BOOX Palma: Compact leesplezier voor onderweg
Een compacte e-reader met krachtige prestaties, veelzijdige functies en een licht ontwerp

BOOX Palma: Compact leesplezier voor onderweg

Redactie WINMAG Pro

De BOOX Palma is een e-reader die zo in je broekzak past - perfect voor wie altijd en overal een goed boek bij de hand wil hebben. Hij is niet goedkoop met een prijs van 300 euro, maar daar krijg je dan ook een e-reader voor met een haarscherp 6.13-inch HD E Ink Carta 1200-scherm, een gewicht van amper 170 gram en een uitstekende combinatie tussen functionaliteit en een goede leeservaring.

 

Elegant ontwerp, ongeëvenaard leesplezier

 

De BOOX Palma onderscheidt zich door zijn slanke en minimalistische ontwerp. Met zijn smartphone-achtige formaat past de Palma perfect in je tas of broekzak. Hij is flinterdun (slechts 8 mm!) en vederlicht (170 gram), dus je neemt hem moeiteloos overal mee naartoe. Of je nu reist, ontspant of gewoon onderweg bent, de Palma is altijd binnen handbereik. 

Het 6.13-inch E Ink Carta 1200-scherm met een hoge resolutie van 300 PPI is een genot voor je ogen. De tekst is kraakhelder en de BOOX Super Refresh Technology zorgt voor vloeiende pagina-overgangen. De ingebouwde lichtsensor past de schermhelderheid automatisch aan, zodat je altijd perfect zicht hebt. En omdat het een E Ink-scherm is, is het net zo rustig voor je ogen als echt papier, zelfs na langer lezen. Dit is dan ook een groot voordeel ten opzichte van lezen op een smartphone. 

Of je nu overdag in het park leest of 's avonds in bed, de aanpasbare frontverlichting met zowel warm als koel licht van de Palma creëert altijd de perfecte sfeer.

 

Lezen in elk Formaat

Een van de grootste pluspunten van de BOOX Palma is zijn veelzijdigheid als het gaat om bestandsformaten. Of je nu leest in EPUB, MOBI, PDF of zelfs stripboeken in CBR, de Palma kan het allemaal aan. Met de ingebouwde NeoReader-app kun je bovendien je leeservaring helemaal naar je eigen hand zetten: pas lettertypes, marges en regels aan naar jouw voorkeur. 

Flexibiliteit voor elke lezer

 

Studenten en professionals zullen de mogelijkheid om aantekeningen te maken en tekstfragmenten te markeren zeker waarderen. De Palma is niet alleen je favoriete leesmaatje, maar is het ook een handig hulpmiddel voor je studie of werk. 

Met de ingebouwde luidsprekers en microfoon kun je meer dan alleen lezen. Zo kun je luisteren naar diverse audioboeken, podcasts of je favoriete muziek. Ook kun je spraakmemo's maken. 

 

Voldoende opslag en krachtige prestaties

Of je nu een enorme boekencollectie hebt of stapels studiemateriaal, de Palma heeft met zijn 128 GB opslagruimte plek voor alles. En als dat nog niet genoeg is, kun je het geheugen uitbreiden met een microSD-kaart. 

De Palma kost 300 euro, wat hem niet de goedkoopste e-reader op de markt maakt. Maar als je hem vergelijkt met andere e-readers zoals de Kobo Clara 2E of de Onyx Boox Poke 5, ontdek je dat deze modellen zowel in specs als in gebruik een minder goede balans tussen functionaliteit en gebruiksgemak als de Boox Palma hebben. Dus: als je een apparaat zoekt dat in het hart een e-reader is maar die net zo veelzijdig is als een smartphone, dan is de Palma zeker het overwegen waard. 

De Palma is uitgerust met een krachtige octa-core processor en 6 GB RAM. Zelfs grote PDF's, stripboeken of een aantal games draaien zonder problemen. Multitasken is ook mogelijk: maak aantekeningen tijdens het lezen of luister naar een podcast terwijl je door je boek bladert. De grote 3950 mAh batterij zorgt voor dagenlang leesplezier, zelfs bij intensief gebruik. 

 

Jouw bibliotheek is altijd beschikbaar

 

Wat de BOOX Palma echt bijzonder maakt, is Android 11 en de Google Play Store. Hierdoor kun je veel meer dan alleen lezen. Zo kun je apps downloaden voor e-books, zoals Kindle en Kobo, maar ook productiviteitstools zoals office-apps en sociale media dankzij de ondersteuning van internet. Via bijvoorbeeld Whatsapp kun je zo berichten sturen of zelfs bellen (geen simkaart nodig!). Tot slot kan je zelfs wat lichte games spelen. 

Met de BooxDrop-service wordt het overzetten van boeken en documenten een fluitje van een cent. Synchroniseer moeiteloos je bestanden tussen je computer, smartphone en Palma. En met de 16MP camera aan de achterzijde met ingebouwde flitser kun je eenvoudig documenten scannen of foto's maken. 

 

Voor elke lezer 

De BOOX Palma is ontworpen voor de moderne lezer. Of je nu af en toe een boek leest of een echte boekenwurm bent, de Palma biedt een intuïtieve interface en een comfortabele leeservaring.  

Met handige functies zoals de aanpasbare verlichting (zowel warm als koud licht), fysieke knoppen voor moeiteloos pagina omslaan, een aanpasbare functieknop en ondersteuning voor talloze bestandsformaten is de Palma een eReader die zich volledig aanpast aan jouw behoeften. Bovendien is de Palma voorzien van een waterafstotende constructie. 

Met widgets kun je je startscherm helemaal naar je eigen smaak inrichten, net als op je telefoon. Zo zie je in één oogopslag belangrijke informatie. En dankzij de USB-C-poort met OTG-ondersteuning kun je eenvoudig een toetsenbord of USB-stick aansluiten voor nog meer mogelijkheden. 

 

Eind beoordeling 

De BOOX Palma is een indrukwekkende e-reader dankzij zijn combinatie van draagbaarheid, functionaliteit en leescomfort. Of je nu een forens bent die graag leest in de trein, een student die al zijn studieboeken in één apparaat wil hebben, of iemand die geniet van lezen en de veelzijdigheid van een tablet in een compact formaat: de BOOX Palma is een uitstekende keuze. Het apparaat zit boordevol handige functies, zoals een camera, aanpasbare verlichting en een waterafstotend ontwerp. Voor extra bescherming en gebruiksgemak is er bovendien een flip-fold case beschikbaar, die ook kan worden gebruikt als standaard voor handsfree lezen. 

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie