Zelf labels afdrukken met Pro Serie 1040 en 1050

OKI introduceert nieuwe labelprinters

Redactie WINMAG Pro
OKI Europe voegt twee nieuwe labelprinters toe aan zijn toch al indrukwekkende Europese portfolio. Het gaat om de De Pro Serie 1040 en 1050. Met de komst van de printer ligt voordelig in-house afdrukken van kleine tot middelgrote labelopdrachten binnen handbereik.

De Pro1040 en Pro1050 richten zich op nieuwe markten en vormen OKI's nieuwe innovatie op het gebied van labelafdruktechnologie. Daarnaast helpen deze labelprinters bedrijven meer aandacht op hun producten te vestigen via snelle, eenvoudige en voordelige productie van opvallende labels.

OKI: minimale training, maximale resultaten

OKI verwacht dat beide labelprinters naar de sterke positie van het merk in de afdruk- en verpakkingsindustrie in EMEA ondersteunen.

De Pro1040 en Pro1050 printers voor smalle formaten, zijn speciaal ontwikkeld voor de groeiende markt van gebruikers die behoefte hebben aan een on-demand labelprinter die eenvoudig te installeren is en minimale training vereist.

Eindelijk in-house labels afdrukken

De Pro1040 en Pro1050 zijn bedoeld voor intern gebruik en bieden klanten grotere vrijheid en volledige controle bij het afdrukken van labels. Een proces dat nog vaak wordt uitbesteed. Gebruikers profiteren met een eigen labelprinter van een ruimere keuze aan labelontwerpen met een lager printvolume/hoge SKU-mix, kleinere voorraden van voorgedrukte labels en minder verspilling. De mogelijkheid om in-house labels af te drukken, maakt ook een einde aan het wachten op zendingen van extern gedrukte labels.

Ruimte voorcreativiteit en flexibiliteit

Gebruikers van beide printers kunnen nu hun eigen labels ontwerpen met ongekende creativiteit en flexibiliteit. Er is een breed scala aan materialen waarop afgedrukt kan worden en  de professionele afwerking is mogelijk in vier of vijf kleuren.

CMYK en CMYK+W

De Pro1040 drukt af in CMYK, en de Pro1050 drukt af in CMYK plus wit (CMYK+W).

Met de witte toner hebben gebruikers het extra voordeel dat zij kunnen afdrukken op transparante of gekleurde labels, wat het afdrukresultaat nog opvallender maakt.

Vrijere keuze van materiaal dan inkjets

Waar je als eigenaar van de Pro1040 en Pro1050 echt plezier aan gaat beleven, is de mogelijkheid om te kunnen afdrukken op allerlei media. Denk aan textuurpapier, synthetische materialen, met witte, doorzichtige, ondoorzichtig of gekleurde substraten.

In tegenstelling tot inkjetprinters, verwerken de labelprinters uit de Pro Serie nieuwe soorten materialen met gemak, waardoor bedrijven meer creatieve ideeën en complexe werkvormen kunnen verkennen.

Watervast en gehard tegen verbleking

De Pro1040 en Pro1050 kunnen watervaste labels produceren die niet verbleken door inwerking van UV-licht. Dit maakt deze printers ideaal voor het produceren van industriële labels, asset tracking labels, labels voor buitengebruik, labels voor gebruik in vries- of koelomgevingen. Ook zijn de labels geschikt voor verpakkingen, dranken en huishoudelijke artikelen.

Lage investeringskosten

De Pro Serie labelprinter bieden eigenaren een uitstekende waarde voor hun geld dankzij de hoge efficiëntie en lage investeringskosten voor labelproductie. Gebruikers kunnen binnen enkele minuten afdrukopdrachten instellen dankzij flexibele configuratiemogelijkheden. Eigenaren van bedrijven en printserviceproviders (PSP's) zullen profiteren van on-demand, kleinschalige afdrukmogelijkheden voor kleurenlabels, met een grotere aantrekkingskracht op nieuwe klanten en winstmogelijkheden uit lucratieve nieuwe inkomstenstromen.

Nieuw tijdperk labelafdrukken

'De lancering van de Pro Serie labelprinters luidt een nieuw tijdperk op het gebied van labelafdrukken in,' stelt Dennie Kawahara, Managing Director van OKI Europe. 'Deze ontwikkeling in afdruktechnologie omvat een uitgebreid aanbod van media, creatieve en flexibele vormgeving en geavanceerde LED-kleurentechnologie. De Pro1040 en Pro1050 zijn zeer veelzijdige systemen die een grote impact zullen hebben op verschillende bedrijfstakken, ongeacht of ze in-house worden gebruikt of door PSP's om meer printopdrachten binnen te halen.'

Events

De systemen kunnen worden bekeken en besteld tijdens de volgende events:
 

 • Viscom (Milaan - Italië): 18 - 20 oktober 2018 
 • Label & Print (Madrid, Spanje): 12 - 13 november 2018
 • All4Pack (Parijs, Frankrijk): 26 - 29 november 2018
 • C!Print (Lyon, Frankrijk): 5 - 7 februari 2019

Overzicht specificaties Pro1040 en Pro1050
 

 • Kleurenopties: Pro1040: CMYK, Pro1050: CMYK + W
 • Mediatype labels: normaal, labels glanzend papier, labels synthetische film
 • Materiaalbreedte rol papier: 25,4 mm (1,0 inch) - 130 mm (5,1 inch) inclusief rand
 • Materiaaldikte: 0,076 - 0,250 mm
 • Labellengte: 12,7 mm (0,5 inch) - 1320,8 mm (52 inch)
 • Afwikkelrichting rol: Face-out, Face-in
 • Afdruksnelheid max.: 152,4 mm/s (6 ips)
 • Geheugen: (std./max.) 2.000 MB / 2.000 MB
 • Harde schijf: 250 GB
 • Automatisch snijmechanisme: roterend mes, volledig gesneden
 • Afmetingen: (BxDxH) 1.040x477x441 (printer met unwinder)
 • Gewicht (inclusief toebehoren): circa 62,0 kg (printer 43 kg, unwinder 19 kg)
Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie