aXite Security Tools kondigt een Fusion Strategy programma aan voor proactieve OT-security
aXite Security Tools lanceert Fusion Strategy programma voor geavanceerde OT-beveiliging

aXite Security Tools kondigt een Fusion Strategy programma aan voor proactieve OT-security

Redactie WINMAG Pro

aXite Security Tools, de Nederlandse security expert op het gebied van Operationele Technologie (OT) met een focus op data-integriteit, introduceert het aXite Security Tools Fusion Strategy programma, een service die organisaties helpt bij het ontwikkelen en implementeren van een Data Fusion Strategie. Het programma is een aanvulling van het aXite Security Tools Platform en richt zich op het minimaliseren van downtime en het verbeteren van operationele efficiëntie door gebruik te maken van betrouwbare data en geavanceerde beveiliging.
 

Een Data Fusion Strategie is tegenwoordig onmisbaar vanwege de toenemende connectiviteit tussen OT-systemen en IT-netwerken, wat OT-omgevingen blootstelt aan complexe cyberdreigingen. Traditionele beveiligingsmaatregelen schieten tekort tegen de geavanceerde technieken, zoals AI en machine learning, die cybercriminelen gebruiken. Een geïntegreerde fusiestrategie biedt een proactieve benadering door data van meerdere bronnen te combineren, samen met AI-algoritmen en edge-technologie. Hierdoor kunnen dreigingen in real-time worden geïdentificeerd en voorspeld, terwijl operationele efficiëntie wordt geoptimaliseerd. Deze detectie en analyses worden on premise of zelfs on device uitgevoerd en de data blijft in de systemen van de klant, zelfs met behoud van de originele databases.

Het aXite Security Tool Fusion Strategy programma
Het Fusion Strategy programma versterkt de beveiliging, operationele efficiëntie en veerkracht van OT-systemen. Dit stelt organisaties in staat om hun kritieke infrastructuur beter te beschermen tegen de complexe en zich ontwikkelende cyberdreigingen in het digitale landschap van vandaag. Bovendien kunnen organisaties door het implementeren van een fusiestrategie die data, Artificial Intelligence (AI) en edge-technologie consolideert, opkomende verstoringen en verbeteringen in efficiëntie of kwaliteit bijna in real-time voorspellen. Hierdoor kan er direct maatregelen worden genomen in de operationele omgeving om problemen te voorkomen of kansen te benutten.

De aanpak van het Fusion Strategy programma begint met een grondige beoordeling van de huidige OT- en IT-infrastructuur. Dit helpt organisaties om kritieke assets en kwetsbaarheden te identificeren. Vervolgens worden duidelijke beveiligingsdoelen gedefinieerd die aansluiten bij de unieke behoeften van de organisatie. Het integreren en standaardiseren van data uit alle relevante bronnen is essentieel; dit vormt de basis voor veilige verzamel- en aggregatiemechanismen, waardoor de integriteit van de data gewaarborgd blijft.

Na deze voorbereidingsfase worden op maat gemaakte AI-algoritmen ontwikkeld en getraind met historische data uit de specifieke omgeving, afgestemd op alle andere onderdelen van het aXite Security Tools Platform en de OT-omgeving van de klant. Deze algoritmen worden vervolgens geïmplementeerd op edge-apparaten, wat real-time data-analyse en snelle reacties op potentiële dreigingen mogelijk maakt. Dit resulteert in een veilige OT-omgeving waarin grote hoeveelheden data kunnen worden geanalyseerd en patronen worden herkend. Dreigingen kunnen worden voorspeld en reacties worden geautomatiseerd, wat sneller en nauwkeuriger is dan handmatige analyses door menselijke analisten.

“Het aXite Security Tools Fusion Strategy programma is speciaal ontworpen voor complexe operationele omgevingen zoals fabrieken, waar betrouwbaarheid en efficiëntie essentieel zijn. Door AI en edge-technologie te combineren, kunnen we vele PLC's tegelijkertijd beheren en real-time inzichten bieden. Dit zorgt niet alleen voor verbeterde prestaties van operationele systemen, maar ook voor een hogere betrouwbaarheid en proactieve beveiliging tegen potentiële dreigingen,” zegt Bert Willemsen, CEO en medeoprichter van aXite Security Tools.”

Over aXite Security Tools
aXite Security Tools is een Nederlands securitybedrijf op het gebied van Operationele Technologie (OT) met een focus op data integriteit. De groeiende afhankelijkheid van geautomatiseerde systemen en data-analyse in industriële omgevingen vergroot de impact van foutieve of gemanipuleerde gegevens, waardoor de behoefte aan betrouwbare en nauwkeurige gegevens nog nooit zo groot is geweest voor het nemen van beslissingen en het optimaliseren van processen. Daarnaast dwingen toenemende regelgevingen, zoals NIS2, bedrijven om hun data bij OT-systemen beter te beveiligen. aXite Security Tools anticipeert op deze behoefte door zich te richten op drie pijlers in zijn oplossingen: asset protectie, data projectie en availability prediction. Met een diepgaande expertise op het gebied van OT-beveiliging en een focus op data-integriteit, biedt aXite Security Tools geavanceerde oplossingen en diensten om organisaties te helpen hun kritieke infrastructuren te beschermen. Ga voor meer informatie naar: www.axite-securitytools.com

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie