Poiesz selecteert EDI-oplossing van Descartes voor berichtenverkeer met al zijn leveranciers

Redactie WINMAG Pro

Poiesz, een Nederlandse supermarktketen die actief is in het Noorden van Nederland, heeft gekozen voor de EDI-oplossing van Descartes Systems Group, marktleider op het gebied van softwareoplossingen voor de supply chain en logistiek. 97% van het berichtenverkeer met leveranciers verloopt via EDI. Met de oplossing van Descartes ervaart Poiesz een foutloos berichtenverkeer met al zijn leveranciers. Ook verhoogt de oplossing de traceerbaarheid van de minimaal 125.000 berichten die Poiesz maandelijks verstuurt en ontvangt.

Al sinds het begin van de jaren ‘90 maakt Poiesz gebruik van EDI om het berichtenverkeer met leveranciers te verzorgen. Inmiddels heeft Poiesz een overeenkomst met Descartes afgesloten om van hun EDI-diensten gebruik te maken. Pieter Datema, applicatiebeheerder bij Poiesz legt uit: “Dit had als hoofdoorzaak dat het eisen- en wensenpakket van Poiesz nogal is veranderd in de afgelopen jaren. En Descartes kon daar, met de door hun aangeboden EDI-oplossing, goed op aansluiten. Eén van de doelen was om de traceerbaarheid van de EDI-berichten naar een hoger niveau te brengen. Maar ook het integreren met een moderne API, en maandelijks minimaal 125.000 berichten foutloos te versturen en ontvangen. Daarnaast moeten we de beschikking hebben over functionaliteit om facturen van leveranciers tot enkele jaren te archiveren.”

Van file-based naar API-integraties zonder technische storingen

Poiesz koos voor de EDI-integratie-oplossing van Descartes, mede omdat meerdere leden van de Superunie, een inkooporganisatie voor 11 onafhankelijke retailorganisaties, gebruik maken van dezelfde oplossing. Datema zegt: “Andere leden van Superunie wezen ons in de richting van Descartes omdat ze tevreden waren over de EDI-oplossing en het contact met Descartes als leverancier. De keuze voor Descartes was toen snel gemaakt.”

Tijdens het gehele implementatietraject heeft Poiesz goede en snelle ondersteuning ervaren, mede dankzij de goede bereikbaarheid van een vaste contactpersoon. De oplossing, die zijn livegang had op 1 oktober 2023, ondersteunt dezelfde processen als voorheen, maar met meer moderne technologie. Zo zette Poiesz met de EDI-oplossing van Descartes de stap van file-based integraties naar API-integraties. Datema zegt: “97% van al onze berichten worden via EDI verstuurd. In slechts drie maanden tijd vanaf livegang hebben bijna al onze leveranciers zonder problemen een koppeling gemaakt met de nieuwe EDI-oplossing om het berichtenverkeer tot stand te brengen. Sinds de implementatie van de nieuwe oplossing hebben we nog geen enkele keer te maken gehad met een technische storing. De portal van de oplossing is ook intuïtief en gebruiksvriendelijk. Wanneer we bijvoorbeeld een order willen terugvinden om te achterhalen of deze goed is doorgekomen bij een van onze leveranciers, kost dat geen enkele moeite.”

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie