Parallels Toolbox 5.1 nu beschikbaar met nieuwe updates voor Mac en Windows

Redactie WINMAG Pro
Parallels®, een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van platformonafhankelijke oplossingen, kondigt de lancering aan van Parallels® Toolbox 5.1.

Parallels Toolbox is een digitale gereedschapskist met meer dan veertig handige hulpprogramma’s die zowel geschikt zijn voor Windows als Mac. De software is speciaal ontworpen voor mensen die tijd willen besparen op alledaagse computertaken, zoals het maken van screenshots, downloaden van video’s en het opnemen van audio. Dankzij Parallels Toolbox voor Windows en Mac hebben gebruikers alle tools bij de hand om deze veelvoorkomende taken snel en efficiënt uit te voeren. Hierdoor hebben gebruikers tijd voor belangrijkere zaken en hoeven zij geen ‘obscure programma’s’ te downloaden om hun doelen te bereiken.

Nieuwe updates voor Mac en Windows

Er zijn twee updates voor Parallels Toolbox: één voor de Mac en één voor Windows. Hoewel er veel overlap is tussen de twee versies, zijn ze niet precies hetzelfde. De belangrijkste reden hiervoor is dat wat een geweldige tool op de Mac zou zijn, misschien niet zo handig is op Windows, en vice versa. De nieuwe Mac-tool heet ‘CPU-temperatuur’. Dankzij deze tool kunnen Mac-gebruikers de temperatuur aflezen van hun CPU-cores. Hierdoor krijgen ze een goed overzicht van de ventilatorsnelheden die deze cores afkoelen. Daarnaast kunnen ze met deze tool zien wat de temperatuur van hun Mac is en welke applicaties ervoor zorgen dat de CPU-temperatuur stijgt. Gebruikers kunnen hierdoor hun apparaat beter onderhouden, gezien hitte één van de belangrijkste oorzaken van slijtage aan elektronica is. De nieuwe Toolbox 5.1 versie voor Mac bevat tevens nieuwe iconen om gelijke tred te houden met de stilistische trends op de Mac. Hierdoor is het Toolbox-pictogram vereenvoudigd en nu beter herkenbaar in de Mac-menubalk.

Voor de Windows versie is nu de ‘Transformeer Tekst’ tool beschikbaar. Voor de Mac was deze al eerder gelanceerd. De tool kan worden gebruikt om tekst om te zetten naar een ander lettertype of stijl. Typ of plak tekst in een brontekstveld en selecteer een lettertype. De tekst wordt dan automatisch omgezet naar bijvoorbeeld hoofdletters, kleine letters, CamelCase of zelfs RAnDoMcASe.

Veel verbeteringen voor individuele tools

Er zijn veel verbeteringen in de 50+ tools in de nieuwe Mac versie van Parallels Toolbox. Zo is er nu ondersteuning voor verticale tekst in het Japans, Chinees en Koreaans binnen de tool ‘Tekst herkennen’. Naast ondersteuning voor verticale tekst in Aziatische talen, is de herkenningskwaliteit van alle talen aanzienlijk verbeterd. Daarnaast is het nu ook mogelijk om het hoofdvenster van Toolbox te vergroten en een rasterweergave toe te voegen.

De volgende verbeteringen zijn toegevoegd aan andere tools:

  • Klembordgeschiedenis – Kies of je alleen tekst, alleen afbeeldingen of beide wilt verzamelen;
  • Eenheid omrekenen –Torque en Russische imperiale eenheden zijn toegevoegd;
  • Niet storen – Stel met de nieuwe tijdslimiet in hoe lang de tool actief blijft;
  • Vensterbeheer – Wijzig het formaat van een venster naar een specifieke grootte of verplaats het naar een ander scherm;
  • Pauze – Stel meerdere snooze-sessies in. Zet werkintervallen op van 60 minuten en specificeer je werkschema in zowel dagen als uren;
  • Archief – Kies nu waar de resulterende archieven worden opgeslagen;
  • Opnamegebied, Opnamevenster, Opnamescherm – Zet geoptimaliseerde compressie-algoritmen aan zodat uitvoerbestanden minder ruimte op de schijf innemen.

Beschikbaarheid en prijzen

Parallels Toobox 5.1 is vanaf nu te koop voor €19.99 per jaar incl. BTW. Bestaande abonnees kunnen gratis upgraden naar de nieuwe versie.

Ga voor meer informatie naar: https://www.parallels.com/nl/products/toolbox/

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie