Review: Dell Vostro 3360
Met de Vostro-lijn richt Dell zich meer op het lagere en middensegment van de zakelijke laptopmarkt. De Latitude-modellen en de Precision-Workstations vallen hier boven. De lijn bestaat over het algemeen uit degelijke zakelijke laptops tegen een schappelijke prijs.
Recentelijk gaf Dell hun Vostro-lijn een opfrisbeurt naar Intel’s nieuwste processorplatform, genaamd Ivy Bridge. De nieuwe modellen, die onderdeel uitmaken van de Vostro 3000-serie zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Het kleinste model, de Vostro 3360, is met zijn schermdiagonaal van 13,3 inch een interessante laptop voor onderweg.
Uiterlijk
De vormgeving van de 3360 is zoals je verwacht van een zakelijke laptop: vrij sober en strak. Met ons zilverkleurige testmodel kun je zakelijk prima voor de dag komen. De bouwkwaliteit is ondanks dat de laptop zich in een lager segment bevindt uitstekend. Het gewicht is daardoor wel wat aan de zware kant. Met 1,67 kg is de 3360 beslist gaan zware laptop, maar met name in het ultrabooks-segment vind je genoeg lichtere modellen.
Ondanks het beperkte formaat zit de Vostro zeer goed in de aansluitingen. Naast drie usb 3.0-poorten, beschikt de 3360 over een volwaardige hdmi-poort een gigabit-ethernetaansluiting, een sd-kaartlezer en een vga-poort voor bijvoorbeeld het aansluiten van een beamer. Een absoluut pluspunt dus van deze laptop.
Scherm en toetsenbord
Bij het openklappen van de laptop valt meteen de vrij forse schermrand op, wat de Vostro een wat gedateerd uiterlijk geeft. Het display zelf is een mat tn-paneel met een resolutie van 1366 bij 768 pixels, geen slecht scherm maar onze voorkeur gaat uit naar een wat hogere resolutie voor meer werkruimte.
Het toetsenbord-gedeelte ziet er gelukkig een stuk moderner uit. Het geheel is mooi afgewerkt met een wat stroef aanvoelend kunststof. Het chiclet-toetsenbord is voorzien van een glanzend zwarte afwerking wat het geheel een chique uitstraling geeft.
Over het werken op het toetsenbord zijn we echter wat minder enthousiast. De indeling en de toetsen zijn prima alleen veert het tijdens het typen vrij ver door. Dit typt niet alleen onprettig maar komt ook minder stevig over. Over het touchpad, voorzien van twee losse knoppen, zijn we meer te spreken. Ook plaatst Dell onder het toetsenbord een vingerafdruklezer die je kunt gebruiken voor het inloggen.
Ivy Brigde
Zoals we al eerder aanhaalden is de Dell 3360 leverbaar met Intel Ivy Bridge-processoren. In ons testmodel is dat een Core i5-3317 met een kloksnelheid van 1,7 GHz, een chip uit de zuinige lijn die ook in veel ultrabooks gebruikt wordt. Verder heeft de laptop 6 GB intern geheugen en een 320 GB harde schijf. De laptop is echter in verschillende configuraties leverbaar, waarbij ook een Core i7-processor en een ssd tot de mogelijkheden behoort.
Voor de standaard kantoortoepassingen is onze 3360 snel genoeg. De laptop wordt standaard geleverd met Windows 7 Professional, voorzien van de nodige Dell-applicaties en proefversies. Met normaal gebruik gaat de accu ongeveer zes uur mee, een nette waarde waarmee de laptop dus prima onderweg inzetbaar is.
En dan is er natuurlijk nog de prijs. Ons testmodel heeft een adviesprijs van ongeveer 600 euro excl. btw. Dat is natuurlijk fors minder dan de gemiddelde ultrabook, echter beschikken die vaak over een kostbare ssd. Dan komt de duurste configuratie van de Vostro, met ssd en Core i7 (849 euro excl. btw), een stuk dichter bij de ultrabooks in de buurt.