NetApp versnelt kritische block storage-workloads met nieuwe krachtige systemen

Redactie WINMAG Pro

NetApp®, het bedrijf voor intelligente data-infrastructuur kondigt de release aan van de nieuwe All-flash NetApp ASA A-Series storagesystemen. Deze systemen zijn geoptimaliseerd voor block storage en maken de modernisering van storage voor elke organisatie mogelijk. Met de introductie van deze nieuwe systemen en de voortdurende verbeteringen aan de intelligente data-infrastructuur van NetApp, kunnen klanten nu profiteren van operationele eenvoud zonder in te boeten op high-end mogelijkheden of betaalbaarheid van hun opslag.

De nieuwe all-flash systemen uit de NetApp ASA A-serie helpen klanten hun meest geavanceerde block storage workloads te beheren en biedt drie belangrijke voordelen: 

  • Eenvoud: Klanten kunnen gebruikmaken van een storageoplossing die zo gebruiksvriendelijk is dat iedereen deze kan implementeren, beheren en upgraden. Met een implementatie die slechts enkele minuten duurt en provisioning die enkele seconden duurt, verloopt de adoptie van ASA systemen snel en probleemloos. Het dagelijkse beheer, ondersteund door ingebouwde AIOps en diepgaande integratie met VMware, vereist slechts een paar stappen die iedereen kan uitvoeren. 
  • Kracht: IT-teams kunnen de nieuwe systemen gebruiken om VMware- en database-apps te versnellen met toonaangevende prestaties, bewezen betrouwbaarheid en intelligent gegevensbeheer. De ASA A-serie levert overvloedige prestaties en efficiëntie, van miljoenen IOP's tot consistente sub-milliseconde latency. Met geavanceerde functies zoals scale-out clustering, naadloze workload balancing, een ‘six 9s’ availability guarantee, de Ransomware Recovery Guarantee van NetApp en applicatiebewuste back-up krijgen gebruikers storage die klaar is om hun block workloads van energie te voorzien en te consolideren. 
  • Betaalbaarheid: Organisaties krijgen ongeëvenaarde waarde met een 25-50 procent lagere prijs vooraf en een beter rendement op investering na verloop van tijd. Met deze prijsstelling kunnen organisaties eenvoudig en krachtig moderniseren naar all-flash storage, met raw-to-effective storage-efficiëntie, terwijl ze binnen hun budgetlimieten blijven. Het lage stroomverbruik kan de besparingen verhogen terwijl de lage operationele overhead de totale eigendomskosten (TCO) na verloop van tijd verlaagt. 

Ter ondersteuning van de nieuwe ASA A-serie breidt NetApp de Data Infrastructure Insights-service, voorheen Cloud Insights, uit om de monitoring- en analysemogelijkheden voor het ASA-platform te verbeteren. Met deze updates beheren klanten de zichtbaarheid, optimalisatie en betrouwbaarheid van hun data-infrastructuur beter en realiseren hierdoor besparingen en verhoogde prestaties. 

“Onze klanten vertellen ons dat de eisen aan hun infrastructuur steeds hoger worden en daarom hebben ze storagesystemen nodig die echte waarde leveren door kracht, betaalbaarheid en eenvoud”, zegt Joost van Drenth, Field CTO bij NetApp Nederland. “Met de nieuwe systemen uit de NetApp ASA A-serie kunnen onze klanten hun activiteiten moderniseren om te voldoen aan de eisen van krachtigere workloads op block storage, zonder dat ze hoeven te kiezen tussen operationele eenvoud en high-end mogelijkheden. Eenvoudigere operaties tegen een betaalbare prijs zorgen voor tijd en middelen om krachtige storagesystemen in te zetten voor innovatie in de gehele organisatie.

Blijven investeren in intelligente data-infrastructuur  

Naast de ASA A-serie blijft NetApp investeren in intelligente data-infrastructuur met de release van diverse nieuwe verbeteringen aan het portfolio, waaronder:  

  • Nieuwe FAS-systemen: NetApp breidt zijn portfolio van hybride flash storage-arrays uit met nieuwe FAS 70 midrange en FAS 90 high-end FAS-systemen. NetApp FAS is ideaal voor het bereiken van lage kosten voor data gedurende de levenscyclus door automatisch koude data te verplaatsen naar lagere opslaglagen. . Deze systemen leveren betaalbare, maar goed presterende back-upstorage en maken een veilige cyber vault mogelijk voor herstel na aanvallen van ransomware. 
  • Updates voor Cloud Volumes ONTAP®: NetApp ONTAP Autonomous Ransomware Protection (ARP) en WORM zijn zonder extra kosten beschikbaar met Cloud Volumes ONTAP (CVO). De CVO-licenties van NetApp-klanten bevatten nu de toonaangevende cybersecurity functies van ONTAP - geen extra licentie nodig - waardoor IT-teams beter aanvallen van ransomware kunnen bestrijden.  
  • Verbeteringen aan native cloudservices: Er zijn nieuwe functies beschikbaar voor twee native cloudstorageservices van NetApp: Google Cloud NetApp Volumes en Azure NetApp Files. Voor Google Cloud NetApp Volumes kunnen de serviceniveaus Premium en Extreme nu grote volumes leveren vanaf 15TiB die dynamisch kunnen worden opgeschaald naar 1PiB in stappen van 1GiB. Daarnaast kunnen Google Cloud-klanten kosten besparen door auto tiering, waarmee minder vaak gebruikte gegevens efficiënt worden verplaatst naar goedkopere storageserviceniveaus. Azure NetApp Files heeft  nieuwe functies voor kosteneffectieve prijzen en verbeterde betrouwbaarheid. Azure-klanten kunnen kosten besparen door  auto tiering voor koele toegang, waarmee minder vaak gebruikte data efficiënt worden verplaatst naar goedkopere storageservices. Daarnaast kunnen gebruikers de beschikbaarheid van data verbeteren met cross-zone replicatie, waarmee de gegevensbescherming wordt verbeterd door volumes te repliceren in Azure beschikbaarheidszones. 
  • Nieuwe functies voor BlueXP: NetApp heeft nieuwe functies en updates uitgebracht voor BlueXP om unified management in een hybride multicloud-wereld eenvoudiger te maken voor IT. De nieuwste software-updates van BlueXP vereenvoudigen het ONTAP-upgradeproces met een service die potentiële kandidaten identificeert, compatibiliteit valideert, aanbevelingen en voordelen rapporteert, en geselecteerde updates uitvoert via gebruiksvriendelijke wizards 

NetApp neemt nu bestellingen aan voor de ASA A-serie, die eind oktober 2024 wordt geleverd. 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie