SoSafe erkend om sterk innovatieproces en privacy-by-design in nieuw rapport

SoSafe erkend om innovatie en privacy-by-design

Redactie WINMAG Pro

SoSafe, de meest uitgebreide Human Risk Management softwareoplossing in Europa, is uitgeroepen tot Strong Performer in een nieuw rapport van Forrester. Deze erkenning bevestigt SoSafe's positie tussen de top vendors en evenwichtige benadering van privacy, klantimpact en innovatie. 

The Forrester Wave™: Human Risk Management Solutions, Q3 2024, evalueert negen leveranciers op basis van hun huidige aanbod, strategie en marktaandeel. Volgens het rapport investeert SoSafe grootschalig in research & development, heeft het een sterk innovatieproces, en behoudt het strikte privacy-by-design principes en controles. Forrester is een toonaangevend marktonderzoeksbureau dat bekend staat om zijn diepgaande analyses in verschillende sectoren. 

Traditionele trainingsprogramma’s zijn steeds minder geschikt binnen het veranderende dreigingslandschap. De beslissing van Forrester om Human Risk Management als aparte categorie te erkennen, laat zien dat er behoefte is aan proactieve, gedragsgerichte oplossingen. Het rapport bevestigt voor SoSafe dat deze innovatieve benaderingen van toenemend belang zijn om blijvend veiligheidsbewustzijn te creëren. 

Inzet voor innovatie en privacy  

Organisaties die een balans moeten vinden tussen privacy en innovatie zouden naar SoSafe moeten kijken, staat in het Forrester rapport. Deze erkenning is toegekend boven op de hoogst mogelijke scores die SoSafe behaald heeft binnen verschillende belangrijke criteria:  

 

  • Privacy en gebruikerservaring  
  • Rapportagemogelijkheden  
  • Dashboard  
  • GenAI voor kennisuitwisseling  
  • Psychologische overwegingen 
  • Innovatie 

Niklas Hellemann, psycholoog en CEO van SoSafe, reageert: “We bevinden ons in een markt waar bestaande spelers en add-on oplossingen voor e-mailbeveiliging vaak generieke videodatabases gebruiken voor de bekende ‘tick in the box’. De psychologie-gedreven aanpak van SoSafe richt zich juist op wat belangrijk is: duurzame gedragsverandering en effectief risicobeheer.”  

Andrew Rose, Chief Security Officer van SoSafe, voegt hieraan toe: “Wij geloven dat de bevindingen van Forrester nauw aansluiten bij onze missie om organisaties over de hele wereld te versterken. Dat doen we met gepersonaliseerde oplossingen die alle aspecten van menselijk risico aanpakken. Cybercriminelen richten zich steeds vaker op het persoonlijk domein dat buiten de bescherming van het bedrijf valt, zoals privé-e-mails. Daarom zijn platformen zoals SoSafe, die werknemers centraal stelt waar het gaat om beveiliging, essentieel voor het opbouwen van een veerkrachtige beveiligingscultuur.” 

“Tegelijkertijd hechten we veel waarde aan dataprivacy. Ons platform is gebouwd met privacy-by-design principes als basis. We zetten ons in om persoonlijke gegevens te beschermen, vertrouwen te bevorderen en werknemers in staat te stellen om veilig te handelen - niet om werknemers te monitoren.”  

Innoveren met een mensgerichte aanpak  

Eerder dit jaar introduceerde SoSafe belangrijke innovaties om menselijk risicobeheer te verbeteren. Het Human Risk OS™ biedt een zeer gepersonaliseerde leerervaring door relevante en op maat gemaakte content voor gebruikers te bieden, ondersteund door Generative AI. Met behulp van realtime risicodetectie en gedragsinzichten helpt het platform beveiligingsrisico's effectiever te beheren en tegelijkertijd het leerproces te stimuleren. 

Forrester schrijft in het rapport: Het Human Risk OS™ maakt gebruik van positieve psychologie om gebruikers te betrekken, weerstand te verminderen en zichtbaarheid te vergroten. 

In deze context speelt Sofie, de GenAI live assistent, een cruciale rol door gebruikers in staat te stellen om op elk moment geïnformeerde beveiligingsbeslissingen te nemen en het reactievermogen van beveiligingsteams te verbeteren. Het platform bevat tevens verbeteringen aan de Phishing Report Button en het PhishFeedback-systeem, wat effectievere besluitvorming en risicobeperking mogelijk maakt. 

Hellemann: "We blijven de grenzen van human risk management verleggen, met meer dan 5.000 klanten wereldwijd die onze gedurfde, gedragsgerichte strategie onderschrijven. Met deze erkenning van Forrester en het vertrouwen van onze klanten, stelt SoSafe organisaties wereldwijd in staat om hun digitale zelfverdediging te versterken.” 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie