NTT en Qualcomm slaan handen ineen voor nieuwe AI-edge toepassingen

Redactie WINMAG Pro
  • De samenwerking moet het 5G-ecosysteem stimuleren en de adoptie van private 5G op digitale apparaten versnellen 
  • NTT lanceert Device as a Service dat bedrijven helpt de productiviteit van hun IT-onderhoud te verhogen en kosten te verlagen

 NTT Ltd., een wereldwijde toonaangevende aanbieder van IT technologie en diensten, kondigt vandaag een strategische samenwerking aan met Qualcomm Technologies, Inc., een wereldleider op het gebied van halfgeleidertechnologieën. Met deze samenwerking investeren de twee bedrijven in de groei van het ecosysteem van 5G-apparatuur en het stimuleren van private 5G-netwerken. Dat laatste is van groot belang voor de ontwikkeling van nieuwe AI-edge toepassingen   

NTT en Qualcomm Technologies geven de komende jaren prioriteit aan de ontwikkeling van 5G-apparatuur om zo wereldwijd innovatie bij hun zakelijke klanten te versnellen. De beschikbaarheid van deze apparatuur is cruciaal voor de wijdverbreide adoptie van private 5G door bedrijven. Volgens schattingen van IDC bedraagt de markt van private 5G tegen 2026 meer dan 8 miljard dollar. De expertise van Qualcomm Technologies in toepassingsspecifieke halfgeleiders en 5G-chipsets, gecombineerd met NTT's kennis van private 5G, zal het 5G-ecosysteem versterken, nieuwe AI-edge toepassingen bevorderen en innovatie in verschillende sectoren stimuleren. 

Aansturen van het ecosysteem van 5G-apparatuur 

 

Met het toenemend belang van digitale transformatie binnen bedrijven, is er een groeiende vraag naar connectiviteit en apparatuur. NTT en Qualcomm Technologies zetten hun gecombineerde expertise in om te voldoen aan deze vraag en 5G-apparaten ontwikkelen die use cases ondersteunen. Denk daarbij aan 5G-apparaten zoals push-to-talk-apparaten, augmented reality-headsets, computer vision-camera's en sensoren aan de rand van het netwerk in de productie-, automotive-, logistieke en andere sectoren.  

"Deze samenwerking is echt opwindend omdat we direct voldoen aan de vraag die we van onze klanten horen. Samen met Qualcomm Technologies versterken we het 5G-ecosysteem door op een eenvoudige en kosteneffectieve manier de apparaten te leveren die onze klanten nodig hebben, zodat ze hun digitale transformatie kunnen voortzetten", zegt Shahid Ahmed, EVP New Ventures & Innovation bij NTT Ltd. "Door samen te werken met Qualcomm Technologies versnellen we de vraag naar private 5G in wereldwijde industrieën verder." 

"De groei en verspreiding van 5G-apparaten is een cruciaal onderdeel bij het vormgeven van een meer digitale en duurzame toekomst. Het vormt de ruggengraat van veel technologische ontwikkelingen die de efficiëntie en duurzaamheid verbeteren door efficiënt beheer van hulpbronnen en  energiebesparing en is cruciaal voor innovatie in verschillende sectoren", zegt Mark Bidinger, President, Commercial & Industrial Segments & Channels bij Schneider Electric. "NTT's samenwerking met Qualcomm betekent een belangrijke stap voorwaarts in het bevorderen van private 5G-adoptie en het voldoen aan de unieke eisen van het Internet of Things en Machine Learning."  

 

Versnelde invoering van AI aan de rand van het netwerk 

Om AI impact te laten hebben en op te schalen in de bedrijfsactiviteiten en -resultaten van organisaties, moeten AI-processen in een hybride vorm plaatsvinden, zowel in de cloud als aan de rand van het netwerk. De chips en IC’s die Qualcomm Technologies ontwikkelt bevatten ingebouwde AI- en machine-learningmodellen, waardoor het goed gepositioneerd is voor groeiende AI-mogelijkheden aan de rand van het netwerk. De ervaring van Qualcomm Technologies met het schaalbaar inzetten van AI-technologie stelt het bedrijf in staat om een breed scala aan devices en toepassingen aan te spreken, waaronder smartphones, laptops, sensoren, automotive solutions en netwerken. 

"De 5G-chipsets van Qualcomm Technologies zijn voorbereid op de wijdverspreide toepassing van AI-toepassingen aan de rand van het netwerk en samen met NTT zullen we innovatieve verandering in het hele ecosysteem van 5G-apparaten bevorderen", zegt Jeffery Torrance, Senior Vice President & General Manager, Connected Smart Systems, Qualcomm Technologies, Inc. "NTT is de stem van de klant en in combinatie met de halfgeleiderexpertise van Qualcomm Technologies kunnen we OEM's in staat stellen de apparaten te bouwen voor een breed scala aan use cases waar klanten baat bij hebben."   

Qualcomm Technologies en NTT zullen samenwerken om devices te leveren die klaar zijn voor 5G met 5G-chipsets van Qualcomm Technologies. Deze chipsets hebben ingebouwde AI-modellen om AI aan de rand van het netwerk te verbeteren via verschillende toepassingen zoals beeldherkenning met mogelijkheden zoals het tellen van voorwerpen en het identificeren van objectkenmerken tot het verifiëren van werknemers die veiligheidsmaskers of -helmen dragen (PBM's). De inzet van AI-toepassingen via NTT's Edge as a Service helpt bedrijven bij de veiligheid, optimalisatie en beveiliging van de werkplek. 

 

Device as a service 

Als onderdeel van NTT's end-to-end Edge as a Service-aanbod biedt NTT nu beheerdiensten aan voor Device as a Service, om het klanten gemakkelijk te maken 5G- en edge-apparaten te gebruiken, te upgraden en te recyclen, het beheer van de levenscyclus van apparaten te vereenvoudigen en IT-onderhoud en -kosten te verlagen. Dankzij het kosteneffectieve tariefmodel per gebruiker en per maand hoeven bedrijven niet langer grote kapitaalinvesteringen te doen, maar consumeren ze op basis van een comfortabeler maandelijks tarief, waardoor het voor klanten eenvoudiger wordt om edge-apparaten op maat in te zetten. 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie