Red Hat Developer Hub nu algemeen beschikbaar

Redactie WINMAG Pro

Red Hat, toonaangevend in open source-oplossingen, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van ontwikkelaarsplatform Red Hat Developer Hub. Dit ontwikkelaarsplatform is gebaseerd op het Backstage open source-project en bevat een zelfbedieningsportaal, gestandaardiseerde softwaretemplates, dynamisch beheer van plugins, rolgebaseerd autorisatiebeheer en premium ondersteuning. Dankzij Developer Hub kunnen organisaties hun DevOps-uitdagingen makkelijker overwinnen, zoals grote complexiteit, tekort aan standaardisatie en hoge mentale belasting van teams.

Met Red Hat Developer Hub kunnen teams op ieder type platform snel en consistent overgaan van ontwikkeling naar productie. Developer Hub is volledig geïntegreerd met Red Hat OpenShift voor organisaties die hun operaties standaardiseren in de open, hybride cloud en versnelt innovaties zoals AI en cloud-native applicatie-architecturen.

Complexiteit beheren 

Volgens de analisten van IDC zullen de uitgaven voor digitale technologieën in 2024 zeven keer sneller groeien dan de economie.¹ Bedrijven staan dus onder druk om nieuwe groeikansen te zoeken met digitale producten, diensten en ervaringen. Maar tegelijkertijd kampen IT-teams door de grotere complexiteit en het gebrek aan standaardisatie in IT vaak met een grote technische schuld, gebrek aan vaardigheden, beperkingen in de architectuur en veiligheidsrisico’s.

Eén portaal en gestandaardiseerde software templates

Red Hat Developer Hub biedt een zelfbedieningsportaal aan dat alle informatie bevat voor ontwikkelaars, zoals toegang tot verschillende consoles, een uitgebreide softwarecatalogus en up-to-date documentatie. Het portaal is niet alleen makkelijker te beheren; ook voor nieuwe teamleden is het eenvoudig om de informatie te vinden die ze zoeken. 

Daarnaast biedt Red Hat ook gestandaardiseerde softwaretemplates aan. Met slechts één klik kunnen ontwikkelaars alles vinden wat ze zoeken, van best practices tot kant-en-klare componenten die zijn ontwikkeld door platform engineering-teams.

Dynamisch beheer van plugins

Red Hat Developer Hub bevat dezelfde plugin-architectuur als het Backstage-project, waardoor gebruikers makkelijk nieuwe functionaliteiten kunnen toevoegen aan hun tooling.  Dankzij de optie om plugins dynamisch te beheren, kunnen IT’ers snel, makkelijk en zonder downtime plugins installeren, updaten en verwijderen.

Shift-left security

Security is meer dan alleen code. Het omvat ook mensen, processen en tools. Om vertrouwen en transparantie in het ontwikkelingsproces te bakken, moeten ontwikkelaars vanaf het begin voorrang geven aan veiligheidsmaatregelen voor al deze aspecten.

Red Hat Developer Hub standaardiseert en vergemakkelijkt het toegangsbeheer met rolgebaseerde autorisatiebeheer. Dit is vanaf vandaag beschikbaar dankzij een nieuwe plugin, waarmee beheerders en projectleiders gebruikers kunnen beheren op basis van hun rol binnen een team. De plugin kan worden verbonden met de authenticatietool van het bedrijf. 

Red Hat Developer Hub is ook geïntegreerd met Red Hat Trusted Software Supply Chain, een security-oplossing voor de toeleveringsketen. Red Hat Trusted Application Pipelines, Red Hat Trusted Analyzer en Red Hat Trusted Artifact Signer zijn beschikbaar als preview en zijn naar verwachting later in het kwartaal algemeen beschikbaar. 

Balaji Sivasubramanian, senior director, Developer Tools Product Management bij Red Hat: "Interne ontwikkelaarsplatforms bieden de ideale combinatie van domeinkennis en best practices met gestandaardiseerde tooling en processen. Dit zorgt voor een ontwikkelaarservaring die resulteert in hogere productiviteit, snellere time-to-market en een effectievere route richting innovatie. Red Hat Developer Hub stelt organisaties in staat om de invoering van interne ontwikkelaarsplatforms te versnellen en ze op een flexibele, veilige en volledig ondersteunde manier binnen het bedrijf te schalen.”

Beschikbaarheid

Red Hat Developer Hub is nu algemeen beschikbaar met volledige ondersteuning. Ga voor meer informatie naar https://www.redhat.com/en/technologies/cloud-computing/developer-hub 

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie