AuditBoard lanceert nieuwe mogelijkheden om te voldoen aan de nieuwe wereldwijde normen van het IIA

AuditBoard lanceert nieuwe mogelijkheden om te voldoen aan de nieuwe wereldwijde normen van het IIA

Redactie WINMAG Pro

AuditBoard, het toonaangevende cloudgebaseerde platform dat audit-, risico-, compliance- en ESG-management transformeert, kondigt de lancering aan van kant-en-klare zelfbeoordelingstools. De tools stellen interne auditors in staat om conformiteit eenvoudig te beoordelen en te stroomlijnen. Op deze manier kunnen klanten van AuditBoard voldoen aan de nieuwe wereldwijde interne auditstandaarden van het Institute of Internal Auditors (IIA), die van kracht gaan op 9 januari 2025. De nieuwe mogelijkheden zijn onmiddellijk beschikbaar binnen de Audit Management Solution van AuditBoard.

Het nieuwe OOTB IIA Standards Gap Assessment-tool van AuditBoard helpt interne auditleiders om de beoordeling van hun huidige werkzaamheden tegen de nieuwe standaarden te stroomlijnen en snel actie te ondernemen om non-conformiteit aan te pakken. De tool vat de IIA-standaarden samen in een gestroomlijnde, eenvoudig te navigeren checklist en een samenvattend rapport van bevindingen, waardoor het proces van gap-analyse naadloos en probleemloos verloopt. Het biedt ook de mogelijkheid om problemen en non-conformiteit aan te geven en gezamenlijk op te lossen. Interne auditteams hoeven zich niet langer bezig te houden met het beheren van nalevingsprocessen via spreadsheets, tools van derden of handmatige methoden.

Het connected risk platform van AuditBoard ondersteunt interne auditors bij het voldoen aan documentatievereisten en stelt hen in staat om meer nadruk te leggen op cruciale gebieden zoals stakeholdermanagement (standaard 11.1 – relaties opbouwen en communiceren met belanghebbenden), resourceplanning (standaard 10.2 – human resources management), prestatiemeting (standaard 12.2 – prestatiemeting) en strategische risico-afstemming (standaard 13.2 – opdrachtrisicobeoordeling).

De release is onmiddellijk beschikbaar in de Audit Management Solution en omvat:

  • IIA Standards Gap Assessment: Een kant-en-klare zelfbeoordelingsmogelijkheid waarmee interne auditteams gemakkelijk interne gap assessments kunnen uitvoeren en gezamenlijk het werk kunnen beheren dat nodig is om geïdentificeerde tekortkomingen op te lossen. Deze mogelijkheid vat nalevingsinspanningen samen, biedt zichtbaarheid in de gezondheid van hun interne auditfunctie, en verbetert de effectiviteit van hun Kwaliteitsborging- en Verbeteringsprogramma.
  • Cyber Audit Self-Assessment: Een kant-en-klare beoordeling die auditors helpt om conformiteit met de IIA Topical vereisten voor cybersecurity audits vast te stellen en te bevorderen. De Cybersecurity Topical Requirement biedt richtlijnen voor het beoordelen van het ontwerp en de implementatie van cybersecurity governance, risicobeheer en controleprocessen.

"Om de kwaliteit en effectiviteit van hun werk te waarborgen, moeten interne auditteams snel en eenvoudig hun naleving van de bijgewerkte wereldwijde interne auditstandaarden van het IIA kunnen volgen," aldus Sarika Khanna, Chief Product Officer bij AuditBoard. "De nieuwe zelfbeoordelingstools stellen auditteams in staat zich te blijven concentreren op hun essentiële werk, terwijl ze ervoor zorgen dat hun auditprocessen in lijn zijn met deze nieuwe richtlijnen, zonder concessies te doen aan de efficiëntie."

"De nieuwe IIA-standaarden benadrukken het belang van risicomanagement, en we hebben gemerkt dat de mogelijkheid om interne audit risicobeoordelingen uit te voeren en te beheren zeer nuttig is voor het afstemmen van ons auditplan en individuele audits op de beoordelingsresultaten. Deze functie zorgt ervoor dat onze auditprojecten de meest actuele en relevante risico's aanpakken waarmee onze organisatie wordt geconfronteerd," zei Fred Friedel, Sr. Director of Internal Audit bij InComm Payments.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie