Palo Alto Networks lanceert Strata Cloud Manager, de eerste AI-gedreven Zero Trust Management en Operations oplossing

Redactie WINMAG Pro

Palo Alto Networks (NASDAQ: PANW) introduceert vandaag Strata™ Cloud Manager, de eerste AI-aangedreven Zero Trust Management en Operations oplossing. Met deze innovaties en meer dan 4.400 machine learning-modellen is Palo Alto Networks klaar om te laten zien dat de combinatie van AI en Zero Trust de klantbehoeften van dit moment het beste kan beschermen. De wereldwijde leider op het gebied van cybersecurity kondigt ook een reeks geavanceerde beveiligingsmogelijkheden en vijf nieuwe Next-Generation Firewalls aan.

Anand Oswal, SVP en GM Network Security bij Palo Alto Networks, zegt: "Ik ben enthousiast over de nieuwe mogelijkheden die we vandaag aankondigen. Strata Cloud Manager zal het beheer en de operationele activiteiten vereenvoudigen van het volledige netwerkbeveiligingsdomein van onze klanten. We blijven innoveren met AI en ML in onze beveiligingsoplossingen en kunnen nu geavanceerde aanvallen stoppen, ook het eerste en enige geval van een unieke aanval. Door deze effectieve aanpak wordt  'patient zero' voorkomen. Daarnaast introduceren we ook hardwareplatformen die toonaangevende prestaties bieden met beveiliging van de hoogste kwaliteit."

Netwerkbeveiliging herdefiniëren met Strata Cloud Manager

Inadequate voorspellende en bruikbare inzichten, in combinatie met een gebrek aan naadloze integratie tussen beveiligingstools, kan leiden tot gaten in de beveiliging en een inconsistent beleid dat de bescherming en operationele ervaring in gevaar brengt. Strata Cloud Manager zorgt voor een revolutie op het gebied van beveiligingsbeheer van netwerken en operationele activiteiten, versterkt de beveiliging en voorkomt proactief netwerkverstoringen op elk handhavingspunt. Met Strata Cloud Manager kunnen beveiligingsteams:

  • Continue netwerkbeschikbaarheid garanderen: Door middel van voorspellende analyses helpt Strata Cloud Manager organisaties te anticiperen op capaciteitsknelpunten en de juiste staat van de implementatie tot zeven dagen vooruit te beoordelen. Op deze manier kunnen beveiligingsteams operationele onderbrekingen effectief voorkomen.
  • De netwerkbeveiliging verbeteren met best practices uit de sector: Door gebruik te maken van AI-gedreven analyse van beleid en realtime nalevingscontroles kan de netwerkbeveiliging worden versterkt.
  • Het netwerkbeveiligingsbeheer stroomlijnen voor meer efficiëntie: Voor het eerst kunnen teams moeiteloos toezicht houden op de configuratie en het beveiligingsbeleid voor alle vormfactoren, inclusief SASE en zowel hardware- als software-firewalls, waardoor consistente bescherming wordt gegarandeerd en de operationele overhead tot een minimum wordt beperkt.

Sebastian Schubert, Technology Lead, Tui Hotels & Resorts, zegt: "De mogelijkheid om één configuratie te maken en deze naadloos toe te passen op onze gehele implementatie is een game-changer geweest. De implementatie en het beheer van firewalls zijn nu gestroomlijnd en efficiënt."

Inline AI-gedreven beveiliging van topkwaliteit

Als onderdeel van de cloud-gedreven beveiligingsdiensten van Palo Alto Networks profiteren meer dan 60.000 klanten van bescherming tegen nieuwe en geavanceerde bedreigingen. Dit zijn enkele van de nieuwe mogelijkheden:

  • Advanced WildFire® blokkeert op effectieve wijze steeds veranderende en unieke ontwijkende initiële aanvallen door machine learning rechtstreeks in de cloud-gedreven detectie-engines te integreren. Dit zorgt voor vroegtijdige detectie en beperking, waardoor de verdediging tegen nieuwe aanvallen wordt versterkt.
  • Toonaangevende detectiemogelijkheden zijn ontworpen om proactief bedreigingen te voorkomen, zoals meddler-in-the-middle en phishingaanvallen via SaaS-platformen. Bovendien kan Advanced URL Filtering anticiperen op wel 88% van de schadelijke URL's en deze blokkeren  om de beveiliging van het netwerk te garanderen. Dit doet het 48 uur eerder dan concurrerende oplossingen.  
  • De nieuwste AI-gedreven Advanced Threat Prevention is speciaal gebouwd om command-and-control (C2) aanvallen tegen te gaan die vaak worden verspreid via de veelgebruikte red-teamtool Empire. Deze waardevolle toevoeging aan het geavanceerde preventiearsenaal kan een indrukwekkende succesratio van meer dan 97% laten zien in het blokkeren van zeer ontwijkende C2-aanvallen.

Nieuwe Next-Generation Firewalls

Palo Alto Networks kondigt vijf nieuwe Next-Generation Firewalls aan om de adresseerbare gebruiksmogelijkheden uit te breiden: van de meest drukbezochte tot meer afgelegen netwerken, van netwerken die 5G-connectiviteit vereisen tot andere die moeten draaien in de zwaarste operationele technologische (OT) omgevingen. De nieuwe Next-Generation Firewalls bestaan uit:

  • PA-7500 voor razendsnelle prestaties: Aangedreven door specifieke ASIC's levert de PA-7500 toonaangevende beveiliging en meer dan 1,5 Tbps App-ID™ prestaties om 's werelds meest veeleisende omgevingen te beveiligen.
  • PA-415-5G voor 5G-netwerken: Naarmate het wereldwijde bereik van 5G-netwerken blijft groeien, zullen tegen 2026 naar schatting 15 miljard industriële bedrijfsmiddelen verbinding maken via 5G. Met de geavanceerde firewall oplossing beschikken organisaties over de flexibiliteit om zich te beveiligen met uitgebreide beveiliging voor zowel kabelverbindingen als 5G-connectiviteit. Op deze manier worden hun kritieke bedrijfsmiddelen beschermd in deze tijd van snelle digitale transformatie.
  • PA-450R voor de meest robuuste omstandigheden: Industriële organisaties kunnen nu gebruik maken van de robuuste firewall oplossing die krachtige connectiviteit en beveiliging biedt voor hun OT omgevingen, inclusief blootstelling aan extreme weersomstandigheden en grote temperatuurverschillen. Dit zorgt voor ononderbroken werkzaamheden en gemoedsrust bij uitdagende omgevingsomstandigheden.

Palo Alto Networks introduceert ook de PA-5445 voor het beveiligen van datacenters en grote campuslocaties en de PA-455 voor het beveiligen van organisaties die Power over Ethernet (PoE) nodig hebben.

John Grady, Principal Analyst, Enterprise Security Group, zegt: "Netwerkbeveiliging moet zich blijven ontwikkelen. Traditionele benaderingen kunnen het huidige aanvalslandschap niet bijhouden en uitdijende omgevingen hebben het beheer veel complexer gemaakt.

Palo Alto Networks was een early adopter in het gebruik van AI in verschillende beveiligingsdiensten voor een effectievere detectie van bedreigingen. Door het gebruik van AI uit te breiden naar andere beveiligingsdiensten en naar het cloud-gedreven beheerplatform voor efficiëntere en proactieve operaties, blijft Palo Alto Networks inspelen op de belangrijkste pijnpunten waar organisaties mee te maken hebben."

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie