Out now: WINMAG Pro 3.2020

Redactie WINMAG Pro
De derde WINMAG Pro van 2020 ligt al een tijdje op de (digitale) deurmat. Met trots presenteren wij opnieuw een magazine waarmee IT-professionals de handvatten toegereikt krijgen om het beste consult te leveren en problemen in onze alsmaar digitalere maatschappij op te lossen.

IT is veerkrachtig. De sector heeft herhaaldelijk bewezen sterker uit een crisis te kunnen komen. Het coronatijdperk is op die regel geen uitzondering. Thuiswerk is de nieuwe norm. Op het moment van schrijven wordt het bedrijfsleven genoodzaakt om zich op een ‘post-corona’-werkwijze te richten. In die werkwijze speelt afstandswerk, net zoals in de periode van strenge maatregelen, een centrale rol. 

Al 30 jaar lang deelt WINMAG Pro dat wat je moet weten om de productiviteit en veiligheid van een organisatie te waarborgen. Daar komt nimmer verandering in. Het derde magazine van het jaar staat in het teken van de technologie die het mogelijk maakt om het potentieel van afstandswerk in volledigheid te benutten. Technologie die de productiviteit en betrokkenheid van teams stimuleert; organisaties in staat stelt om de kostenefficiënte voordelen van het gloednieuwe werken te benutten. 

Hieronder vind je een greep uit de verzameling interviews, reviews en achtergronden die in het magazine te vinden is. Geïnteresseerd in technologie, actief dienstverlener, IT-beslisser of prosumer? Magazine WINMAG Pro is volledig digitaal te lezen via deze links en zesmaal per jaar als fysiek magazine te ontvangen.


UC | Terug naar de zaak?

Het dagelijkse leven scheen plat te liggen. Maar schijn bedriegt. Overheden waren in staat om quarantaines in gang te zetten omdat het dagelijkse leven niet op straat maar online plaatsvindt. De noodzaak van conferencingspeakers, Bluetooth-headsets en dergelijke audioapparatuur is groter dan ooit.

UC | Business as (un)usual

De mate waarin de COVID-19-pandemie de samenleving heeft ontwricht is ongekend, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Binnen enkele weken werden miljoenen van ons gedwongen om de manier waarop we leven en werken te veranderen. Volgens schattingen van Statista bevond ongeveer een derde van de wereldbevolking zich in een gedwongen 'lockdown'. Die lockdown versoepelt, maar thuiswerk is nog altijd de norm. En het faciliteren van een thuiswerkende organisatie gaat met grootse uitdagingen gepaard.

Netwerk | 5G arrivé: de toekomst is nu

Op 28 april werd 5G voor de helft van Vodafone’s Nederlandse gebruikers beschikbaar. Eind juli heeft iedereen toegang. 5G is hier, en Vodafone bezit over een primeur. Het dekkingsgebied is gereed. En beperkt. Omdat niet elke regio en stad voorzien is, vallen toestellen waar nodig automatisch terug op 4G. Desalniettemin weet de telecom-gigant slim gebruik te maken van huidige frequenties en zijn bestaande antennepark, waardoor Vodafone een stuk eerder dan KPN lanceert.

Netwerk | Nieuwe standaard? Lekker belangrijk!

Wi-Fi-standaarden worden geratificeerd door IEEE, een collectief dat zich met 419.000 leden inzet voor de doorontwikkeling van technologie. Definieert IEEE een nieuwe standaard, dan timmeren fabrikanten van netwerkapparatuur en clients hard aan de weg. In 2019 bracht de introductie van Wi-Fi 6 grootse verwachtingen met zich mee. Logische verwachtingen, want op papier is Wi-Fi 6 sneller, beter en efficiënter dan Wi-Fi 5. Toch laat daadwerkelijke adoptie tot op heden op zich wachten. Waarom?

Security | Back to basics

We leven in een tijd van grote onrust. Landen over de hele wereld worden geconfronteerd met een pandemie. We maken ons allemaal zorgen - voor onze werknemers, bedrijfsvoering, financiële impact en de gezondheid en veiligheid van onszelf en onze gezinnen. u organisaties wakker worden met een veranderend economische vooruitzicht, is cybersecurity misschien niet de hoogste prioriteit. Maar het zou wel een topprioriteit moeten zijn. Cybersecurity is de basis waarop vele digitale diensten worden geleverd en hoe we verbinding maken en communiceren. Het is zelfs onlangs door het ministerie van Binnenlandse Veiligheid in de Verenigde Staten aangewezen als essentiële en cruciale infrastructuur.

Security | Onderwijsinstellingen onder vuur

Security onderzoekers van BlackBerry en KPMG hebben een nieuwe ransomware-vorm gevonden, genaamd Tycoon. De ransomware gebruikt een Java image-formaat, waardoor de aanval lastig te detecteren is. Vlak nadat de systeembeheerders van een onderwijsinstellingen buitengesloten werden na een aanval op hun domeincontroller en bestandsservers, zag Tycoon het daglicht.

Interview | Informatietechnologie als kern van de corebusiness

De transportwereld is in korte tijd gedigitaliseerd. Consumenten bestellen en verwachten steeds meer. Om te kunnen concurreren is het voor vervoerders dan ook van groot belang bij te blijven met ontwikkeling. Daarbij staat IT centraal. Om een beter beeld te krijgen van de transportindustrie, de rol van IT en de wijze waarop IT een succesvol kernonderdeel van de corebusiness kan worden, spreken wij Jeroen Gehlen, medeoprichter van zakelijk verzendplatform Wuunder.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie