Nieuwe versie Genetec Sipelia maakt smartphones krachtige security communicatie devices

Redactie WINMAG Pro

Genetec Inc. (“Genetec”), een toonaangevende technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence heeft aangekondigd dat de nieuwste versie van haar op SIP-gebaseerde Sipelia™ Communications Management systeem geïntegreerd is met de Genetec Mobile app. Dit betekent dat beveiligingssteams nu snel, rechtstreeks via de Genetec app op hun smartphone, audio/video calls en omroepberichten kunnen maken en ontvangen, en standaard operationele procedures kunnen activeren.

Sipelia

De Sipelia Mobile integratie verbetert het signaleringsvermogen van beveiligingsteams door inkomende oproepen te unificeren met de rest van het security systeem. En wanneer noodsituaties vragen om snelle actie, zorgt het ervoor dat beveiligingsteams snel inzicht hebben in de volledige communicatie-infrastructuur om acties te coördineren en personeel, bezoekers en klanten te informeren, zelfs wanneer deze onderweg zijn.

"Security operators hebben zelden tijd om te bedenken welk device ze zullen gebruiken om tijdens een incident snel een oproep te doen", licht Laurent Villeneuve, Senior Product Marketing Manager bij Genetec, toe. "Nu Sipelia geïntegreerd is met de Genetec Mobile app, kunnen beveiligingsteams vanuit één interface op hun smartphone de juiste actie ondernemen om in te spelen op situaties."

Met Sipelia Mobile kunnen operators eenvoudig een oproep doen aan hulpdiensten en teamleden, of externe contacten bereiken via een audio- of videogesprek, gebruikmakend van het adresboek. Ze kunnen ook reageren op inkomende verzoeken om assistentie, audio/video-verificatie gebruiken om bezoekers toegang te verlenen of deze te weigeren, en parkeerhekken openen zonder dat ze hiervoor de Genetec Mobile app hoeven te verlaten.

Beveiligingsteams kunnen ook automatisch een waarschuwingsbericht afspelen. Deze berichten kunnen omgeroepen worden wanneer een situatie zich voordoet, ingepland worden of gebaseerd zijn op specifieke events. Wanneer een gebeurtenis wordt geactiveerd, zoals een waarschuwing voor geweigerde toegang of een alarm van een IoT-sensor, kan via aangepaste standaardprocedures automatisch een aankondiging worden afgespeeld (of de operator kan beslissen dat deze moet worden afgespeeld).

Om onderzoek te doen na een voorval, maakt Sipelia Mobile het voor operators mogelijk om audio/video gespreksopnames en berichten af te spelen, of de opname te exporteren om delen mogelijk te maken, zonder dat hiervoor een device van derden of een complexe installatie nodig is.

Meer informatie over Sipelia is hier te vinden: https://www.genetec.com/product-releases/sipelia-2-13. 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie