Nieuwe innovaties van VMware versterken de multi-cloud-reis van klanten

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

VMware kondigt heeft vandaag tijdens VMware Explore 2023 Barcelona nieuwe oplossingen, diensten en uitgebreide partnerships aangekondigd waarmee klanten hun multi-cloud-reis op een slimme manier kunnen benaderen en de kracht van kunstmatige intelligentie (AI) naar organisaties brengen.

Digitale transformatie is een topprioriteit voor organisaties, omdat zij hun innovatietempo willen versnellen. Samen met zijn partner-ecosysteem helpt VMware organisaties met succes een ‘cloud smart’-aanpak te adopteren. Dit met flexibiliteit en keuze over meerdere clouds, om de complexiteit hiervan om te zetten in concurrentievoordeel. Tegelijkertijd intensiveert VMware inspanningen waarmee klanten generatieve AI in de organisatie kunnen adopteren, met nieuwe samenwerkingen en door voort te bouwen op de private AI-aankondigingen die zijn gedaan tijdens VMware Explore 2023 Las Vegas.

Breng de kracht van AI naar organisaties

Het potentieel van generatieve AI kan niet worden ontsloten tenzij organisaties de privacy van hun gegevens kunnen behouden en het IP-risico kunnen minimaliseren terwijl ze hun AI-modellen trainen, aanpassen en bedienen. VMware kondigt nieuwe initiatieven en uitgebreide partnerships aan om de adoptie van generatieve kunstmatige intelligentie door organisaties te stimuleren en de waarde van vertrouwde data te benutten, waaronder:

 • De introductie van VMware Private AI met Intel, een nieuwe samenwerking om bedrijven te helpen met het bouwen en implementeren van AI-modellen en het verbeteren van de AI-prestaties. Dit door de kracht van VMware Cloud Foundation en Intel AI-softwarekit, processors en hardwareversnellers optimaal te benutten.
 • Een samenwerking tussen IBM en VMware om IBM Watsonx naar on-premises-omgevingen te brengen. Klanten kunnen VMware Private AI en Red Hat OpenShift combineren voor snelle, transparante generatieve AI-mogelijkheden.

Moderniseer, optimaliseer en bescherm de multi-cloud organisatie beter

VMware kondigt tijdens VMware Explore Europe oplossingen aan waarmee klanten de kracht van generatieve AI kunnen benutten en tegelijkertijd applicaties, activiteiten en data in elke cloud kunnen moderniseren, optimaliseren en beter beschermen. Hoogtepunten zijn onder meer:

 • De introductie van VMware Data Services Manager, waarmee IT-dataservices die op VMware Cloud draaien, consistent en veiliger beheerd kunnen worden, en verbeteringen van VMware Cloud Foundation die voordelen bieden voor moderne AI/ML en generatieve AI-workloads.
 • Google Cloud AlloyDB Omni als de eerste PostgreSQL-compatibele database van derden die native is geïntegreerd met VMware Cloud Foundation via VMware Data Services Manager en VMware vSAN.
 • Uitgebreide preventie, detectie en herstel van ransomware met de technische preview van VMware Intelligent Threat Detection en de introductie van VMware Live Recovery.
 • Met meer dan 50 partners wereldwijd omvat VMware Sovereign Cloud nu nieuwe ontwikkelaars-, data- en beveiligingsdiensten zoals geïntegreerde datadiensten via VMware Cloud Director en ecosysteem-partners. Ook zijn er uitgebreide mogelijkheden binnen tools voor ontwikkelaars, zoals VMware Tanzu en VMware NSX voor snelle levering van applicaties met nauwkeurige controles rond de gegevensstroom.
 • Nieuwe updates voor Spring, het toonaangevende Java-ontwikkelframework, plus verbeteringen in het Tanzu Application Platform, Tanzu Data Solutions en Tanzu Intelligence Services die teams helpen met het sneller, kosteneffectiever en veiliger ontwikkelen van beter presterende applicaties en deze te exploiteren en optimaliseren.

Vereenvoudig, beveilig en moderniseer edge-omgevingen

Bedrijven en aanbieders van communicatiediensten zoeken naar manieren om hun edge-omgevingen te vereenvoudigen, beter te beveiligen en te moderniseren. VMware kondigt nieuwe innovaties aan om klanten te helpen met het versnellen van de adoptie van software-defined edge, waaronder:

 • Nieuwe telemetriemogelijkheden van VMware Edge Cloud Orchestrator om inzicht en zichtbaarheid te bieden in edge-workloads en om eindapparaten te identificeren.
 • Intelligent Assist voor VMware Software-Defined Edge voor het verbinden, beveiligen en beheren van workloads, gebruikers en IoT-apparaten aan de edge.
 • Een uitgebreide samenwerking tussen Microsoft en VMware zodat VMware SASE-klanten Microsoft Security Copilot kunnen gebruiken, een tool gericht op het identificeren van dreigingen en afwijkingen en waarbij gebruik wordt gemaakt van de kracht van generatieve AI.
 • Nieuwe Workflow Hub voor VMware Telco Cloud Automation ter ondersteuning van de snelle uitrol van mobiele sites.
 • Eerste integratie met Symantec Cloud Secure Web Gateway om de software-defined edge beter te beveiligen.

Geef het hybride personeel meer mogelijkheden en beveiliging

VMware kondigt geavanceerde automatiseringsmogelijkheden en nieuwe integraties van derden aan, die worden geleverd via het Anywhere Workspace-platform, dat organisaties de tools biedt die nodig zijn om IT-workflows te vereenvoudigen, de beveiliging te verbeteren en de efficiëntie te verbeteren. Updates omvatten:

 • De introductie van de nieuwe generatie Mac-beheer om IT-workflows te vereenvoudigen en de kosten te verlagen. VMware kondigt Hub Health aan, nieuwe beveiligings-baselines van derden en een nieuw updatebeheer-dashboard voor macOS. Hiermee wordt een zelfherstellende, zelfconfigurerende en zelfbeveiligende autonome werkruimte tot stand gebracht.
 • Een uitgebreid Workspace ONE-integratie-partnership met Intel om de detectie van kwetsbaarheden op hardware-, firmware- en driver-niveau te automatiseren.

Bezoek de VMware Explore 2023 Barcelona Mediakit voor het laatste nieuws.