Facebook's DeepText begrijpt wat je schrijft
Meerdere organisaties zoals Google en Microsoft werpen zich op Deep Learning in de ontwikkeling van AI-technologie en ook Facebook doet mee met DeepText.
DeepText is een Deep Learning-engine die Facebook heeft ontwikkeld om kortgezegd tekst te analyseren en te leren hoe mensen tekst gebruiken op Facebook. Dit is natuurlijk interessant voor gebruikers, want het helpt je bijvoorbeeld de juiste service aan te bieden wanneer je naar iets specifieks op zoek bent. Denk bijvoorbeeld aan het reserveren van een hotelkamer, uiteraard via een tool van Facebook zelf. Daarmee heeft Facebook dus zelf ook veel aan de DeepText-engine.
DeepText zoekt naar relevantie
In een blogpost legt Facebook de diverse voordelen uit van DeepText. Het grootste voordeel is waarschijnlijk het filteren van content en comments. Met andere woorden, de engine kan bepalen wat jij wilt en kan zien. Zo herkent DeepText verschillende emoties in posts, en kan dit bijvoorbeeld relateren aan de context waarbinnen deze post is geplaatst. Facebook geeft zelf de posts van beroemdheden als voorbeeld. Posts van hen leveren vaak honderden of duizenden reacties op. DeepText zou dan in staat zijn om de content te filteren op kwaliteitposts.
Uiteraard is DeepText zo ontworpen dat het taalonafhankelijk is en binnen elke taal kan leren. Noodzakelijk natuurlijk, gezien het feit dat Facebook een globale site is.
Tekst en visualisaties
Er zijn wel wat hobbels op de weg. Zo is veel, zo niet het merendeel van de content op Facebook, visueel van aard. Dit betekent dat de context van een post ook onderzocht moet worden vanuit de visual. Daarom werkt het DeepText-team nauw samen met het team binnen Facebook dat zich richt op visuele content, zodat er ook met het visuele aspect van posts rekening gehouden kan worden in de ontwikkeling van DeepText.