Springboard Network versterkt Europese positie met overname van system.de

Redactie WINMAG Pro

Springboard Network, Europees netwerk van Cisco-specialisten, neemt het Duitse IT-bedrijf system.de over. Met deze strategische overname verstevigt Springboard zijn positie in Europa en legt het de basis voor verdere groei in Duitsland, de grootste IT-markt van Europa. Springboard Network kondigde eerder deze maand ook de overname aan van Friday Networks in Noorwegen en breidt daarmee het netwerk in meerdere markten uit.

System.de staat bekend als een expert op het gebied van Cisco-oplossingen. Het bedrijf viert op 8 november zijn 30-jarig jubileum en heeft in deze periode een sterke reputatie opgebouwd door het leveren van hoogwaardige diensten aan grote instellingen. Met deze overname versterkt Springboard zijn kennis en vergroot het zijn pool van gecertificeerde engineers. Het doel is om zo snel mogelijk het Cisco Gold Partner-niveau te bereiken, een status die het bedrijf nu al bijna heeft.

“We zijn blij om system.de te verwelkomen in de Springboard-familie,” zegt Kåre Christensen, CEO van Springboard Network. “Hun uitgebreide technische kennis en focus op Cisco-oplossingen passen perfect bij onze visie. Net als bij onze eerdere overnames van Friday Networks, Avit Group en Wingmen Solutions, delen we een gemeenschappelijk doel: het leveren van hoogwaardige Cisco-oplossingen.”

"We zijn blij om nauwer samen te werken met Springboard Network”, aldus Peter Schulte, CEO van system.de. “Sinds de overname van het bedrijf in 2018 en de transformatie naar een Managed Service Provider voor kritische netwerkprojecten, is onderdeel worden van Springboard Network cruciaal voor onze groei. Het integreert ons met vertrouwde partners zoals Wingmen Solutions, Friday Networks en Avit, waardoor onze middelen en diensten in een evoluerend IT-landschap worden verbeterd. Belangrijk is dat Springboard onze waarden deelt, en via onze Cisco Net Academy kunnen we Cisco-opleidingen en -certificeringen binnen de groep verder ontwikkelen.”

Met een focus op hoogopgeleide consultants en een bewezen staat van dienst in het Duitse IT-landschap, biedt system.de Springboard de lokale expertise die nodig is om zijn expansie in Duitsland voort te zetten. Deze overname positioneert Springboard om zijn aanwezigheid in heel Europa te vergroten, te beginnen met een sterke aanwezigheid in Duitsland.

“Dit is nog maar de eerste stap”, zegt Christensen. “Wij beschouwen Duitsland als cruciaal voor onze langetermijnstrategie en kijken ernaar uit om de sterke traditie van system.de voort te zetten en tegelijkertijd ons bereik in het hele land uit te breiden.”

De timing van de overname is belangrijk, aangezien system.de op 8 november zijn 30-jarig jubileum in Berlijn viert met een groot klantenevenement. De tientallen jaren ervaring van het bedrijf en de sterke klantrelaties in Duitsland zullen Springboard een vertrouwde lokale partner bieden bij het stimuleren van zijn groei.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie