Red Hat lanceert OpenShift 4.14, Device Edge en nieuwe Backstage plug-ins

Redactie WINMAG Pro

Red Hat, Inc., toonaangevende leverancier van open source-oplossingen, kondigt vandaag de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat OpenShift 4.14, Red Hat Device Edge en nieuwe integraties voor het open source Backstage-project. Met deze lanceringen kunnen organisaties hun hybride cloud-infrastructuur stroomlijnen, IT-omgevingen flexibeler maken en hun efficiëntie versterken.

Red Hat OpenShift 4.14

De verbeteringen van Red Hat OpenShift 4.14 helpen organisaties om hun operationele kosten te verlagen en het infrastructuurbeheer te vereenvoudigen, zodat IT-teams zich kunnen concentreren op innovatie en het ontwikkelen van cloud native applicaties. Met dit complete applicatieplatform streeft Red Hat ernaar de impact van tekorten aan IT-personeel en vaardigheden te verminderen en dagelijkse beheertaken te stroomlijnen.

Red Hat OpenShift 4.14 is nu algemeen beschikbaar. Klik hier voor meer informatie over alle nieuwe functies.

Red Hat Device Edge

Red Hat Device Edge biedt een consistente platformservice die is ontworpen voor edge-apparaten met beperkte rekenkracht, waaronder Internet of Things (IoT) gateways, industriële controllers, slimme displays, verkooppunten, verkoopautomaten, robots en meer. Device Edge bevat een ondersteunde distributie van MicroShift, een lichtgewicht Kubernetes-project op basis van de edge-mogelijkheden van OpenShift, en een voor de edge geoptimaliseerd operating system gebaseerd op Red Hat Enterprise Linux.

Device Edge biedt voorspelbaarheid en herhaalbaarheid bij het automatiseren van edge-workloads, samen met gestandaardiseerde en herhaalbare configuraties, beleidsregels en implementaties voor het behoud van de systeemgezondheid en -integriteit. Bovendien zijn er verbeterde security- en compliancemogelijkheden via geautomatiseerd beheer en onderhoud, inclusief patches, updates en upgrades, en de mogelijkheid om netwerk-, WiFi-, DNS-, SSL-certificaten en lokale applicaties te configureren en te auditen.

Red Hat Device Edge is nu algemeen beschikbaar en wordt volledig ondersteund. Klik hier voor meer informatie.

Nieuwe Backstage plug-ins

Red Hat breidt zijn investering in de Backstage-community uit met de donatie van vijf nieuwe plug-ins, waardoor organisaties sneller en gemakkelijker functionaliteiten in hun DevOps-pipelines kunnen integreren uit Azure Container Registry, JFrog Artifactory, Kiali, Nexus en 3scale:

  • Azure Container Registry is een registry-dienst die helpt het beheer van containerimages te versimpelen, security te verbeteren en gecontaineriseerde applicaties efficiënter op Azure te implementeren.
  • JFrog Artifactory is een repositorymanager voor software artifacts die geautomatiseerde CI/CD-processen ondersteunt.
  • Kiali is een observability-console voor het open source Istio-project en vereenvoudigt het beheer van complexe microservice-architecturen.
  • Nexus is een repositorymanager die wordt gebruikt om binaire componenten en artifacts die worden gebruikt in het ontwikkelingsproces op te slaan en te beheren.
  • 3scale is een infrastructuur-tool om API’s te maken, implementeren, beheren, bewaken en schalen.

De nieuwe plug-ins zijn vanaf vandaag beschikbaar, samen met andere Backstage plug-ins die eerder door Red Hat zijn gedoneerd, waaronder Tekton, Quay, Keycloak, Open Cluster Manager en Application Topology for Kubernetes. Klik hier voor meer informatie.

Ook interessant:

Lees hier: Hoe controleer je dat werknemers op afstand de regels naleven?

Lees hier: Hybride Werken: Een Revolutie Geïnitieerd door Marianne Sturman

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie