Partena Professional en BeCode ondertekenen een partnership om IT-talent op te leiden en te ondersteunen

Redactie WINMAG Pro

Partena Professional, leider op de Belgische markt in de ondersteuning van ondernemers, kondigt een nieuwe samenwerking aan met BeCode, de grootste codeerschool in België. Dankzij deze samenwerking verwelkomt Partena Professional meerdere stagiairs, die aan de slag mogen met met concrete business cases om zo nog meer uit hun opleiding te halen.

Iedereen aanmoedigen om zijn potentieel te benutten

BeCode leidde al meer dan 3.600 werkzoekenden op in IT-beroepen. Met het partnership zet Partena Professional zijn duurzaamheidsbeleid - dat het een jaar geleden formuleerde - meteen om in de praktijk. In zijn duurzaamheidsbeleid formuleerde Partena Professional onder meer een socio-economische component, in lijn met de missie van Partena Professional om ondernemers te ondersteunen.

"Door onze krachten te bundelen met BeCode onderstrepen we ons engagement voor duurzaamheid, in dit geval socio-economische duurzaamheid. Dit is de sector waar we het dichtst bij staan, gezien de missie van ons bedrijf", zegt Anne-Sophie Noël, Communication and Sustainability Director.

"Deze samenwerking met BeCode is een belangrijke stap om ons duurzaamheidsbeleid in de praktijk te brengen. Via dit partnerschap creëren we onderwijskansen die voor iedereen toegankelijk zijn en inclusie bevorderen. Echte sociale vooruitgang wordt bereikt door iedereen in staat te stellen zijn of haar potentieel te verwezenlijken. Daarnaast dragen we door het partnership met BeCode ook bij aan een eerlijkere en rechtvaardigere samenleving", voegt Anne-Sophie Noël toe.

"Ondernemerschap gaat hand in hand met de rekrutering van talent. Voor BeCode laat dit partnerschap zien dat we echte diversiteit van talent in de tech- en digitale beroepen bevorderen. Tegenwoordig kunnen steeds meer vacatures in IT, zoals Prompt Engineer of Data Analist, ook ingevuld worden door mensen die iets anders geleerd hebben dan coderen. Dit nieuwe, creatieve potentieel in tech en digital wil BeCode promoten op de arbeidsmarkt", legt Béatrice de Mahieu, CEO van BeCode, uit.

Een echte ervaring in een virtuele wereld

In een maatschappij waar woorden als "Chat GPT" en "artificiële intelligentie" op ieders lippen liggen, wilde Partena Professional samenwerken met de talenten die de digitale wereld van morgen vormgeven.

"Partena Professional wil ondernemers boeiende carrièremogelijkheden bieden die aansluiten bij de tijd waarin we leven. Dit partnership met BeCode, dat jobs in nieuwe technologieën toegankelijk maakt voor iedereen, past in het duurzaamheidsbeleid van Partena Professional", aldus Roeland Van Dessel, CEO van Partena Professional.

Verantwoordelijk voor een verantwoordelijke maatschappij

Dit is niet het eerste initiatief van Partena Professional om start-ups te ondersteunen en hen te helpen bij de opstart van hun onderneming. Het bedrijf investeerde onlangs in Pop-Up stores in Brussel en Kortrijk. In deze tijdelijke winkels kunnen geselecteerde ondernemers de realiteit van de markt ervaren en indien nodig, hun aanbod aanpassen aan de noden van hun klanten. Deze verrijkende ervaring wordt erg gewaardeerd door de deelnemers en sluit aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van Partena Professional.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie