Qlik en Snowflake verdiepen partnship om AI-adoptie te versnellen

Redactie WINMAG Pro

Qlik®, wereldwijd marktleider op het gebied van data-integratie, analytics en kunstmatige intelligentie (AI), kondigde vandaag tijdens Snowflake Data Cloud Summit 2024 uitgebreide mogelijkheden aan met de Snowflake Data Cloud door de toepassing van Snowflake Cortex AI. Deze strategische ontwikkeling verrijkt de mogelijkheden van Qlik door gebruik te maken van Cortex AI-functies, waaronder vectoring, embedding en completies binnen de RAG-architectuur. Deze samenwerking, die werd aangekondigd tijdens Snowflake Data Cloud Summit 2024, bevestigt Qlik's positie in de voorhoede van AI-gedreven analyse, waardoor bedrijven zowel kunnen bouwen als handelen op vertrouwde, AI-ready datafundamenten.

Door de integratie met Snowflake verder te verdiepen, stelt Qlik klanten nu in staat om het volledige potentieel van Cortex AI te benutten voor geavanceerde AI-gedreven analyses. Deze krachtige samenwerking gaat verder dan traditionele dataverwerking en biedt tools voor dynamische, AI-gestuurde toepassingen. De innovatieve aanpak van Qlik stelt ondernemingen in staat om deep learning in hun dataworkflows in te bouwen en zo de besluitvorming en operationele efficiëntie te verbeteren met mogelijkheden zoals real-time voorspellende analyses en intelligente data-inzichten.

De integratie van Qlik optimaliseert nu het SAP datamanagement met Snowflake en verbetert de data-invoer, -transformatie en -analyse. Door gebruik te maken van Cortex AI en de analytics van Qlik wordt het opschonen van gegevens gestroomlijnd en kunnen gewijzigde gegevens terug worden geschreven naar SAP, waardoor de operationele en analytische efficiëntie wordt verbeterd. Deze verschuiving van batchverwerking naar interactieve, AI-gestuurde toepassingen betekent een belangrijke vooruitgang in de manier waarop bedrijven data gebruiken voor dynamische inzichten.

Organisaties kunnen de waarde van hun bedrijfsgegevens maximaliseren door gebruik te maken van de nieuwe aanpak voor dataproducten om gecureerde, domeinspecifieke dataproducten te maken van Snowflake-datasets. Door gebruik te maken van AI voor snellere en efficiëntere curatie van dataproducten, worden kwaliteitsprofilering en semantische analyses uitgevoerd met behulp van User Defined Functions (UDF's) binnen Snowflake - zonder dat het nodig is om data te verplaatsen. Deze aanpak verbetert de gegevenssoevereiniteit en stroomlijnt de compliance, waardoor het voor bedrijven eenvoudiger wordt om te voldoen aan wereldwijde regelgeving voor gegevensbescherming. Om de levering van use-cases verder te versnellen, kunnen zakelijke gebruikers, met inbegrip van de opkomende rol van Data Product Managers, naadloos dataproducten creëren en gebruiken, terwijl ze profiteren van de krachtige rekenmogelijkheden van Snowflake achter de schermen.

Voortbouwend op de vooruitgang met Cortex AI en SAP data-integratie, kondigde Qlik ook een nieuwe integratie aan met Snowflake's Snowpipe Streaming. Deze verbetering maakt real-time datastreaming mogelijk die de opname en directheid van data-analyse aanzienlijk verbetert. Snowflake's Snowpipe Streaming is een krachtige streamingtechnologie waarmee gegevens voortdurend worden bijgewerkt en beschikbaar zijn voor analyse, waardoor bedrijven snel kunnen reageren op nieuwe informatie en inzichten kunnen verwerven met een ongekende snelheid.

"We zijn verheugd over onze samenwerking met Qlik", zegt Tarik Dwiek, Head of Technology Alliances bij Snowflake. "Deze samenwerking versterkt de manier waarop onze gezamenlijke klanten hun data integreren en analyseren. Nu Qlik gebruik maakt van Cortex AI voor verrijkte analyses en Snowpipe Streaming voor bijna real-time datastreaming, maken ze snellere inzichten en robuustere data-operaties mogelijk, allemaal binnen de beveiligde omgeving van Snowflake. Het is een praktische stap voorwaarts in het vereenvoudigen van datacomplexiteiten voor onze klanten."

"De integratie van Qlik met Snowflake heeft onze analytics-mogelijkheden aanzienlijk verbeterd", zegt Babu Kuttala, Chief Data & Analytics Officer bij ABB. "Dit partnerschap heeft ons databeheer gestroomlijnd, waardoor we effectief gebruik kunnen maken van real-time analytics. We kunnen nu snel gegevens transformeren en analyseren in al onze systemen, waardoor de besluitvorming en operationele efficiëntie verbeteren. Deze verschuiving is cruciaal geweest voor het behouden van een concurrentievoordeel in onze industrie."

David Zember, Senior Vice President of Worldwide Channels and Alliances bij Qlik, zegt over de geavanceerde integratiemogelijkheden: "De uitbreiding van onze samenwerking met Snowflake, illustreert onze toewijding om voortdurend te innoveren. Onze nieuwste verbeteringen in AI-mogelijkheden met Snowflake Cortex AI, gecombineerd met de operationele flexibiliteit die Snowpipe Streaming biedt, voorzien onze klanten van de meest geavanceerde tools om zinvolle bedrijfsresultaten te behalen. Deze holistische benadering zorgt ervoor dat onze klanten de waarde uit elk stukje data kunnen maximaliseren."

Ontdek hoe de verbeterde mogelijkheden van Qlik een revolutie teweeg kunnen brengen in uw datamanagement- en analysestrategieën binnen de Snowflake-omgeving. Ga voor meer gedetailleerde informatie en om te beginnen met het gebruik van deze geavanceerde tools naar de informatiepagina.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie