Paessler AG en Qbilon bundelen krachten

Redactie WINMAG Pro

 Paessler AG en Qbilon bundelen hun krachten voor meer grip op het beheer van de complexe IT- en OT-omgevingen van het Duitse ingenieursbedrijf KTR Systems GmbH. Zij stonden voor de uitdaging van het beheren van hun wereldwijde IT- en OT-omgeving. Doordat deze omgeving bestaat uit meer dan 1.200 werknemers en 24 dochterondernemingen, werd dat beheer steeds complexer en uitdagender.

Met de implementatie van geavanceerde monitoringoplossingen zoals Paessler PRTG, voorziet Qbilon KTR Systems van een geautomatiseerd overzicht dat inzicht geeft in het complexe IT- en OT-landschap.

Strategtische investering

"Ik zie Qbilon als een strategische investering. Data op zichzelf is slechts data, maar Qbilon vertelt mij wat ik met deze data moet doen," zegt Olaf Korbanek, Head of IT bij KTR Systems. "In een complexe en evoluerende industrie heb ik een dynamisch overzicht nodig waarmee ik vooruit kan plannen. Vanuit dat perspectief kan ik vervolgens een noodplan opstellen, die de werkdruk van mijn medewerkers vermindert, mijn IT-landschap duurzaam ontwikkelt en op de lange termijn geld bespaart. Qbilon is eigenlijk de business intelligence voor mijn IT-afdeling."

Geautomatiseerde documentatie

Terwijl monitoringstools zoals Paessler PRTG de invoer van data mogelijk maakt, verzorgt Qbilon de geautomatiseerde en actuele documentatie van de verstrekte informatie. Het detecteert en volgt alle componenten van een complexe, wereldwijde IT-, OT- en IoT-omgeving automatisch op. Dit proces was voorheen tijdrovend. Bovendien was de documentatie vaak verouderd tegen de tijd dat deze werd gemaakt. Geautomatiseerde documentatie heeft daarom meerdere voordelen ten opzichte van handmatige documentatie.

Data-navigatiemiddel en intelligente begeleiding

De integratie van datadetectie, visualisatie van afhankelijkheden – de grafische weergave van onderlinge relatie tussen verschillende componenten in een IT-systeem - en het opstellen van rapporten, zijn cruciale onderdelen van een moderne IT-omgeving. Met de ondersteuning van Qbilon, kan KTR Systems nu veel efficiënter ingrijpende systeemwijzigingen beheren; denk bijvoorbeeld aan het invoeren van een nieuwe SAP-logistieke gateway. Qbilon biedt de mogelijkheid om de betrokken systemen en onderlinge afhankelijkheden te identificeren, wat de complexiteit van deze informatie aanzienlijk vermindert. Voor KTR Sytems fungeren de monitoringgegevens van PRTG als een kaart, waar Qbilon slimme navigatie door de complexe landschappen mogelijk maakt.

"De combinatie van Paessler's decennialange ervaring in IT-, OT- en IoT-bewaking, gekoppeld aan het frisse perspectief van een jong bedrijf als Qbilon, heeft ongelooflijk veel potentie. Dit komt heel goed tot uiting in het project voor KTR Systems," aldus Helmut Binder, CEO van Paessler. "De combinatie van onze oplossingen biedt een geautomatiseerd en actueel overzicht van complexe IT-omgevingen. Het vermindert de werklast voor IT-afdelingen en bespaart op de lange termijn kosten doordat het overzicht helpt om de juiste strategische beslissingen te nemen."

Bekijk de video case en meer informatie hier.

Lees ook: 

Marktlink opent in Zwitserland twaalfde Europese vestiging

Hoeveel ICT-kennis is nodig om een webshop op te richten?

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie