De 10 beste online privacy tools 2017: VPN’s, anoniem surfen en browser veiligheid
Eén van de meest effectieve marketing concepten is retargeting of remarketing. We zijn allemaal in aanraking gekomen met deze vaak irritante campagnes, waarbij je geconfronteerd wordt met banner-advertenties en online video's die producten en diensten promoten die je al eerder gezien hebt.
Velen van ons schrijven dit ergerlijke gebeuren toe aan de breadcrumbs en cookies die zijn achtergebleven op onze computer, Macs en mobieltjes. Maar hoe is het nu echt mogelijk dat deze ergelijke campagnes ons voortdurend blijven lastig vallen? In dit artikel zullen we de 10 beste online privacy tools onder de loep nemen. We zullen je laten zien hoe je je browser- veiligheid kunt verbeteren, kunt genieten van het anoniem surfen op het internet, en kunt werken vanachter een verhullende onzichtbaarheid met VPN’s, veilig browsen en nog veel meer!
De top 10 online privacy tools van het jaar
1. VPN’s – Een VPN is een virtual private network (virtueel privé network). Gratis VPN’s zijn riskant, ervanuit gaande dat niets geheel gratis is – iemand moet ervoor betalen! En omdat dit hoogstwaarschijnlijk door adverteerders gedaan wordt en hierbij de kwaliteit geschaad wordt, raden we je aan om goed te zoeken naar de beste gratis VPN. Gratis VPN’s moeten meegenomen worden in privacyoverwegingen, waarbij gebruikers onvoldoende bescherming tegen bijvoorbeeld hackers aantreffen. Soms verkopen de gratis VPN-aanbieders data aan een derde partij; wees je hier dus van bewust! Eén van de leidinggevende aanbieders van 30-dagen geld terug VPN service is ExpressVPN. Zij bieden een een geld-terug garantie mochten klanten ontevreden zijn en stellen je in staat om met meer dan 90 landen te verbinden. Andere top VPN-aanbieders zijn TunnelBear en HideMe.
2. LastPass is een geweldige password manager die het heel eenvoudig voor je maakt om alle wachtwoorden op één plek te bewaren en is beveiligd door middel van een master password wat ervoor zorgt dat al je documenten beveiligd zijn. Hou er rekening mee dat LastPass hetzelfde bedrijf is wat in 2015 gehacked werd, maar ze hebben sindsdien veel vooruitgang geboekt en maken nu deel uit van de toppers in de online privacysector. Als je op zoek bent naar end-to-end-encryptie voor al je login-gerelateerde sessies, ben je in de goede handen bij LastPass.
3. Privacybrowsers zijn standaard browsers zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Yahoo, Bing of Safari, maar met de nodige privacyfunctionaliteiten. Mozilla Firefox voerde voorheen dit type browsers aan, maar het is nu wat matig in vergelijking met andere browsers zoals Dooble, Tor en Epic – dé leidinggevende privacy browsers van 2017.
4. Er zijn tegenwoordig ook diverse privacy-search engines beschikbaar, inclusief diegenen die je browser beschermen tegen het lekken van informatie. Er is een overvloed aan dit soort engines beschikbaar, zoals bijvoorbeeld Oscobo UK search en DuckDuckGo. Eén van de voordelen van deze services is het ontbreken van logs, discrete non-targeted advertenties, geweldige user-functionaliteit en contextuele filters. Het is raadzaam deze services te evalueren op basis van de servers die ze gebruiken en de resultaten die ze genereren.
5. AdBlock Plus is een van de meest vindingrijke manieren om op het internet te surfen zonder dat irritante advertenties je browsingsessies onderbreken. Deze applicatie kun je eenvoudig downloaden en het stopt allerlei problemen zoals malware, pop-ups en tracking gerelateerde problemen. AdBlock Plus voorkomt niet de opdringerige advertenties omdat deze ervoor garant staan dat websites optimaal functioneren. Vandaag de dag wordt AdBlock Plus wereldwijd gebruikt op 100 millioen PC’s, smartphones en tablets.
6. Tails OS is ideaal voor Linux-gebruikers. Dit besturingssysteem kreeg bekendheid toen het aan het licht kwam dat Edward Snowden gevoelige informatie van de Amerikaanse veiligheids-agencies naar buiten had gebracht met Tails. Tails laat geen enkel spoor van data achter waar je toegang tot verkregen hebt. Het werkt door middel van DVD en read-only USB drives.
7. SpiderOak is een geweldige cloud storage-service die Dropbox en OneDrive ver achter zich laat liggen. Het is beter omdat uitsluitend gebruikers de sleutels voor de encryptie beheren die SpiderOak veilig houden. Met een gegarandeerde privacybeveiliging, is SpiderOak één van de top 10 online privacy tools van het jaar.
8. Ghostery, speciaal voor anti-tracking doeleinden, is één van de meest recente en geavanceerde privacy tools. Door het aanbieden van meer geavanceerde en veiliger browsing, staat Ghostery garant voor het versneld opladen van webpages en functioneert als de perfecte ‘decongestant’ van je browsing sessies.
9. PGP/GPG is geweldig voor encrypted mail en doet wonderen als het gaat in het aanbieden van 'redelijk goede privacy' voor je email.
10. I2P is in 2003 opgericht en biedt privacy aan klanten wereldwijd. Met de beste end-to-end encryptie, voegt dit een extra veiligheids element toe, mede omdat het hier niet gaat om een proxy en het geen aanwijsbare “trusted points” heeft. Websites kunnen de metadata op je pc, Mac en andere computers daardoor niet zien. Omdat je je geen zorgen hoeft te maken over trusted points kun je een computer naar keuze gebruiken waar je graag mee werkt.