Panasonic ondersteunt hulpdiensten in het Verenigd Koninkrijk met Toughbook apparaten

Redactie WINMAG Pro

Digitalisering en de integratie van geavanceerde technologie zorgen voor een revolutie in zoek- en reddingsoperaties (Search and rescue (SAR) in het Verenigd Koninkrijk. Voertuigen voor rampenbestrijding zijn nu uitgerust met geavanceerde schermen en computers met situational awareness software en het vermogen om explosieven in kaart te brengen. Deze technologiegedreven aanpak verbetert de coördinatie, verkort de reactietijden aanzienlijk en verhoogt de algehele efficiëntie van de missie. De impact van deze innovaties is niet te onderschatten, vooral omdat het om kwetsbare personen gaat. 

Panasonic zet zich in voor SAR

Panasonic ondersteunt SAR-operaties door drie Toughbook 33 apparaten te doneren aan Search Dogs Sussex, een van de toonaangevende zoekhondenteams in het Verenigd Koninkrijk. Search Dogs Sussex bestrijkt bijna een miljoen hectare land en bedient ongeveer 1,5 miljoen inwoners. Het team maakt deel uit van het Lowland Rescue-netwerk en biedt zijn diensten 24 uur per dag, 365 dagen per jaar aan. Gemiddeld wordt het team meer dan 35 keer per jaar gemobiliseerd, waarbij vaak hulp wordt geboden aan naburige regio’s.

Wanneer er een melding van een vermist persoon binnenkomt, wordt het team snel ingezet. Kritische informatie, waaronder de beschrijving van de persoon, het zoekgebied en achtergronddetails, wordt via sms-berichten gedeeld met teamleden. Maar eenmaal in het veld zijn effectieve communicatie en gegevensrapportage van het grootste belang.

Voorheen vertrouwden SAR-teams op rapportages op papier, die vaak handmatig moesten worden ingevoerd, wat tot vertragingen leidde. Met de Toughbook apparaten is incidentrapportage snel en efficiënt geworden, waardoor de traceerbaarheid voor incidentrespons en lijkschouwingsrapporten gegarandeerd is.

De robuuste Toughbook-apparatuur is ontworpen om zware omgevingsomstandigheden te doorstaan, waaronder fel zonlicht, regen, extreme kou en stoffige omgevingen. Uitgerust met SIM-kaarten, interne modems en antennes zorgen deze apparaten voor een betrouwbare verbinding in afgelegen zoekgebieden, waarbij SAR-processen naadloos worden geïntegreerd in het hoofdsysteem en kostbare tijd tijdens missies wordt bespaard.

Panasonic Toughbook toestellen zijn essentieel om SAR-teams in het Verenigd Koninkrijk de sterktes van zowel traditionele als hedendaagse methodes te laten benutten, wat uiteindelijk leidt tot efficiëntere en effectievere zoek- en reddingsoperaties. De samenwerking tussen Panasonic en SAR-teams illustreert de kracht van technologie bij het ondersteunen van kritieke missies en het verbeteren van de openbare veiligheid.

Voor meer informatie: www.toughbook.nl

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie