Sendcloud versterkt leiderschapsteam met benoeming van Amelia Scott als Chief Revenue Officer

Redactie WINMAG Pro

Sendcloud, het alles-in-één verzendplatform voor e-commerce, kondigt de benoeming van Amelia Scott aan als de nieuwe Chief Revenue Officer (CRO). In deze functie zal Amelia verantwoordelijk zijn voor het aansturen van groeistrategieën in zowel bestaande als nieuwe markten. Daarnaast zal ze de go-to-market strategie optimaliseren om de verkoopprocessen te versterken, met voortdurende focus op klantgerichtheid als speerpunt.

De groeiende vraag naar betrouwbare oplossingen en de veranderende verwachtingen van klanten binnen de e-commerce sector maken de verzendervaring een cruciale factor voor klanttevredenheid en -loyaliteit. Uit onderzoek van Sendcloud blijkt dat 44% van de consumenten afhaakt wanneer leveringsverwachtingen niet worden waargemaakt, terwijl 55% waarde hecht aan de mogelijkheid om hun leveringsvoorkeuren zelfs na verzending nog aan te passen. Sendcloud ondersteunt webshop-eigenaren in het verbeteren van de verzendervaring door een alles-in-één oplossing te bieden die het volledige verzendproces centraliseert en automatiseert.

"Met meer dan 25.000 klanten is dit een ontzettend spannend moment om aan boord te komen bij Sendcloud. Ik ben enthousiast om bij te dragen aan de volgende groeifase en ervoor te zorgen dat we de manier waarop bedrijven hun verzendprocessen beheren blijven vernieuwen. Ik kijk ernaar uit om meer verkopers in staat te stellen de verzendervaring voor hun klanten te verbeteren," aldus Amelia.

Amelia brengt meer dan tien jaar ervaring mee in B2B SaaS-verkoop en heeft verschillende onderscheidingen ontvangen, waaronder de erkenning als een van de Top 10 UK Sales Leaders in 2023. In haar vorige rol als Global Vice President of Sales bij Culture Amp bouwde ze met succes hoogpresterende verkoopteams op in verschillende regio's, hetgeen leidde tot aanzienlijke wereldwijde groei. Als de nieuwe CRO van Sendcloud zal Amelia een sleutelrol vervullen in het verhogen van de omzet.

De benoeming van Amelia is een cruciale stap in Sendcloud's ambitie om hét toonaangevende verzendplatform in Europa en daarbuiten te worden. Onder haar leiding zal het bedrijf de verkoopprocessen verder optimaliseren, de adoptie van het product versnellen en de operatie uitbreiden om de groeistrategie te realiseren.

“Met Amelia in ons team zijn we uitstekend gepositioneerd om onze groei te versnellen en nog meer waarde aan onze klanten te bieden. Haar uitgebreide ervaring in wereldwijde verkoopoperaties geeft me veel vertrouwen dat we effectief kunnen opschalen en uitstekende resultaten blijven behalen,” zegt Sabi Tolou, CCO van Sendcloud, die zich nu richt op het versterken van belangrijke logistieke partnerschappen als onderdeel van de bredere strategie van het bedrijf.

Begin dit jaar werd Sendcloud erkend in de FT1000 en de Top 100 Next Unicorns, terwijl het zijn missie voortzet om wereldwijde verzenduitdagingen aan te pakken. Met deze nieuwe aanstelling verwacht het bedrijf zijn partnerschapsmodel te optimaliseren en zich te richten op een strategische en adviserende aanpak.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie