Nieuwste versie InterSystems IRIS Data Platform biedt volgende stap in data fabric

Redactie WINMAG Pro
Relevante features voor onder andere gezondheidszorg en maakindustrie

 InterSystems introduceert de meest recente versie van het InterSystems IRIS® dataplatform. De iteratie bevat mogelijkheden als Adaptive Analytics en aanvullende SQL-extensies om het proces van implementatie van een enterprise data fabric-architectuur te verbeteren.

Adaptive Analytics binnen InterSystems IRIS, dat vorig jaar werd aangekondigd via een partnerschap met AtScale, biedt gebruikers gebruiksgemak en self-service analytics-mogelijkheden om actuele data uit meerdere bronnen consistent te visualiseren, analyseren en raadplegen. Hierdoor kunnen gebruikers inzichten verkrijgen die ze nodig hebben om tijdige en nauwkeurige zakelijke beslissingen te nemen, zonder experts in datadesign of datamanagement te hoeven zijn.

Flexibeler analyseren

De nieuwste release van InterSystems IRIS versnelt en vermindert de complexiteit van de implementatie van enterprise data fabrics, een moderne benadering van datamanagement die ongelijksoortige, verspreide data uit de hele onderneming integreert en samenbrengt en deze on-demand beschikbaar maakt.

"Het integreren van data uit meerdere systemen en silo's en deze omzetten in bruikbare inzichten is tegenwoordig een van de grootste data-uitdagingen voor bedrijven", zegt Scott Gnau, Vice President of Data Platforms bij InterSystems. "Enterprise data fabrics hebben zich ontpopt als de oplossing voor dit probleem, omdat deze ervoor zorgen dat gegevens blijven waar ze zijn. Hierdoor kunnen bedrijven de waarde van hun eerdere investeringen in technologie, waaronder data lakes en magazijnen, maximaliseren zonder dat ze hun bestaande technologie hoeven te ‘verscheuren en te vervangen’. De nieuwste update van InterSystems IRIS bevat de mogelijkheden die organisaties nodig hebben om snel en eenvoudig een data fabric te implementeren om zo aan hun meest uitdagende eisen te voldoen en hun data volledig te benutten."

De Adaptive Analytics-functie breidt deze mogelijkheden verder uit door de data fabrics 'slimmer' te maken, om zo self-service door de zakelijke gebruiker mogelijk te maken en gegevens bruikbaar te maken voor een groot aantal applicaties.

Relevant voor uiteenlopende branches

Dergelijke analyse-mogelijkheden zijn van belang voor verschillende bedrijfstakken, zoals de gezondheidszorg, retail en de maakindustrie. Voornamelijk in de maakindustrie worden steeds vaker systemen op elkaar aangesloten door middel van het Internet of Things. Door deze verhoogde connectiviteit komt er meer gevarieerde data vrij, die geharmoniseerd en samengebracht moet worden.

Foto door fauxels via Pexels

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie