Equinix en Quside bundelen krachten voor kennis over quantumtechnologie voor betere cyberbeveiliging in Nederland en wereldwijd

Redactie WINMAG Pro

Quside, een quantumtechnologiebedrijf, werkt nauw samen met Equinix om gemakkelijke toegang tot de nieuwste quantum random number generation (QRNG) technologieën mogelijk te maken. Hiermee helpen ze klanten om de sterkste cryptografische basis te bouwen om zich te verdedigen tegen steeds geavanceerdere cyberaanvallen.

Quantum entropie in cyberbeveiliging

Dit bijzondere concept van willekeurigheid in cyberbeveiliging staat bekend als entropie. In cryptografie creëert entropie volledig onvoorspelbare reeksen van willekeurige getallen, waardoor het voor kwaadwillenden extreem moeilijk is om patronen te voorspellen en systemen te hacken. Entropie, dat alleen door hardware kan worden geproduceerd, ligt aan de basis van beveiliging. Als het niet goed gegenereerd wordt, kan het leiden tot compleet onveilige en kwetsbare systemen.

Via het wereldwijde Equinix Fabric-netwerk kunnen bedrijven verbinding maken met deze innovatieve en geavanceerde cyberbeveiligingsoplossing via snelle, low-latency en private netwerkverbindingen. Door naadloze communicatie tussen quantum entropiesystemen en operationele dataverwerkingsinfrastructuur mogelijk te maken, verlagen Equinix en Quside de drempel naar beveiliging van wereldklasse voor duizenden bedrijven over de hele wereld.

Verbeterde cyberbeveiliging wereldwijd

Bedrijven wereldwijd, zoals financiële instellingen, die zijn gevestigd op het netwerk van Equinix en die klanten nog meer bescherming van gegevens wil bieden, kunnen nu hun encryptie naar een hoger niveau tillen met de quantumtechnologie van Quside. En dat zonder veranderingen of investeringen in extra hardware, doordat ze deel uitmaken van het onderling verbonden ecosysteem van Equinix.

Equinix ondersteunt al een aantal quantumbedrijven als onderdeel van zijn netwerk van meer dan 10.000 klanten wereldwijd. Equinix bevindt zich in een goede positie om bedrijven zoals Quside te ondersteunen in hun groei en om voor meerdere sectoren de transitie te leiden naar een reeks quantumtechnologieën, waaronder verbeterde cyberbeveiligingsopties en verbeterde energie-efficiëntie.

Carlos Abellan, CEO/Co-founder van Quside, zegt: "Equinix speelt een cruciale rol voor klanten bij het faciliteren van wereldwijde toegang tot Quside's unieke quantum entropietechnologie. Om de voordelen van Quside's entropie-oplossing echt te benutten in hun cloudtransitie, hebben klanten een veilige, private en schaalbare infrastructuur nodig. De IBX-datacenters van Equinix bieden de perfecte, schaalbare oplossingen die gemakkelijk kunnen worden aangepast aan veranderende vereisten, zodat onze klanten gemakkelijk verbinding kunnen maken met hun quantum entropiemogelijkheden en deze naar behoefte kunnen uitbreiden."

Petrina Steele, Global Lead, Emerging Technologies, AI, Quantum & Edge bij Equinix, zegt: "Met name op het terrein van cybersecurity en data protection kijken bedrijven steeds meer naar oplossingen met behulp van quantumtechnologie. Bij Equinix zijn we er trots op dat we de groei, schaal en toegankelijkheid van de quantumindustrie kunnen ondersteunen met de essentiële infrastructuur, beveiliging en connectiviteit die hiervoor nodig zijn. De samenwerking met bedrijven zoals Quside biedt onze klanten unieke toegang tot enkele van de meest innovatieve beveiligingsoplossingen ter wereld voor de huidige transitie naar quantumveilige cyberbeveiliging en efficiënte inzet van probabilistische rekenkracht."

Deuren openen naar beveiligingsinnovaties

Quside, dat actief is in het hart van het interconnectienetwerk van Europa, richt zich op belangrijke sectoren zoals overheid, financiën, gezondheidszorg, telecommunicatie en cloud computing. De producten van Quside bieden zeer krachtige, schaalbare, kwalitatieve en meetbare quantum entropie en kunnen worden gebruikt in traditionele-, post-quantum en quantum cryptografie-systemen.

Lees hier het volledige, Engelstalige persbericht.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie