Onderzoek: een vijfde bedrijven heeft geen beveiligingsstrategie

Redactie WINMAG Pro
Een vijfde van alle Nederlandse bedrijven heeft geen idee waar het naar toe moet met de it-beveiliging. Dat blijkt uit onderzoek van beveiligingsleverancier Fortinet.

Nederland doet het wat dat betreft het slechtst van van Europa. Over het hele continent bezien heeft tien procent van de organisaties geen duidelijke beveiligingsstrategie.

Uit het onderzoek kwamen meer interessante cijfers naar voren. Zestig procent van de Europese bedrijven heeft de beveiliging het afgelopen jaar niet geëvalueerd. Vijf procent heeft meer dan drie jaar niet omgekeken naar de beveiligingsstrategie.

Mobiele beveiliging

Van de Europese de respondenten gaf 88 procent aan dat ze heel specifiek de mobiele beveiliging in hun strategie  opgenomen hebben. Twee derde van de bedrijven laat alleen bedrijfstoestellen toe, waarop het beveiligingsbeleid direct verplicht kan worden.  21 Procent van de onderzochten legt de verantwoordelijkheid expliciet bij de eigenaar van het toestel. Nederlanders gaan daar anders mee om: slechts 8 procent legt de verantwoordelijkheid van het beveiligen van mobiele toestellen bij de eigenaar zelf.

De meeste onderzochten noemden draadloze netwerken als hun zwakste schakel. De netwerkinfrastructuur en databases staan op de respectievelijk tweede en derde plaats.

Het onderzoek werd in heel Europa uitgevoerd onder it-beslissers bij driehonderd middelgrote tot grote ondernemingen.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie