TomTom tekent langetermijnovereenkomst met Microsoft om locatie technologie te leveren en samen te werken aan productinnovatie

TomTom tekent langetermijnovereenkomst met Microsoft om locatie technologie te leveren en samen te werken aan productinnovatie

Redactie WINMAG Pro

TomTom (TOM2), de specialist in locatie technologie, heeft aangekondigd dat het de samenwerking met Microsoft verdiept en uitbreidt. De kaarten en verkeersgegevens van TomTom zullen locatiegebaseerde diensten aandrijven in de oplossingen van Microsoft, waarmee dagelijks honderden miljoenen mensen en organisaties worden bereikt. De bedrijven zullen nauw samenwerken om innovaties op de markt te brengen, waaronder producten met geïntegreerde AI. Daarnaast bevestigt TomTom opnieuw Microsoft Azure als zijn voorkeurscloudprovider.

De nieuwe overeenkomst weerspiegelt de gezamenlijke inzet van TomTom en Microsoft om geavanceerde locatietechnologie te leveren aan bedrijven en consumenten. TomTom maakt gebruik van Azure Maps, dat via het Azure cloud platform bedrijven en ontwikkelaars in staat stelt om uitgebreide kaart- en locatiemogelijkheden op te nemen in oplossingen, variërend van ruimtelijke analyse tot internet-of-things en asset-tracking. TomTom's locatietechnologie wordt ook gebruikt in Microsofts eigen producten. De AI-zoekmachine Bing, datavisualisatietool Microsoft Power BI, Microsoft 365 en anderen maken gebruik van de kaarten en diensten van TomTom ter ondersteuning van hun locatiegebaseerde functies.

Om hun gezamenlijke succes te versterken, zullen TomTom en Microsoft samenwerken aan productinnovatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van Microsofts AI-vaardigheid en TomTom's uitgebreide ervaring met locatietechnologie om AI-gebaseerde oplossingen te ontwikkelen voor de auto-industrie, logistiek en bredere mobiliteitsdomeinen. De bedrijven zullen gezamenlijk go-to-market initiatieven ontplooien, klantsucces ondersteunen en deskundige begeleiding bieden.

"We zijn verheugd om onze relatie met Microsoft te versterken. Microsoft is al bezig met de uitrol van TomTom's Traffic, gebaseerd op onze nieuwe TomTom Orbis Maps, en we kijken ernaar uit om hen verder te ondersteunen met de meest recente en nauwkeurige locatiegegevens," zegt Harold Goddijn, Chief Executive Officer, TomTom. "Door deze samenwerking creëren we innovatieve, AI-gebaseerde producten die de klant meerwaarde zullen bieden."

"Onze samenwerking met TomTom is gebouwd op een gedeelde visie voor locatiegebaseerde klantwaarde", zegt Nicholas Lee, Corporate Vice President, Microsoft Maps & Local. "We zijn verheugd over de productinnovaties die we tot leven kunnen brengen als onderdeel van onze voortdurende relatie, met de toegevoegde ondersteuning van Microsofts AI-technologieën. Door hun diensten in Microsoft Azure te hosten, sluit de locatietechnologie van TomTom naadloos aan op onze diensten, waar klanten in verschillende sectoren van kunnen profiteren."

TomTom en Microsoft werken al sinds 2016 samen, waarbij TomTom de Azure Maps-locatieservices van Microsoft van energie voorzag en de bedrijven hun samenwerking later uitbreidden naar kaartgegevens en -diensten voor het first-party aanbod van Microsoft. Als een natuurlijke evolutie van hun relatie hebben de bedrijven ook samengewerkt op het gebied van auto-oplossingen, het stimuleren van innovatie voor generatieve AI-aangedreven auto-oplossingen en het ontwikkelen van een in-vehicle digitale cockpit en infotainment oplossing met cloud analytics.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie