De zin en onzin van Chrome-applicaties

Redactie WINMAG Pro

Het internet biedt ons steeds meer mogelijkheden. Je kunt veel van je werkzaamheden tegenwoordig online uitvoeren, vaak vanuit je browser. Google biedt bijvoorbeeld applicaties aan voor Chrome die niet onder doen voor losstaande software.

Kiezen voor een Chrome-applicatie in plaats van losstaande software kan je veel voordelen bieden. Zo nemen je programma's geen schijfruimte meer in op je computer omdat deze in principe in Chrome draait. Zeker in het geval van tablets en laptops met een ssd is dit een groot voordeel, deze apparaten staan immers niet bekend om hun grote opslagruimte. Verder zijn Chrome-apps in tegenstelling tot veel andere software vaak gratis of kosten de apps niet meer dan een paar euro. Prettig is ook de ruime keuze, de Chrome Store loopt over van de apps. Daardoor vind je vaak de app die precies hetgeen biedt waar jij naar op zoek bent.

Niet alleen maar positief

Groot nadeel van Chrome-apps is dat je het merendeel van de apps alleen kunt gebruiken als je ook toegang hebt tot het internet, enkele uitzonderingen daargelaten. Bovendien is het lastig om een app te vinden die precies dezelfde of meer functionaliteiten heeft dan vergelijkbare losstaande software. Vaak zijn er tientallen applicaties die slechts een klein onderdeel bieden, waardoor je al snel omkomt in allerlei apps. Wil je bijvoorbeeld een foto bewerken in een Chrome-applicatie, verwacht dan niet dat je in één programma ook alle mogelijkheden vindt die we kennen van bijvoorbeeld Photoshop of GIMP.

Welke Chrome-apps wil je gebruiken?

Een groot deel van Google's assortiment aan applicaties zijn spelletjes. Maar er zijn ook tal van nuttige apps te vinden in de webstore, meestal vergelijkbaar met diverse bekende software. Bijvoorbeeld deze drie.

Zendesk

We doen steeds meer online, zo ook ondersteuning bieden aan klanten. Zendesk is hier een handige applicatie voor. Hiermee kun je gebruik maken van ticket management, maar ook e-mail, web, telefoon, fora, chats en social media worden ondersteund. Op deze manier kun je altijd op de gewenste manier op je klanten reageren. Prettig is dat je via rapportages en diverse dashboards inzicht krijgt in je activiteiten en die van je team.

Zendesk is voor twintig dollar per jaar voor drie agents beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de website van Zendesk.

DocHub

Er wordt nog altijd veel gewerkt met pdf's en DocHub kan je daar goed bij helpen. Deze gratis applicatie laat je pdf's bekijken, aanpassen en ondertekenen. Daarnaast is het mogelijk om templates te maken en diverse documenten samen te voegen en ze te reorganiseren. Ook aan beveiliging is gedacht. Dankzij OAuth 2.0 authenticatie weet je zeker dat alleen jij bij je account kan komen. Alle data wordt via 128 tot 256-bit EV SSL Encryption verstuurt. DocHub ondersteund alle pdf's, Open Office- en Microsoft Office-documenten. Bestanden kun je na het bewerken exporteren als pdf of doc.

Yet Another Meeting (yaM)

Er gaat geen dag voorbij zonder minimaal een meeting. Daar komt een hoop informatie uit, die vaak terug te vinden is op een aantal losse blaadjes of een notitieboekje. In yaM kun je deze informatie gemakkelijk verzamelen en delen, om je meetings nog een stukje efficiënter maken. Alle informatie die met je vergadering te maken heeft kun je samenvoegen in een gedeelde, realtime ruimte, zodat iedereen erbij kan en altijd up-to-date is. Daarnaast kun je bestaande data toevoegen en gebruiken, waardoor iedereen altijd het juiste stukje informatie heeft.

yaM heeft een gratis versie die je tot tien meetings per maand en vijf gebruikers per vergadering kunt gebruiken. Wil je van deze restricties af, een aan te passen interface en SSL encryptie? Dan betaal je $9,99 per maand of $99,99 per jaar.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie