Salesforce integreert AI-agenten en CRM-gegevens in Slack om productiviteit te verhogen

Salesforce kondigt innovaties in Slack aan

Redactie WINMAG Pro

 

Salesforce kondigt vandaag een reeks nieuwe Slack-innovaties aan waarmee organisaties de kennis uit hun bedrijf, hun gegevens, agenten, apps en automatisering kunnen samenbrengen in één AI-gestuurd systeem om samen te werken.

In één conversatie-interface kunnen teams samenwerken met AI-agenten, waarbij gegevens in Slack en Salesforce worden gesynchroniseerd.

 

  • Agentforce in Slack: met een nieuwe gebruikersinterface (UI) voor agenten kunnen teams nu in Slack met hun data ‘praten’, inzichten naar boven halen en actie ondernemen op specifieke taken;
  • AI-agenten van derden: AI-agenten en -assistenten van partners zoals Adobe, Anthropic, Cohere, Perplexity en andere partijen kunnen worden ingezet in dezelfde vertrouwde, veilige omgeving in Slack.
  • Salesforce-kanalen: een nieuw type kanaal dat CRM-data van Salesforce verbindt met gesprekken in kanalen in Slack, biedt teams uitgebreide mogelijkheden om samen te werken. Binnenkort worden Salesforce-kanalen in de Salesforce-gebruikersinterface geïntegreerd.

Andere vernieuwingen in Slack zijn de AI-functionaliteit voor zoeken en automatisering en oplossingsgerichte templates om de productiviteit voor elk gebruiksscenario en elke afdeling te verhogen.

 

  • Nieuwe Slack AI-functies: verbeterde mogelijkheden zoals huddle notities, en verbeterd zoeken, stellen teams in staat om slimmer, sneller en met meer focus te werken.
  • Slack-templates: diverse kant-en-klare kanalen, canvassenlijsten en geautomatiseerde workflows maken het werk op elke afdeling en voor elke taak sneller en productiever.

Productiviteit stijgt met bijna 50%

Kantoormedewerkers melden dat ze 41% van hun dag besteden aan taken die ze als weinig waardevol beschouwen: bijna de helft kan de informatie niet vinden die ze nodig hebben om hun werk te doen. En dan zijn er ook nog eens meer apps en datasilo's dan ooit tevoren. Door simpelweg AI, met nog meer apps, toe te voegen aan een toch al inefficiënt systeem van werken, worden deze uitdagingen alleen maar groter. Teams hebben een betere, efficiëntere manier nodig om samen te werken, waarbij Agentforce AI-agenten teamgenoten worden, AI doelgericht en intuïtief gebouwd is en klantgegevens zijn geïntegreerd in één systeem. Teams verbeteren hun productiviteit met maar liefst 47% door te werken in het agent-gestuurde werksysteem van Slack. Met de vandaag aangekondigde innovaties kunnen klanten alles centraliseren wat ze nodig hebben om hun werk efficiënter te doen.

"Het agent-gestuurde systeem van Slack laat zien wat het betekent om slimmer te werken, niet alleen anders. We zijn verder gegaan dan samenwerking; elke dag maken miljoenen teams gebruik van AI, met klantgegevens, automatisering en nu agenten, naadloos geïntegreerd in de werkstroom. Dit gaat niet alleen om het voltooien van werk. Het gaat om het ontgrendelen van nieuwe productiviteitsniveaus om resultaten te verbeteren. In de steeds complexere werkomgeving van vandaag vereist echte productiviteit een systeem dat is gebouwd voor de toekomst van werk - en dat is Slack." – Denise Dresser, CEO, Slack

“Elke werknemer bij RTL heeft een taak of proces waarbij generatieve AI kan helpen. Daarom is Slack AI cruciaal geweest om onze teams te helpen hun werk efficiënter te doen. We verwachten bijvoorbeeld dit jaar 16.000 uur te besparen met de mogelijkheid om gesprekken bij te houden en dagelijkse samenvattingen te krijgen. We kijken ernaar uit om generatieve AI nog meer verankerd te zien in de manier waarop we samenwerken in Slack en we zijn er zeker van dat we nog productiever zullen zijn dan ooit tevoren." – Frank Penning, CIO, RTL

Beschikbaarheid:

  • AI-agenten van derden zijn nu beschikbaar in de Slack Marketplace, en binnenkort komen er meer.
  • Agentforce (voorheen Einstein Copilot) in Slack zal in bèta beschikbaar zijn in oktober 2024.
  • Slack AI is nu beschikbaar als betaalde add-on voor alle betaalde Slack-plannen.
  • Salesforce-kanalen zijn nu beschikbaar voor Slack Sales Elevate-klanten en zullen de komende maanden ook beschikbaar komen in Salesforce Starter Suite.
  • Slack-templates zullen beschikbaar zijn in oktober 2024.

Het volledige Engelstalige persbericht vindt u hier.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie