NMi Group verzekert toekomst van certificering slimme apparaten door overname van TrustCB

Redactie WINMAG Pro

NMi Group, wereldwijd toonaangevend in essentiële diensten voor Testen, Inspectie, Certificering en Kalibratie (TICC), kondigt met trots de transformerende overname van TrustCB in het domein van Cyber Security aan. Deze strategische zet bevestigt de positie van NMi Group als de vooraanstaande aanbieder van certificeringsdiensten voor de ontwikkelende wereld van digitaal geïntegreerde en slimme apparaten.

TrustCB is, nu als onderdeel van NMi Group, de exclusieve commerciële Certificeringsinstantie voor de wereldwijd erkende Common Criteria-cyberveiligheidsnorm, werkend voor en met toonaangevende wereldwijde klanten en in staat tot certificering op het hoogste niveau (EAL7). Deze strategische stap versterkt het NMi Group in haar ambities een allesomvattende aanpak te bieden, waarbij ‘legal’ metrologie en Common Criteria-normen worden geïntegreerd om de algehele betrouwbaarheid en integriteit van slimme industriële apparaten te waarborgen. 

Een belangrijke rationale voor de overname ligt op de expertise van TrustCB in het vertalen van Common Criteria-normen via SESIP naar het domein van het Internet of Things. Deze strategische zet versterkt verder de toewijding van NMi Group aan "Measuring Tomorrow" door precisie in metingen te combineren met in toenemende mate gevraagde robuuste cyberveiligheidsnormen.

In ‘legal’ metrologie en Common Criteria is co-existentie essentieel om een holistische benadering van functionaliteit, nauwkeurigheid en beveiliging van apparaten zoals slimme meters, slimme netwerken en andere slimme industriële apparaten te waarborgen. Fabrikanten en operators die deze digitale landschappen navigeren, moeten zich houden aan zowel juridische als cyberveiligheidsvoorschriften om te voldoen aan normen voor nauwkeurigheid en beveiliging.

Yvo Jansen, CEO van NMi Group, uit enthousiasme over deze strategische zet, verklaart: "De overname van TrustCB versterkt onze ambities voor in de beveiliging van slimme industriële apparaten. Door nauwkeurigheid in metingen te integreren met robuuste cyberveiligheidsnormen, zorgen we voor regelgevende naleving en verbeteren we de algehele betrouwbaarheid van onze oplossingen."

In lijn hiermee voegt Wouter Slegers, CEO van TrustCB, toe: "Samenwerken met NMi Group is een strategische stap om TrustCB als Common Criteria en 'dedicated scheme' certificeringsbedrijf nog verder te waarborgen. In praktische zin verandert er niets: TrustCB blijft de vertrouwde, responsieve partner als certificeringspartner. Deze synergie versterkt onze toewijding aan precisie en beveiliging in slimme industriële apparaten, bevordert de wereldwijde norm voor regelgevende naleving en verhoogt de betrouwbaarheid van onze gecertificeerde oplossingen." Wouter zal de leiding behouden binnen TrustCB en zorgt voor een solide zelfstandigheid en voortdurende excellentie in Common Criteria-certificering. 

Deze overname markeert een cruciale mijlpaal in de Build and Buy-strategie  van NMi Group, waarmee ze hun positie als marktleider in ‘legal’ en toegepaste metrologiediensten voor slimme industriële apparaten verstevigen.

 

Ook interessant:

Lees hier: Oracle en Deloitte introduceren oplossing voor nieuwe OESO-Pijler 2-richtlijnen

Lees hier: 6 procent vrijgekomen corporatiewoningen in 2021 naar statushouders

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie