Philips 49B2U6900CH Curved Business Monitor

Redactie WINMAG Pro

Ontdek samen met ons een opmerkelijke monitor die we uitgebreid hebben getest en beoordeeld. Benieuwd naar de prestaties en functionaliteiten? Van het uitpakken tot het gebruik in de praktijk, we bespreken alle aspecten van deze monitor, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij je volgende aankoop.

Tekst: Casper Tanke

Verpakking

Als je de nieuwe monitor ontvangt, begint de ervaring al met de verpakking. Met een zorgvuldig ontwerp, wordt de monitor veilig omhuld door stevig piepschuim. Dit piepschuim, perfect gevormd naar de contouren van de monitor, biedt geruststelling dat je nieuwe aankoop onbeschadigd en intact aankomt na de reis van de fabrikant naar jouw huis. In de georganiseerde vakken van het piepschuim liggen de kabels en de gebruiksaanwijzing keurig op hun plaats. Elke kabel is afzonderlijk verpakt, wat niet alleen bijdraagt aan de organisatie van de verpakking, maar ook zorgt dat ze onbeschadigd blijven tijdens het transport. Het uitpakken verloopt soepel en zonder gedoe, dankzij de slimme ordening. Ook de monitorstandaard heeft een beschermende verpakking. Deze extra laag garandeert dat de standaard vrij blijft van krassen of beschadigingen. De aandacht voor detail geeft een positieve eerste indruk en getuigt van de zorgvuldigheid van Philips.

Opzetten

Om de monitorstandaard te bevestigen, volg je de instructies zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing. Je plaatst de monitor op de onderste laag van het piepschuim, zodat je de monitor niet hoeft op te tillen wat handig is gezien het gewicht. Het bevestigen van de standaard aan de monitor verloopt moeiteloos dankzij het eenvoudige kliksysteem, zonder dat er schroeven nodig zijn. Eenmaal bevestigd, staat de monitor stevig en stabiel op zijn standaard. De doos bevat veel kabels om de monitor op verschillende manieren met verschillende apparaten te verbinden. In de gebruiksaanwijzing wordt duidelijk aangegeven waar deze kabels in de monitor moeten worden aangesloten, wat het installatieproces een stuk eenvoudiger maakt. Ook is het fijn dat alle kabels al zijn meegeleverd zodat je die niet apart hoeft aan te schaffen.

Scherm

Het scherm van deze monitor is indrukwekkend groot, met maar liefst 49 inch, wat overeenkomt met twee 27 inch schermen naast elkaar. Deze royale omvang maakt multitasken een stuk gemakkelijker, omdat je het scherm kunt splitsen en verschillende applicaties naast elkaar kunt gebruiken. 

Dit is erg handig wanneer je informatie aan de ene kant van het scherm kunt gebruiken terwijl je aan de andere kant werkt. Wat ook opvalt aan dit scherm is het gebogen ontwerp. Deze gebogen vorm zorgt ervoor dat je ogen de zijkanten van het scherm beter waarnemen, waardoor je een panoramisch effect ervaart. Dit in tegenstelling tot conventionele platte schermen, die deze diepte niet kunnen creëren. Bovendien is werken met een gebogen scherm ergonomisch verantwoord, omdat je ogen zich niet voortdurend hoeven aan te passen aan het scherm. De SoftBlue-technologie die het scherm heeft zorgt ervoor dat er minder blauw licht wordt uitgestraald. Dit is gunstig voor je ogen, omdat langdurige blootstelling aan blauw licht vermoeidheid en spanning kan veroorzaken. Met de verminderde hoeveelheid blauw licht blijven je ogen comfortabeler, zelfs bij langdurig gebruik. En niet te vergeten de prachtige kleuren en de realistische weergave van het scherm. Met deze monitor geniet je van levendige en erg realistische kleuren die alles op het scherm er fantastisch uit laten zien.

Camera en microfoon

De camera van deze monitor is van uitstekende kwaliteit en biedt verschillende handige functies die de gebruikerservaring verbeteren. Dankzij de kantelfunctie kun je de camera aanpassen voor verschillende hoeken. Terwijl de automatische zoomfunctie ervoor zorgt dat gezichten altijd duidelijk in beeld zijn, zelfs wanneer er meerdere mensen aanwezig zijn. Ook kun je de camera gemakkelijk wegklappen voor extra privacy wanneer deze niet in gebruik is. Met de busylight-knop wordt aangegeven wanneer je bezig bent, als je deze knop indrukt gaat er boven op je camera een lichtje rood branden zodat het duidelijk is dat je bezig bent en niet gestoord kunt worden. De ingebouwde microfoon met noise cancelling en de luidsprekers maken de communicatie compleet, waardoor deze monitor een uitstekende keuze is voor video gesprekken/vergaderingen.

Conclusie

Deze monitor biedt een geweldige ervaring, met indrukwekkende functies zoals een groot en gebogen scherm, een hoogwaardige camera met handige functionaliteiten en een helder geluidssysteem. De installatie verliep vlot dankzij de duidelijke gebruiksaanwijzing en goed ontworpen verpakking. Het scherm met zijn levendige kleuren en ergonomische ontwerp zorgt voor een comfortabele kijkervaring, zelfs bij langdurig gebruik. Met zijn veelzijdige mogelijkheden en gebruiksvriendelijke functies is deze monitor een waardevolle toevoeging voor zowel werk als entertainment.

Cijfers

 • Installatieproces: 8
 • Gebruikservaring: 9,5
 • Scherm: 8.5
 • Overall: 8,5

Voordelen

 • Gebogen scherm
 • Mooie kleuren
 • Stevige monitorstandaard
 • Veel connectiviteit opties

Nadelen

 • Erg prijzig
 • Voor sommige locaties te groot
 • Adviesprijs: € 1249
 • Info: philips.nl

Dit is een artikel uit Baaz 1.2024. Lees hem nu digitaal: Baaz 1.2024!

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie