Previder is eerste Nederlandse Haven-compliant IT-dienstverlener 

Previder Haven-compliant IT-dienstverlener 

Redactie WINMAG Pro

 Previder is de eerste Nederlandse aanbieder van Haven compliant IaaS-diensten die volledig vanuit Nederlandse bodem worden aangeboden. Overheden krijgen door deze nieuwe dienst meer regie over de portabiliteit van hun data, applicaties en digitale diensten zonder afhankelijk te zijn van leveranciers en buitenlandse hyperscalers. Hiermee draagt Previder bij aan een veiligere en toekomstbestendige digitale overheid.

Previder heeft in samenwerking met VNG Realisatie een Haven Referentie Implementatie ontwikkeld voor haar IaaS-platform. Die combinatie maakt Previder de eerste Nederlandse aanbieder van Haven compliant IaaS-diensten die volledig vanuit Nederlandse bodem worden aangeboden. Dit verstevigt haar positie als betrouwbare partner voor de publieke sector en zij draagt hiermee bij aan een veiligere en toekomstbestendige digitale overheid.

Met het platform krijgen gemeenten een cloud-infrastructuur die volledig voldoet aan de eisen van het Haven-initiatief. Met behulp van de Haven standaard kan men zich eenvoudiger platform- en leverancier onafhankelijk bewegen. Overheden krijgen met deze nieuwe dienst van Previder dus meer regie over de portabiliteit van hun data, applicaties en digitale diensten zonder afhankelijk te zijn van buitenlandse hyperscalers. 

“Previder wil graag een rol spelen in het bijstaan van de publieke sector om hun ambities voor het vergroten van de digitale autonomie waar te maken. Wij kennen de problematiek en het speelveld en zijn dan ook blij dat we de publieke sector een veilige, flexibele en lokaal beheerde infrastructuur kunnen bieden”, aldus Peter Bult, Lead Consultant Previder.

Ook Jacco Brouwer, Product Owner van Haven bij de VNG, is erg blij met deze ontwikkeling: “Ik juich het toe dat Nederlandse partijen zoals Previder de Haven standaard incorporeren in hun dienstverlening en zo op eigen initiatief een bijdrage leveren aan het vergroten van de digitale autonomie van de publieke sector in Nederland.”

Het Haven-initiatief maakt deel uit van het bredere Common Ground initiatief, dat door de VNG is opgezet om de digitale infrastructuur van Nederlandse gemeenten te moderniseren. Door deze modernisering kunnen gemeenten digitaal opereren met meer aandacht voor gegevensbescherming, privacy en kostenbeheersing. De oplossing houdt data binnen de Nederlandse grenzen en is gebaseerd op open standaarden, wat een belangrijke voorwaarde is voor een veilige en onafhankelijke digitale infrastructuur van de publieke sector.

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie