Supermicro kondigt nieuwe high performance, energiezuinige Supermicro edge systemen aan

Redactie WINMAG Pro
Super Micro Computer, Inc. (SMCI), een wereldwijde leider op het gebied van hoogwaardige computing, storage, netwerkoplossingen en groene computertechnologie, kondigt nieuwe servers aan die de nieuwste Intel Xeon D-1700 en Intel Xeon D-2700 processoren bevatten.

De E300-, 110D- en 510D serverlijnen zijn speciaal ontworpen voor robuuste omgevingen.

“De nieuwe op Intel Xeon D-processor gebaseerde servers zijn ideaal voor telecom-, industriële of intelligente edge-oplossingen,” aldus Mory Lin, GM, IoT/Embedded & Edge Computing bij Supermicro. "De systemen bieden tot 512 Gb DRAM, meerdere I/O- en storage mogelijkheden en ondersteunen PCI-E 4.0. Onze toonaangevende server Building Block Solutions leveren klanten geoptimaliseerde oplossingen die zijn ontworpen om volledig te profiteren van Intel Xeon D-processoren."

De SYS-E300 is voorzien van een Intel Xeon D-processor met 4, 8 of 10 cores en tot 256 GB DDR4-geheugen in een 1U mini-servercase. Het SYS-510D-model biedt grotere hoeveelheden opslag en in totaal 4 x 1G en 2 x 25G ethernet-poorten, terwijl de SYS-110D-servers CPU's bevatten met tot 20 cores en 512 Gb aan geheugen. Ieder systeem is voorzien van de Intel Xeon D-processor. Dit is de meest innovatieve system-on-a-chip die is gebouwd voor de edge met ingebouwde AI, beveiliging en geavanceerde I/O. Daarnaast leveren deze systemen een hoge data doorvoer en voldoen ze aan de essentiële edge vereisten van bedrijven.

Organisaties die edge services leveren, kunnen profiteren van deze nieuwe systemen om steeds meer op de edge verworven data te verwerken. De Supermicro SYS-110D server is voorzien van een enkele Intel Xeon D-processor, met een TDP tot 125W en een PCI-E 4.0x16 sleuf. Verschillende I/O opties zijn beschikbaar, en tot twee 2,5" SATA/U.2 schijven kunnen worden geïnstalleerd. Er zijn redundante voedingen beschikbaar, of het nu om wisselstroom of gelijkstroom gaat.

"De nieuwe Intel Xeon-D-processoren zijn speciaal ontworpen voor verwerking van data op de edge van het netwerk. Dankzij de ecosysteemoplossing, die gebruikmaakt van de nieuwste Intel technologie, kunnen bedrijven hun TCO verminderen en voldoen aan de hoge eisen van hun gebruikers," aldus Jeni Panhorst, VP & GM, Network & Edge Platforms Division bij Intel.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie