Ontwikkelaars kunnen aan de slag met Windows 8, Microsoft geeft rtm-versie vrij

Ontwikkelaars kunnen aan de slag met Windows 8, Microsoft geeft rtm-versie vrij

Redactie WINMAG Pro
Microsoft heeft de rtm-versie van Windows 8 vrijgegeven. Iedereen met een MSDN- of Technet-abonnement kan het desktop-besturingssysteem downloaden. Ook is de software beschikbaar voor leden van het Microsoft Partner Network.

Microsoft geeft zijn nieuwe Windows-versie altijd al eerder vrij aan it-professionals en ontwikkelaars. Op die manier kunnen zij hun software voorbereiden en testen voor de vrijgave van het nieuwe besturingssysteem aan het grote publiek.

Overigens zijn er nauwelijks verschillen te ontdekken tussen de rtm-versie en de laatste publieke testversie. Voornamelijk het uiterlijk is licht aangepast, met als meest in het oog springende verandering het verdwijnen van Aero Glass in de traditionele desktopomgeving. Die look, waar we sinds Vista op getrakteerd werden, is vervangen door een schaduwloze, grijze variant. Ook ziet het start- en lockscherm er wat anders uit.

Windows Store

Microsoft ook de deuren van de Windows Store, de nieuwe appwinkel van Microsoft. Eigenlijk was deze officieel al geopend, maar ontwikkelaars hebben minstens de rtm-versie van Windows 8 nodig om hun software in te dienen. Het grote publiek moet nog even geduld hebben; Windows 8 ligt vanaf 26 oktober in de schappen. Bedrijven met een volume license kunnen 1 september hun slag slaan.

Technet- en MSDN-abonnee's kunnen hier Windows 8 downloaden.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie