Vultr verbetert wereldwijde AI-cloud-inferentie met AMD Instinct™ MI300X

Redactie WINMAG Pro

Vultr, 's werelds grootste private cloud computing platform, kondigt aan dat de nieuwe AMD Instinct™ MI300X accelerator en ROCm™ open software beschikbaar worden binnen de composable cloud-oplossing van Vultr.

De samenwerking tussen Vultr's composable cloudinfrastructuur en AMD's nieuwe generatie siliconenarchitectuur opent nieuwe grenzen voor GPU-versnelde workloads van het datacenter tot aan de edge.

“Innovatie gedijt in een open ecosysteem”, zegt J.J. Kardwell, CEO van Vultr. “De toekomst van enterprise AI workloads ligt in open omgevingen die flexibiliteit, schaalbaarheid en beveiliging mogelijk maken.  AMD accelerators bieden onze klanten een ongeëvenaarde prijs-prestatieverhouding. De balans tussen veel geheugen en laag energieverbruik ondersteunt de duurzaamheidsinspanningen en geeft ze de mogelijkheden om innovatie en groei door middel van AI efficiënt te stimuleren.”

Een composable cloud bouwen

Met AMD ROCm open software en Vultr's cloudplatform hebben ondernemingen toegang tot een omgeving voor AI-ontwikkeling en -implementatie. Het open karakter van de AMD-architectuur en de Vultr-infrastructuur biedt ondernemingen toegang tot duizenden open source, vooraf getrainde modellen en frameworks met een drop-in code-ervaring. Hierdoor ontstaat een geoptimaliseerde omgeving voor AI-ontwikkeling waardoor projecten snel kunnen worden voortgezet.

“We zijn trots op onze nauwe samenwerking met Vultr, omdat het cloud-platform is ontworpen om high-performance AI-trainingen en inferencing-taken te beheren en een verbeterde algehele efficiëntie te bieden”, zegt Negin Oliver, corporate vice president of business development, Data Center GPU Business Unit, AMD. “Met de toepassing van AMD Instinct MI300X accelerators en ROCm open software voor deze nieuwste implementaties, zullen Vultr's klanten profiteren van een echt geoptimaliseerd systeem dat een breed scala aan AI-intensieve workloads kan beheren.” 

De AMD-architectuur op de Vultr-infrastructuur is ontworpen voor de volgende generatie workloads en maakt echte cloud-native orkestratie van alle AI-resources mogelijk. AMD Instinct™ accelerators en ROCm software management tools integreren naadloos met de Vultr Kubernetes Engine for Cloud GPU om GPU-versnelde Kubernetes clusters te creëren die de meest resource-intensieve workloads overal ter wereld kunnen aandrijven. Deze platformmogelijkheden geven ontwikkelaars en innovators de middelen om geavanceerde AI- en machine learning-oplossingen te bouwen voor de meest complexe zakelijke uitdagingen.

Het partnerschap heeft meerdere voordelen:

  • Verbeterde prijs-prestatieverhouding: Vultr's high-performance cloud compute, versneld door AMD GPU's, biedt uitzonderlijke verwerkingskracht voor veeleisende workloads met behoud van kostenefficiëntie.
  • Schaalbare rekenkracht en geoptimaliseerd werkbeheer: De schaalbare cloudinfrastructuur van Vultr, in combinatie met de geavanceerde verwerkingsmogelijkheden van AMD, stelt bedrijven in staat om hun rekenkracht moeiteloos op te schalen naarmate de vraag toeneemt.
  • Versnelde ontdekking en innovatie in R&D: De cloudinfrastructuur van Vultr biedt de benodigde rekenkracht en schaalbaarheid voor ontwikkelaars om AMD Instinct GPU's, AMD ROCm™ open software en het uitgebreide partner-ecosysteem te benutten, waardoor ze complexe problemen kunnen oplossen en snellere ontdekkingscycli en innovatie mogelijk maken.
  • Geoptimaliseerd voor AI-inferentie: Het platform van Vultr is geoptimaliseerd voor AI-inferentie, met AMD MI300X GPU's die zorgen voor snellere, schaalbare en energiezuinige verwerking van AI-modellen, waardoor een lagere latentie en hogere doorvoer mogelijk zijn.
  • Duurzaam computergebruik: De milieuvriendelijke cloudinfrastructuur van Vultr helpt gebruikers energie-efficiënt en duurzaam computergebruik te realiseren bij grootschalige activiteiten met efficiënte AI-technologieën van AMD.

Bezoek onze website voor meer informatie over de composable cloud-oplossingen van Vultr.

Bekijk hier de informatie over de AMD Instinct™ MI300X accelerator.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie