Eviden ontwikkelt cloud-oplossing voor Selartag® voor real-time inzicht in wijnvoorraden

Eviden ontwikkelt cloud-oplossing voor Selartag®

Redactie WINMAG Pro

 Eviden, het bedrijfsonderdeel van Atos dat leidend is op het gebied van digital, cloud, big data en beveiliging -  heeft een oplossing ontwikkeld en geïmplementeerd voor het beheer van wijnvoorraden voor Selartag®, een bedrijf dat zich richt op de identificatie en tracering van wijnen. Deze nieuwe oplossing, gehost via de publieke cloud van Amazon Web Services (AWS), ontsluit real time en betrouwbare data voor eigenaren van wijnkelders, wijnmakers, sommeliers en restaurants met als doel het voorraadbeheer eenvoudiger en efficiënter te maken.

 

Eviden heeft haar expertise op het gebied van digitale oplossingen en cloud management ingezet om deze innovatieve oplossing in samenwerking met Selartag® te bouwen en te implementeren. De toepassing bestaat onder meer uit ‘slimme etiketten’, een mobiele app, een web portal en een tracking- en voorraadbeheersysteem - allemaal gehost op de publieke cloud van AWS.

Elke wijnfles krijgt een intelligent, fraudebestendig etiket dat met RFID-technologie automatisch kan worden uitgelezen. Dit kan zowel met een draagbare scanner als via een controlepunt bij de ingang van de wijnkelder. De gegevens op het etiket worden doorgegeven aan de Selartag®-app, beschikbaar op zowel mobiel als desktop. Hiermee kunnen klanten hun wijnvoorraad eenvoudig beheren en snel betere zakelijke beslissingen nemen.

Met deze nieuwe oplossing is Selartag® in staat klanten te voorzien van real time en betrouwbare data over de niveaus en kwaliteit van hun wijnvoorraad en de mogelijkheid inventarisaties in minder dan een uur uit te voeren, terwijl dit in het verleden een aantal dagen kostte. Tot de klanten van Selartag® behoren gerenommeerde sommeliers, maar ook de eigenaars van grote wijnkelders in Michelin-sterrenrestaurants en gastronomische bistro's.

"De combinatie van Evidens expertise in digitale oplossingen en cloud management, samen met het unieke concept van Selartag®  helpt klanten om next-level data-efficiency te bereiken. Deze klanten hebben een stevige reputatie in enkele van de meest vooraanstaande Europese wijn- en restaurantcommunities. Wat we hier hebben gerealiseerd, is een goed voorbeeld van een gebruiksklare, cloud-gebaseerde oplossing die de volledige waardeketen - van productie tot consumptie - in staat stelt efficiënter te werken en de prestaties te verbeteren. Door het ontsluiten van real time data zorgen we voor een verbeterde zichtbaarheid en traceability van producten, wat klanten in staat stelt hogere marges en verdere groei te realiseren en hun innovatief vermogen te vergroten",vertelt Julien Gireaud, Head of Cloud & Data van Eviden, onderdeel van de Atos Groep. 

"In samenwerking met Eviden hebben we een hoogwaardige, betrouwbare toepassing ontwikkeld voor het lokaliseren, traceren en registreren van wijnvoorraden. Dit stelt onze klanten in staat om eventuele fouten tot een minimum te beperken en de kwaliteit van hun wijnvoorraden te verifiëren. Deze oplossing tilt de uitmuntende service die onze klanten aan tafel bieden naar een nog hoger niveau door de volledige waardeketen te ondersteunen die hun bedrijf draaiende houdt. De end-to-end expertise van Eviden in AWS-diensten, producten en projectmanagament biedt onze klanten een unieke oplossing met real-time data en efficiency, wat hen een voorsprong op de concurrentie geeft", zegt Hervé Lemaire, oprichter en bestuursvoorzitter van Selartag®.

Het project voor Selartag® is het resultaat van de 12-jarige samenwerking tussen Eviden (Atos Group) en AWS, die vorig jaar is versterkt met een nieuwe Strategic Collaboration Agreement (SCA) voor de ontwikkeling van een programma van oplossingen, consultancy en innovaties die dat klanten helpt snel toegang te krijgen tot expertise voor cloud- en AI-transformatieprojecten om zo hun time-to-value te vergroten. 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie