Xerox® Managed Print Services klanten krijgen een uitgebreide milieueffectbeoordeling van hun printers

Xerox Managed Print Services

Redactie WINMAG Pro

Xerox kondigt een nieuw Managed Print Services aan met de introductie van Xerox® Verified Carbon Neutrality Service. Aan de hand van wereldwijde gegevens en een intuïtief dashboard, kunnen klanten hun impact op het milieu inzichtelijk krijgen en verminderen, compenseren en rapporteren. De service is ontwikkeld volgens de ISO 14068 standaard voor CO2-neutraliteit en geverifieerd door een onafhankelijke derde partij.

Volgens het onderzoek Sustainability Trends 2023 van Quocirca, leggen organisaties hun printleveranciers steeds kritischer onder de loep en zegt 69% dat het belangrijk is dat de leverancier helpt om de milieu-impact van hun printinfrastructuur te meten. Door deze uitgebreide beoordeling voor een breed scala aan printapparatuur te bieden, krijgen organisaties meer inzicht krijgen in de milieu-impact van de levenscyclus van hun printapparatuur - van grondstoffen en productie tot levering, gebruik, onderhoud en beheer aan het einde van de levensduur. De service omvat ook een koolstofreductieplan dat gebruik maakt van initiatieven zoals print management, recycling en service op afstand. 

“Het omarmen van CO2-neutraliteit helpt organisaties bij te dragen aan wereldwijde inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan, terwijl het ook tastbare voordelen biedt op het gebied van naleving van regelgeving, kostenbesparingen en marktkansen”, zegt Steve Bandrowczak, chief executive officer bij Xerox. “We blijven vooruitgang boeken in onze net zero in 2040 roadmap en zijn toegewijd aan het opbouwen van een duurzamer bedrijf voor onze werknemers en klanten. We zijn er trots op dat we deze unieke service aan onze klanten kunnen aanbieden om hen te ondersteunen bij het behalen van hun bedrijfs- en duurzaamheidsdoelstellingen.” 

Xerox heeft ook nieuwe duurzaamheidsdashboards ontwikkeld onder het Xerox® MPS Advanced Analytics-aanbod om klanten inzicht te geven in hun CO2-voetafdruk, zodat ze zinvolle actie kunnen ondernemen om de uitstoot te verminderen. Deze dashboards laten klanten zien hoe reducties in CO2-uitstoot van hun printinfrastructuur kunnen bijdragen aan hun bredere duurzaamheidsdoelstellingen.

Lees hier meer over de Xerox MPS Verified Carbon Neutrality Service.

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie