NIO opent Berlin Innovation Center gericht op in-car AI en user-experience defined vehicles
NIO, een pionier en toonaangevende aanbieder van slimme en premium elektrische auto’s, heeft vandaag in Berlijn officieel het nieuwe, 1.500 vierkante meter grote Innovation Center geopend. NIO werkt op deze nieuwe Duitse locatie aan de ontwikkeling, het testen en de validatie van op software gebaseerde technologie waarmee het merk de user experience naar nieuwe niveau’s gaat brengen.
- Het nieuwe Innovation Center van NIO in Berlijn focust zich op het verder verbeteren van de user experience
- NIO biedt users nu nieuwe functies zoals Video-on-Demand (ScreenHits), Smart Charging en NOMI Feedback
- NIO werkt de firm- en software van de modellen regelmatig bij via draadloze updates, bekend als FOTA en SOTA, om de prestaties tijdens de levensduur te optimaliseren
Het Innovation Center van NIO wordt de thuisbasis voor vijf teams genaamd Digital Systems, Digital Development, Digital Cockpit, Autonomous Driving (AD) en Power. De nieuwe vestiging speelt ook een belangrijke rol in de Europese energie-infrastructuur van NIO. Het Innovation Center richt zich daarbij niet alleen op R&D met een focus op Power Grid Service, maar wordt ook het operationele controlecentrum voor alle Europese Power Swap Stations.
NIO heeft meer dan 10.000 R&D-experts in dienst, waarvan de meerderheid gespecialiseerd is in softwareontwikkeling op drie verschillende continenten. Met de opening van het Innovation Centre in technologiehub Berlijn gaat NIO door met het zoeken naar nieuw talent voor de verschillende teams.
User-experience defined
Het Berlin Innovation Center gaat een cruciale rol spelen bij de ontwikkeling van user-experience defined vehicles die via regelmatige OTA-updates (over-the-air) gedurende hun levensduur nieuwe of verbeterde functies krijgen. Het team in Berlijn gaat zich daarbij specifiek richten op de behoeften van Europese users.
NIO zet zich sinds dag één in voor het creëren van slimme elektrische auto’s op basis van flexibele en toekomstbestendige softwareplatforms die draaien op digitale hardware. De meest recente versie van dit platform, NIO Technology Platform 2.0 (NT2.0), is al toegepast in vijf in Europa beschikbare modellen, waaronder de onlangs onthulde NIO ET5 Touring en NIO EL6.
"De user-experience defined vehicles van NIO zijn veel meer dan softwaregedefinieerde auto’s. Onze digitale architectuur is geschikt om zeer snel nieuwe technologieën op het gebied van chipsets, sensoren, algoritmen, trainingsmodellen, cloud, connectiviteit, veiligheid en beveiliging toe te passen", zegt Mark Zhou, Executive Vice President and Chairman of Product Committee bij NIO.
Het Smart System van de modellen van NIO wordt regelmatig vernieuwd door nieuwe OTA-updates of verbeteringen. Deze updates zijn gebaseerd op de feedback van users die in de loop van de tijd onder meer is verzameld door NOMI, 's werelds eerste AI in-car companion, de NIO-app en evenementen voor users.
De kracht van FOTA
NIO voert al sinds 2018 firmware-over-the-air (FOTA) en software-over-the-air (SOTA) updates uit om nieuwe functies en verbeteringen te introduceren voor zowel nieuwe als oudere modellen.
FOTA-updates, die nog maar door een klein aantal OEM’s worden uitgevoerd, vereenvoudigen het proces van het updaten van de firmware van auto’s, waarbij tot 50 ECU's via een veilige en snelle methode de updates uitvoeren. FOTA-updates kunnen op systeemniveau worden uitgerold, onder meer op het gebied van vermogen, de rijkwaliteit en bestuurdersassistentie. Bij deze updates zijn zowel het kernvermogenscontrolesysteem als het veiligheidscontrolesysteem, het chassiscontrolesysteem en het carrosseriecontrolesysteem van de auto betrokken.
Om de veiligheid en beveiliging te waarborgen, heeft NIO een complete set integratietests ontwikkeld. Voorafgaand aan elke FOTA-release wordt dan ook een uitgebreid configuratiebeheerproces en validatieproces doorlopen.
In de afgelopen vijf jaar heeft NIO met succes 83 FOTA-updates uitgevoerd, waardoor 454 nieuwe functies en 623 functie-upgrades mogelijk zijn geworden, allemaal gratis beschikbaar voor users.
NIO heeft bewust gekozen voor Berlijn omdat juist deze stad bol staat van toonaangevend talent op het gebied van software engineering, machine learning, AI en spraakgestuurde systemen.
“Met de intelligente systemen van NIO en de innovatiekracht van ons Berlin Innovation Center worden onze premium elektrische modellen niet alleen in Europa, maar ook wereldwijd slimmer. Onze nieuwe locatie in Berlijn gaat softwareontwikkelaars en ingenieurs van wereldklasse aantrekken voor de toekomst van user-experience defined vehicles”, zegt Hui Zhang, Vice President NIO Europe.
Banyan Smart System
NIO maakt auto’s tot een echt mobiele leefruimte met toonaangevende hardware- en software-integratie. Het Banyan Smart System van de op het NIO Technology Platform 2.0 (NT2.0) gebaseerde modellen beschikt over meer dan 50 FOTA-upgradebare controllers in de domeinen carrosserie, chassis, vermogen, digitale cockpit en rij-assistentie. Elke controller is maximaal beveiligd om de privacy van users te waarborgen.
Feedback van NOMI
NIO beschouwt feedback als een cruciaal onderdeel van het ontwikkelingsproces. Door de speelse en eenvoudige interactie tussen users en NOMI kan NIO haar producten in de kortst mogelijke tijd nog beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers. De keuze voor Berlijn als vestigingsplaats stelt ingenieurs in staat om de wensen van Europese gebruikers zo goed mogelijk te realiseren.
NIO Smart Charging
NIO lanceert via een FOTA-update een nieuwe functie genaamd 'NIO Smart Charging', waarmee users slim om kunnen gaan met dynamische elektriciteitstarieven waarbij ze per jaar tot wel 50 procent kunnen besparen op hun elektriciteitskosten, exclusief belastingen en netkosten.
Video on demand
NIO biedt Europese users nu via een SOTA-update ook video on demand aan. Via ScreenHits TV, een in het VK gevestigde streamingprovider, krijgen users toegang tot videocontent, live tv en populaire streamingdiensten uit 59 verschillende landen en in 30 verschillende talen.
Voor meer informatie en afbeeldingen: www.nio.com/nl_NL/news