Supermicro introduceert een SuperEdge Multi-Node systeem

Redactie WINMAG Pro
Super Micro Computer, Inc. (SMCI), een wereldwijde leider op het gebied van hoogwaardige computing, opslag, netwerkoplossingen en groene computertechnologie, kondigt een nieuw, short-depth multi-node systeem aan dat is ontworpen en geoptimaliseerd voor 5G-, IoT- en Edge toepassingen.

De Supermicro SuperEdge-server is ideaal voor omgevingen waar high-density computing en I/O vereist zijn in een kleine form factor, denk hierbij aan on-site omgevingen zoals winkels. Door in elke node gebruik te maken van een 3e Gen Intel Xeon schaalbare processor, levert de Supermicro SuperEdge data center processing power aan de edge om analyse en realtime applicatie functionaliteiten te versnellen. De SuperEdge server verhoogt de node dichtheid met 50% ten opzichte van eerdere door de applicatie geoptimaliseerde servers voor 5G, IoT en Edge workloads. Klanten kunnen beginnen met slechts één server en extra servers toevoegen om te voldoen aan de groeiende behoeften van het bedrijf.

"De SuperEdge server verhoogt de rekenkracht en I/O dichtheid voor edge toepassingen en stelt operators in staat om de systeem workloads en de dataverwerking aan de edge te verhogen, waardoor het netwerkverkeer naar datacenters wordt beperkt,” aldus Charles Liang, president en CEO van Supermicro. "Binnen onze strategie voor IT oplossingen ontwerpen we op applicatie afgestelde servers voor zowel de edge als de Cloud. Met deze ontwerpen optimaliseren we de implementatie van netwerkcomputing, nu we naar metaverse verhuizen."

De Supermicro SuperEdge server is zo ontworpen dat hij past in kleine datacenters of omgevingen waar server depth van essentieel belang is. Met een diepte van slechts 430 mm is het SuperEdge systeem eenvoudig te installeren in een breed scala aan fysieke omgevingen met beperkte ruimte. Ook GPU's kunnen worden geïnstalleerd, zodat de Supermicro SuperEdge de mogelijkheid heeft om AI berekeningen aan de edge van het netwerk uit te voeren. Zo worden de beslissingsmogelijkheden vergroot en de responstijden verkort.

De nodes en I/O verbindingen zijn vanaf de voorkant toegankelijk, zodat het mogelijk is om snel onderhoud te plegen. Daarnaast werkt deze server binnen een temperatuurbereik van -5 °C tot 55 °C en is hij goed bestand tegen vochtigheid en andere omgevingsomstandigheden. Dit stelt organisaties in staat om OPEX te verminderen en de server te installeren op verschillende locaties waar mogelijk geen sprake is van klimaatbeheersing. Redundante voedingen en koelventilatoren maken het mogelijk om de SuperEdge server in te zetten in zware omstandigheden buiten een traditioneel datacenter.

Elk van de drie hot swappable nodes is geschikt voor drie PCI-E 4.0 sleuven, wat een uitgebreide reeks add-on kaarten mogelijk maakt om applicaties die zijn ontworpen voor edge computing te versnellen. De I/O dichtheid die in dit systeem is ontwikkeld, maakt meerdere acceleratie kaarten mogelijk, waaronder netwerken, FPGA, DPU, eASIC en TimeSync opties. Elke node is geschikt voor maximaal 2 TB DDR4 DRAM, zodat uitgebreide en complexere toepassingen kunnen worden geïnstalleerd en uitgevoerd dan tot nu toe het geval was.

Aanvullende informatie over SuperEdge is te vinden op MWC 2022 (hal 5, stand #5D66) in Barcelona. Daarnaast zal er op 15 maart 2022 om 19.00 uur een webinar plaatsvinden.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie