Facebook bindt strijd aan met Whatsapp

Redactie WINMAG Pro
Facebook heeft gisteren een losse app aangekondigd voor het gebruik van hun chatfunctie. Met Facebook Messenger lijkt het sociale netwerk de strijd te willen aangaan met Whatsapp. Ook Apple komt met een soortgelijke dienst in iOS 5 genaamd iMessage.

Met Facebook Messenger is het mogelijk op een Whatsapp-manier met je Facebook-vrienden te chatten. Je hoeft hiervoor dan niet de gewone Facebook-applicatie te openen. Hierdoor kun je ook berichten sturen naar mensen die niet in je contactenlijst op je toestel staan.

Naast smartphones zal de applicatie ook werken op 'gewone' mobiele toestellen. De dienst verloopt dan via de sms-functie. Telecomproviders zullen waarschijnlijk niet op de dienst zitten te wachten. Aangezien Whatsapp al voor een grote daling van het sms-verkeer zorgt zal ook Facebook Messenger hieraan bijdragen.

De app is vanaf woensdag beschikbaar voor Android en iOS in de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk en Ierland. Andere landen, waaronder ook Nederland, volgen binnen enkele weken.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie