Ocean Outdoor steunt IFAW in het beschermen van de oceaan op World Ocean Day

Redactie WINMAG Pro

International Fund for Animal Welfare (IFAW) en Digital Out-Of-Home marktleider Ocean Outdoor Nederland slaan de handen ineen met een campagne-uiting die aandacht vraagt voor het redden van walvissen en het beschermen van de oceaan. De boodschap is simpel, maar urgent. Walvissen spelen een belangrijke rol in het reguleren van de ecosystemen van de oceaan, en zijn een cruciale bondgenoot in de strijd tegen klimaatverandering. 

Blue Speeds

World Ocean Day vindt elk jaar op 8 juni plaats en vraagt aandacht voor het belang van een gezonde oceaan met een grote biodiversiteit en een stabiel klimaat. Deze doelstelling sluit feilloos aan bij de werkzaamheden van IFAW, die zich met haar Blue Speeds campagne inzet voor het vinden van doelgerichte en realistische oplossingen om de oceaan veiliger te maken voor zeedieren. Meer dan 100.000 mensen hebben inmiddels al een petitie ondertekend om bijvoorbeeld schepen op te roepen langzamer te varen.  “De groeiende drukte in de scheepvaart zorgt ervoor dat zeedieren worden verstoord en zelfs bedreigd,” zegt Zaan Olivier, project manager Marine Conservation bij IFAW. “Met Blue Speeds willen we zorgen dat schepen in Europese wateren 5 tot 10 procent langzamer gaan varen. Deze kleine aanpassing kan het risico op aanvaringen met walvissen, het onderwaterlawaai en de uitstoot van broeikasgassen in de scheepvaart sterk verlagen. Tegelijkertijd wordt het brandstofverbruik, en dus de kosten voor ondernemers, sterk verminderd. Deze win-win situatie vraagt om een open en flexibele houding van zowel de zakelijke markt als de consument.”

Maatschappelijk betrokken

Marc van Hamelen, Director of Business Development bij Ocean Outdoor Nederland is blij dat zij het belangrijke doel van IFAW op deze wijze kunnen ondersteunen. Van Hamelen: “Wij vinden maatschappelijke betrokkenheid erg belangrijk en steunen daarom ook verschillende partijen. Met de overduidelijke link tussen onze merknaam, het thema van deze werelddag, en het werk van IFAW, was het niet meer dan logisch dat we hierop zouden inspringen.”

Over IFAW

International Fund for Animal Welfare (IFAW) is een wereldwijde non-profit organisatie gericht op het behoud van dieren en de natuur. Wij zijn mensen met multidisciplinaire achtergronden, actief in meer dan 40 landen over de hele wereld. We redden dieren, rehabiliteren ze, en laten ze weer vrij in de natuur. Ook herstellen en beschermen we hun natuurlijke leefomgevingen. De problemen die we aanpakken zijn urgent en ingewikkeld. We werken samen met lokale gemeenschappen, overheden, bedrijven en andere non-profit organisaties om wetenschappelijke en praktisch onderbouwde oplossingen te vinden voor het behoud van alle soorten. Meer informatie vind je op http://www.ifaw.org

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie