Telefoon van de zaak: dit zijn de voordeligste opties
Natuurlijk heb je vrijwel overal wifi en kost mobiel internetten je in de meeste gevallen niks. Het is echter niet te vermijden dat je kosten maakt met je smartphone. Ondanks alle moderne technologieën en digitale vergaderingen zijn er dagen waarop je bijna non-stop aan het bellen bent. En dan gaat het nog niet eens over de zakelijke telefoons van je medewerkers. Om te voorkomen dat de kosten de spuigaten uitlopen, is het zaak om de beste zakelijke abonnementen af te sluiten. Wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn, ontdek je in dit artikel.
Sim Only
Een Sim Only abonnement is ideaal als je controle over de kosten wilt houden. Je kunt verschillende abonnementen kiezen, waarbij het goedkoopste je maar €3,50 per maand kost. Omdat het om zakelijk gebruik gaat, zul je waarschijnlijk veel bellen. Je hoeft echter nog niet in de (financiële) stress te schieten, omdat het duurdere abonnement voor ondernemers die veel bellen maandelijks slechts €10 kost.
De simkaart voor een Sim Only abonnement is universeel en past dus in elke telefoon. En als je voor zaken naar het buitenland moet, kun je een plafond instellen om de kosten onder controle te houden.
Voor je medewerkers: prepaid
Een van de betere tips om de kosten van zakelijk bellen te drukken is door een prepaid abonnement af te sluiten voor je medewerkers. Prepaid is net als Sim Only ideaal om grip te houden op de belminuten en de data. Dit is handig als ook je medewerkers een telefoon van de zaak hebben. Met prepaid heb je meer zicht op hoe de telefoon wordt gebruikt. Met een prepaid abonnement weet je zeker dat de telefoon alleen zakelijk wordt gebruikt. En mocht de telefoon toch ook privé nodig zijn, dan kun je de bundel eenvoudig verhogen.
Let op het fiscale voordeel
Als ondernemer kun je van fiscaal voordeel profiteren. De btw van een los toestel en van de maandelijkse kosten van de abonnementen zijn aftrekbaar van je belastbaar inkomen. Er is nog wel een belangrijk punt als je van het fiscale voordeel wilt profiteren. De naam van je bedrijf moet op de factuur staan. En een andere tip voor zakelijk bellen. Als je splitst tussen de zaak en privé, hoef je van de Belastingdienst niet per gesprek bij te houden of het zakelijk was of privé. Dat scheelt je een hoop administratief gedoe
Kies de juiste telefoon
Dit klinkt als een open deur, maar deze deur is toch wat minder open dan het lijkt. Het is natuurlijk ontzettend mooi als je je personeel met de nieuwste iPhone op pad kunt sturen. Dit ga je alleen wel in de zakelijke portemonnee voelen. Deze afweging zul je dan ook moeten maken. Wil je de nieuwste telefoon met bijvoorbeeld de beste camera hebben? Dan moet je hier wat meer voor betalen. Natuurlijk kun je ook voor allebei kiezen. De marketingmedewerker die iedere dag stories op je socials moet plaatsen heeft bijvoorbeeld meer aan de nieuwste iPhone dan je boekhouder die de telefoon uitsluitend gebruikt om te bellen.
Lees ook: Wil je zakelijk voordelig bellen? Dé tips! | WINMAG Pro
Lees ook: Hierop moet je letten bij de aankoop van een telefoon | WINMAG Pro