Erik Nieuwenburg benoemd tot Managing Director DataRotonde
Erik Nieuwenburg benoemd tot Managing Director

Erik Nieuwenburg benoemd tot Managing Director DataRotonde

Redactie WINMAG Pro

Erik Nieuwenburg start 1 november 2024 als Managing Director bij DataRotonde, specialist in de digitale verbinding tussen applicaties en organisaties en onderdeel van Info Support International Group. Nieuwenburg neemt het stokje over van Alex Roelvink. In de afgelopen tien jaar is DataRotonde uitgegroeid tot een vooruitstrevend integratieplatform met ruim 1.800 aangesloten organisaties. Dankzij dit sterke fundament kan DataRotonde zich onder leiding van Nieuwenburg verder ontwikkelen, met een focus op uitbreiding en verdere versterking van de gestandaardiseerde digitale diensten. De aandacht zal blijven liggen op zowel private als publieke sectoren.

Erik Nieuwenburg, bedrijfskundig ingenieur, was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor het opstarten van tal van digitale transformaties en innovaties, zowel in de vastgoedketen als in aanpalende branches. Ook heeft Nieuwenburg ruime ervaring in het leiden van IT-gedreven markt- en organisatieontwikkeling. De laatste vijf jaar deed hij dit voor BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. Daarnaast is hij bestuurslid van Stichting Platform BIMLegal en was hij Kwartiermaker Digitalisering voor NEPROM en lid van de Bouw Digitaliseringsraad. 

“We zijn verheugd dat we Erik mogen verwelkomen bij DataRotonde”, zegt Michiel Kersten, CFO bij Info Support International Group. “Dankzij zijn ervaring binnen en buiten de vastgoedketen en expertise in organisatieontwikkeling, kunnen wij onze klanten goed blijven ondersteunen.”

Focus op verdere versterking dienstverlening
"Ik zie er zeer naar uit om samen met onze klanten en het team van DataRotonde aan de slag te gaan. Wat mij drijft is klanten helpen om hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en hun dienstverlening aan eindgebruikers te verbeteren,” zegt Erik Nieuwenburg. Als Managing Director ziet hij daarvoor volop mogelijkheden. “Het belang van goede integratieoplossingen om datagedreven te werken en bedrijfsdata te ontsluiten neemt in deze uitdagende tijden alleen maar verder toe. Mijn voorganger Alex Roelvink heeft samen met het team een uitermate stevige basis gelegd. Daar bouw ik met het team graag op voort.”

Over Info Support International Group
Info Support International Group, opgericht in 1986 in Nederland, is een familiebedrijf met meer dan 800 medewerkers. De groep is actief in Europa, Amerika en Azië en biedt met vijf gespecialiseerde bedrijven een breed scala aan cloud software oplossingen, maatwerk softwarediensten en toonaangevende ICT-opleidingen. De expertise van Info Support International Group strekt zich uit over sectoren zoals agrifood, energie, finance, overheid, retail, vastgoed en zorg. Vakmanschap, domeinkennis en impact zijn belangrijke waarden voor de groep, met een focus op samenwerking en kennisdeling om klanten effectief te ondersteunen bij hun digitale transformatie. Voor meer informatie, bezoek de website: https://internationalgroup.infosupport.com/

Over DataRotonde
DataRotonde is een geavanceerd integratieplatform dat processen tussen applicaties en organisaties automatiseert. Met meer dan 1.800 aangesloten organisaties, die samen jaarlijks 1,84 miljard procesberichten uitwisselen, faciliteert het platform naadloze samenwerking en efficiëntie. Het platform biedt een veilige, 24/7 toegankelijke omgeving voor informatie-uitwisseling, met snelle resultaten in datakwaliteit en klanttevredenheid. Als zelfstandig opererende organisatie binnen de Info Support International Group bestaat DataRotonde uit een team van circa 20 professionals. Voor meer informatie, bezoek de website: www.datarotonde.com

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie