PA Consulting deelt bedrijfsprestaties in Ingenuity Review 2023

Redactie WINMAG Pro

PA Consulting ('PA') kondigt de publicatie aan van het 'Ingenuity Review 23’. Het rapport biedt een overzicht van de bedrijfsprestaties van PA in 2023, de groei over de afgelopen vijf jaar en de successen die met klanten zijn bereikt. PA heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt in het realiseren van hun visie om samen met klanten impact te leveren. De missie van PA is om een positieve menselijke toekomst te realiseren die veiliger, gezonder, gelijker, welvarender en duurzamer is.

De belangrijkste resultaten uit het rapport:

Een behaalde omzet van £790 miljoen voor het boekjaar dat eindigde in december 2023. Dit vertegenwoordigt een stijging van 0,5% jaar-op-jaar;

Een omzetstijging van 73% over de afgelopen vijf jaar;

Aanbevelingen van 97% van de bestaande klanten;

Medewerkers hebben 21.000 uur pro bono gewerkt om lokale gemeenschappen te ondersteunen;

Christian Norris, CEO van PA Consulting: “Bij PA geloven we in de kracht van vindingrijkheid om een positieve menselijke toekomst te bouwen. Deze missie ligt aan de basis van al onze activiteiten. Nieuwe, innovatieve manieren om aan die toekomst te bouwen, zijn urgenter dan ooit. Ik ben daarom trots op het werk dat we in 2023 hebben verzet om dit te bereiken, door onze diepgaande technische- en branche-expertise in te zetten om nieuwe kansen voor onze klanten te creëren. Onze teams blijven mij inspireren. Hun energie, expertise en toewijding is ronduit geweldig.”

Werken aan een positieve menselijke toekomst

PA zette zich het afgelopen jaar in voor klanten die streven naar technologiegedreven innovatie – of hun uitdaging nu lag in strategiewijzigingen, de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten, of een bredere organisatorische transformatie.

Een goed voorbeeld van de vooruitstrevende aanpak van PA is het verrichte werk voor Hubly Surgical, een bedrijf dat de neurochirurgie wil transformeren. In 2023 is een door PA ontworpen chirurgische boor goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration. Deze boor is ontworpen om ouderwetse en risicovolle intracraniële ingrepen te vervangen. Dankzij de goedkeuring kan deze neurotechnologie nu op de markt gebracht worden om levens te redden.

Innovatie zorgt voor snellere resultaten

PA hanteert een end-to-end aanpak om te innoveren. Daarbij is een grondig begrip van de impact van mogelijke veranderingen binnen een complex systeem cruciaal om rendement op investeringen te garanderen. 

Deze holistische benadering is goed terug te zien in het gezamenlijke werk van PA en Jacobs voor de Britse Nuclear Decommissioning Authority (NDA). Het team van PA en Jacobs begeleidde een digitale transformatie van het bedrijfsmiddelenbeheer – en dat binnen een uitdagende en sterk gereguleerde omgeving. De transformatie werd in rap tempo gerealiseerd door een diepgaande expertise in de nucleaire sector te combineren met PA’s ervaring in onder meer data-analyses, organisatorisch ontwerp en personeels- en verandermanagement. Uiteindelijk resulteerde het project in significante efficiëntieslagen in het beheer van veiligheidskritische, gereguleerde bedrijfsmiddelen.

Diversiteit leidt tot kansen

Diversiteit in expertise – van perspectief tot ervaring – leidt tot betere ideeën. Om met innovatieve en effectieve oplossingen hun grootste uitdagingen te overwinnen, hebben organisaties dan ook niet alleen de juiste technologie nodig, maar ook een goede mix van diverse experts nodig.

In 2023 hielpen de strategen, vernieuwers, ontwerpers, consultants, digitale experts, wetenschappers, ingenieurs en technologen van PA een breed scala aan klanten, waaronder het team van Amsterdam Airport Schiphol. Schiphol was op zoek naar een manier om de CO2-voetafdruk van zijn technologie en data te beoordelen – geen gemakkelijke opgave voor één van de drukste luchthavens ter wereld, met jaarlijks 72 miljoen passagiers. PA werkte samen met de teams van Schiphol om te ontdekken hoe technologie en data kunnen helpen hun ambitie te realiseren om de meest duurzame luchthaven ter wereld te worden.

Voortgang door samenwerking

Het team van PA blinkt uit in het oplossen van complexe uitdagingen, strategievorming, en het leiden van organisatorische en branchebrede transformaties. Daarvoor brengt PA uiteenlopende perspectieven en stakeholders bij elkaar om waarde te creëren, van toezichthouders tot de publieke en private sectoren en van start-ups tot wetenschappelijke instellingen.

Als onderdeel van haar defensieconsortium TeamProtect werkt PA samen met het Britse Ministerie van Defensie aan CRENIC: een project dat soldaten veilig houdt van radiogestuurde bedreigingen. Het project heeft tot nu toe 110 diverse tech-, innovatie- en AI-bedrijven van over de hele wereld bijeengebracht in één ecosysteem, waarbij PA enkele van de traditionele barrières rond overheidsinkoop heeft doorbroken om innovatie te versnellen.

Werkgeluk bij PA

De medewerkers zijn de drijvende kracht achter het bedrijf en hebben daarom uitzonderlijke carrièremogelijkheden. Naast werk met een duidelijke purpose zet PA zich in om de organisatie tot een geweldige werkplek te maken door middel van een diverse en inclusieve bedrijfscultuur die teamwork centraal stelt.

Om verdere carrièreontwikkeling te ondersteunen, lanceerde PA in 2023 een nieuw Digital Apprenticeship-programma en verschillende AI Academy-cursussen.

Ondersteuning voor lokale gemeenschappen

PA-medewerkers en de PA Foundation hebben het gezamenlijke doel om benadeelde groepen te inspireren en zich te helpen ontwikkelen tot de innovators en leiders van morgen. In het afgelopen jaar hebben PA-vrijwilligers hun steentje bijgedragen aan de groei en ondersteuning van hun lokale gemeenschappen.

In het VK hebben PA-vrijwilligers immigranten en vluchtelingen geholpen bij het vinden van werk, ex-gevangenen gecoacht om ze voor te bereiden op toekomstige sollicitatiegesprekken en zijn zelfs weer teruggegaan naar school om zich in te zetten voor onderwijsinitiatieven voor kansarme jongeren.

In de VS werkt de PA Foundation samen met Upwardly Global, door mentoring te bieden om barrières tot werk weg te nemen voor immigranten en vluchtelingen en hun deelname in de Amerikaanse economie te bevorderen. Daarnaast ondersteunt de PA Foundation de Point Foundation om LGBTQ+-studenten te helpen om hun academisch- en leiderschapspotentieel te bereiken. 

In Denemarken hielp The PA Foundation Lær for Livet om de educatieve competenties van kwetsbare kinderen te versterken door middel van ondersteunend leren, zodat zij hun middelbare schoolopleiding kunnen voltooien.

Dankzij het fantastische werk van PA-medewerkers, die het afgelopen jaar meer dan 21.000 uur van hun tijd en expertise hebben besteed om hun liefdadigheidspartners te ondersteunen, heeft PA het werk van de PA Foundation versterkt, die zelf £2 miljoen aan financiering verdeelde over het VK, de VS, Zweden, Denemarken, Noorwegen en Nederland.

De ondersteuning van PA aan lokale gemeenschappen werd erkend door de prestigieuze British Diversity Awards, waar PA in 2024 de prijs won voor Social Mobility Initiative of the Year. PA was tevens zilveren award winnaar bij de UK Social Mobility Awards van 2023.

Verantwoord ondernemerschap

PA heeft samenwerkingen binnen uiteenlopende sectoren om maatschappelijke verandering teweeg te brengen en blijvende impact te maken. 

In 2023 lanceerde PA in samenwerking met de Economist Educational Foundation een nieuwe onderwijswerkplaats rond kunststoffen. Samen met Space Command van het Britse Ministerie van Defensie bracht PA academici, stakeholders van de overheid, de ruimtevaartindustrie en duurzaamheid experts bij elkaar om de mogelijkheden te verkennen die de ruimtevaart biedt in de bescherming van onze planeet. 

Gedurende het hele jaar 2023 heeft PA zich ingezet om de planeet te helpen beschermen. De duurzaamheid expertise van PA leverde het bedrijf daarbij verschillende prijzen op.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie