The Digital Neighborhood versterkt Noord-Europese positie met overname Consit Gruppen

The Digital Neighborhood overname Consit Gruppen

Redactie WINMAG Pro

The Digital Neighborhood, een groep Europese techbedrijven die gespecialiseerd zijn in Microsoft AI en Cloud, maakt bekend dat het Consit Gruppen, een toonaangevende Microsoft Cloud services provider in Denemarken, heeft overgenomen. Met deze strategische overname versterkt The Digital Neighborhood haar positie in Noord-Europa. Ook breidt de groep hiermee haar expertise uit op het gebied van Microsoft Business Central, Dynamics 365 CE, e-commerce platformen, Business Intelligence (BI)- en Artificial Intelligence (AI)-technologieën.

Consit Gruppen staat al ruim 25 jaar bekend om het leveren van maatwerk IT-oplossingen en adviesdiensten. Als Microsoft Solutions Partner is het bedrijf sterk in het optimaal laten renderen van vooral Microsoft Business Central, Dynamics 365 CE, e-commerce en BI- & AI-tools. Hierbij ligt de focus met name op het versnellen van innovatie en het verbeteren van efficiency.

Onderdeel van Cloud Consultant en App Development Practice

Consit Gruppen wordt onderdeel van de Cloud Consultancy & App Development Practice van The Digital Neighborhood. Hierdoor verbreedt deze Practice, waar ook Delegate, Projectum en Sulava deel van uitmaken, het service portfolio in Scandinavië met diensten op het gebied van ERP, e-commerce en user experience. Consit Gruppen richt zich op middelgrote en grote ondernemingen in alle sectoren, maar met name in semi-overheid, overheid, ontroerend goed, finance, logistiek en handel.

Het team van zestig IT-specialisten van Consit Gruppen voegt zich bij de 1.400 specialisten, engineers en consultants van The Digital Neighborhood. Hierbij komt het aantal medewerkers in Scandinavië uit op 550. Consit Gruppen heeft ongeveer 300 klanten, wat het totale aantal klanten van The Digital Neighborhood wereldwijd op ruim 2.700 brengt. Samen met Delegate, Projectum en Sulava kan Consit Gruppen deze klanten in heel Noord-Europa helpen met een nog breder aanbod van hoogwaardige diensten en oplossingen die aansluiten op de snel veranderende technologische en strategische behoeften.  

Jean-Yves Charlier, CEO van The Digital Neighborhood: “De uitbreiding van The Digital Neighborhood met Consit Gruppen vergroot onze kennis en marktpositie in Noord-Europa. Hun brede klantengroep en de expertise in Microsoft Cloud technologie versterken ons aanbod in Microsoft Dynamics 365 Business Central en AI-oplossingen. We zijn erg onder de indruk van het talent dat aanwezig is in Consit Gruppen en hun toonaangevende positie in de markt. We zijn dan ook erg blij om ze welkom te heten in onze Neighborhood.”

Nauw samenwerken met Business Management Solutions Practice

Consit Gruppen zal ook nauw gaan samenwerken met de Business Management Solutions Practice van The Digital Neighborhood op het gebied van Microsoft Dynamics 365 Business Central voor Nederlandse klanten. Deze samenwerking verstevigt ook de al goede relatie met Microsoft. The Digital Neighborhood heeft maar liefst twee Microsoft Inner-Circle seats, achttien MVP’s in dienst (waarmee de groep op de derde plaats in Noord-Europa staat) en heeft een rol als FastTrack Solution Architect (Power Platform) & AI-partner in het Microsoft ecosysteem. De oplossingen van Consit Gruppen voor documentverwerking, betalingsbeheer en projectmanagement sluiten naadloos aan op de bestaande diensten van The Digital Neighborhood.

De ervaring van Consit Gruppen met e-commerce platformen als DynamicWeb en Shopify, samen met BI- en AI-tools als Power Platform en Copilot, versterken de positie van The Digital Neighborhood op het gebied van low-code development, cloud security en modern work.

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie