Nieuw whitepaper van Schneider Electric

Redactie WINMAG Pro

Datacenters in Europa verbruiken momenteel ongeveer 2,7% van de elektriciteit. Dit aandeel zal naar verwachting stijgen naar 3,2% tegen 2030, voornamelijk door cloud computing en de groei van AI. Vanaf deze maand moeten datacenters hun energie-efficiëntie en duurzaamheid rapporteren, als gevolg van de Energy Efficiency Directive (EED).

Datacenters binnen de EU, afhankelijk van hun vermogen, moeten jaarlijks hun energieprestaties rapporteren in een centrale Europese database.

Om datacenters hierbij te ondersteunen, heeft Schneider Electric een gratis e-book uitgebracht met essentiële informatie over de EED en de impact daarvan op datacenters in Europa. Het e-book biedt inzicht in wat datacenters kunnen verwachten en hoe ze zich kunnen voorbereiden op de nieuwe rapportageverplichtingen. Een overzicht van de belangrijkste nieuwe EED-regels:

  • Wettelijke rapportageverplichting: Datacenters met een IT-vermogen van minimaal 500 kW moeten jaarlijks rapporteren over hun energieprestaties.
  • Beheer van warmte en hernieuwbare energie: Datacenters met een vermogen van meer dan 1 MW moeten restwarmte hergebruiken of andere energieterugwinning toepassen, tenzij technisch of economisch niet haalbaar. Ze moeten ook prioriteit geven aan het gebruik van hernieuwbare energie.
  • Optimalisatie van energie-efficiëntie: Datacenters moeten maatregelen nemen om hun energie-efficiëntie te verbeteren, zoals het optimaliseren van koelsystemen en het gebruik van efficiëntere IT-apparatuur.

Nauwkeurige duurzaamheidsrapportage helpt datacenters niet alleen om te voldoen aan de regelgeving, maar verlaagt ook operationele kosten en verbetert de energie-efficiëntie. Bovendien kunnen datacenters hun inzet voor duurzaamheid aantonen via EED-certificering, wat hen een concurrentievoordeel biedt en helpt om nieuwe klanten aan te trekken.

Ga voor meer informatie en het downloaden van de whitepaper naar go.schneider-electric

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie