AI-enabled Toughbook G2 revolutioneert de markt voor robuuste tablets

AI-enabled Toughbook G2

Redactie WINMAG Pro

Panasonic laat opnieuw zien waar robuuste tablets toe in staat zijn met de lancering van de TOUGHBOOK G2mk3 – de eerste TOUGHBOOK-tablet met AI-verwerking. De G2mk3 is voorzien van de Intel® AI Boost Neural Processing Unit (NPU), die de efficiëntie en nauwkeurigheid voor mobiele werknemers in verschillende sectoren enorm verhoogt.

De edge AI-mogelijkheden zijn zonder netwerkverbinding te gebruiken en helpen mobiele werknemers om storingen te analyseren, informatie te verstrekken en administratieve taken sneller uit te voeren. De G2mk3 verlegt de grenzen van wat mogelijk is met een mobiel, robuust apparaat, voor welke omgeving en toepassing dan ook.

Toonaangevende op AI gebaseerde rugged computing en prestaties

De nieuwe 10,1-inch TOUGHBOOK G2mk3 is de eerste robuuste tablet die gebruikmaakt van Windows 11 Pro; hij biedt AI edge-verwerkingsmogelijkheden en maakt gebruik van de Intel® Core™ Ultra 5-processor 135U (met Intel vPro-technologie® ). Deze beschikt over een speciale AI-chipset waarmee gegevens kunnen worden verzameld, opgeslagen en geanalyseerd met behulp van kunstmatige intelligentie wanneer er geen verbinding met de cloud beschikbaar is. En dat zonder de algehele prestaties en verwerkingskracht van de G2mk3 te beïnvloeden. Dit is met name handig voor werknemers in nutsbedrijven die apparatuur inspecteren op afgelegen locaties en die mogelijk geen toegang hebben tot een mobiele of draadloze verbinding; zeker bij hun werk zijn efficiëntie en productiviteit van groot belang en moeten menselijke fouten vermeden worden. 

De TOUGHBOOK G2mk3 beschikt over 16 GB DDR5x RAM (uitbreidbaar tot 32 GB). Dit staat garant voor superieure prestaties en verwerkingssnelheden waardoor hypermobiele werknemers probleemloos en snel toegang hebben tot AI-toepassingen.

Dirk Weigelt, Senior Product & Solutions Manager bij Panasonic TOUGHBOOK, zegt: "Hypermobiele werknemers die robuuste tablets gebruiken, werken vaak in uitdagende, stressvolle omgevingen. Ze hebben daarom een veelzijdig, ergonomisch en eenvoudig te bedienen apparaat nodig dat tegelijkertijd bedrijfskritieke, data-intensieve applicaties kan uitvoeren. De AI-compatibele TOUGHBOOK G2mk3 is Panasonic's krachtigste robuuste mobiele tablet, en daarmee  een gamechanger op het gebied van robuuste mobiliteit."

Nieuwe camera vergroot veelzijdigheid

De 13 megapixel-camera aan de achterzijde van de G2mk3 is superieur aan die van de meeste andere robuuste tablets, en vergelijkbaar met hedendaagse consumentenapparaten. De verbeterde sensor levert betere beelden bij weinig of gemengd licht, hetgeen ideaal is voor het vastleggen van beelden met een hoge resolutie in omgevingen met ongunstige lichtomstandigheden.

In combinatie met zijn edge AI-mogelijkheden stelt de 13 MP-camera veldwerkers in staat om te profiteren van computer vision-technologie. Bijvoorbeeld bij buitendiensten waar de mobiele teams toegang hebben tot bedradingsschema's op de G2mk3, kunnen gebruikers computer vision gebruiken om nauwkeurig te bepalen waar bedradingsverbindingen moeten zijn, waardoor de productiviteit en efficiëntie toenemen. 

Achterwaartse compatibiliteit maximaliseert de investering

Duurzaamheid en achterwaartse compatibiliteit zijn belangrijke overwegingen binnen de strategie van Panasonic bij de ontwikkeling van nieuwe robuuste apparaten. Dit is duidelijk te zien in de nieuwste TOUGHBOOK G2, waarbij meer dan 80% van het ecosysteem van de eerste twee series compatibel is met de G2mk3. Dit maximaliseert en beschermt bestaande investeringen van klanten in de G2-serie gedurende de hele levenscyclus van het apparaat. 

Dit is cruciaal voor bijvoorbeeld hulpdiensten, waar investeringen constant onder de loep worden genomen. Door bijvoorbeeld voor de G2mk3 hetzelfde docking-platform in het voertuig te gebruiken als voor zijn voorgangers, de G2mk1 en G2mk2, is het niet meer nodig om voertuigen van de weg te halen voor technologische vernieuwingen. Dit vermindert de stilstand van het voertuig, terwijl de vertrouwdheid met het apparaat de efficiëntie voor hulpverleners verhoogt wanneer snelle respons- en aanrijtijden van belang zijn.

De nieuwste TOUGHBOOK G2mk3 is een van de meest aanpasbare, modulaire robuuste tablet die er is. Dit is vooral belangrijk binnen de defensiesector, aangezien de uitbreidingsgebieden aan de boven- en achterkant van de G2mk3 plaats bieden aan een breed scala aan randapparatuur, zoals vingerafdruklezers en MicroSD-kaarten die de databeveiliging en toegankelijkheid voor de gebruikers verbeteren. 

Geen compromissen op het gebied van batterijduur, connectiviteit en duurzaamheid

Ondanks de sterk verbeterde camera, een efficiëntere AI-enabled Intel® CPU en algehele verbeterde prestaties, biedt de G2mk3 een batterijduur van 11 uur met een enkele batterij (15 uur met uitgebreide batterij) op basis van MobileMark 25. Dit is een toename tot 47% in vergelijking met de G2mk2. 

Dit geeft hypermobiele werknemers bij hulpdiensten, defensie, buitendiensten, in de logistiek en in de landmeetkunde volledige gemoedsrust bij het gebruik van energieverslindende toepassingen. Het stelt hen ook in staat om langer door te werken, waardoor de efficiëntie en productiviteit worden gemaximaliseerd.

De TOUGHBOOK G2mk3 beschikt standaard over 5G-ready connectiviteit, verbeterde Bluetooth-mogelijkheden en marktleidende IP65-geclassificeerde stof- en waterbestendigheid, onafhankelijk getest volgens de MIL-STD 810H- en IEC 60529-normen. 

Panasonic TOUGHBOOK exposeert in hal 1, stand C1.057 op INTERGEO 2024. Voor meer informatie over de TOUGHBOOK G2mk3, klik hier: http://www.toughbook.nl/

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie