Nieuwe HP Metal Jet S100-oplossing verandert traditionele productie voor een dynamischere toeleveringsketen

HP
Redactie WINMAG Pro
Metal Jet-oplossing maakt met 3D-geprinte massaproductie voor metalen mogelijk door het leveren van hoogwaardige onderdelen in verschillende sectoren. Schneider Electric ontwikkelt baanbrekende toepassingen dankzij nieuwe oplossing

Op de International Manufacturing Technology Show (IMTS), kondigde HP Inc. de commerciële beschikbaarheid aan van haar Metal Jet S100 Solution. De Metal Jet S100 Solution van HP versnelt innovatieve ontwerpen en productie en maakt het digitaal printen van massahoeveelheden kwaliteitsonderdelen mogelijk. De oplossing transformeert industrieën en helpt bij het opschalen van 3D-metalen naar massaproductie.

De productie-industrie heeft de afgelopen tien jaar een drastische ontwikkeling doorgemaakt en is momenteel naar verwachting goed voor zo'n 12 biljoen dollar. We staan aan het begin van een vierde industriële revolutie, aangejaagd door de versnelde groei van 3Dprinten en de mogelijkheden die het biedt.

"We zien dat hele sectoren, van maakindustrie tot consument en van gezondheidszorg tot auto-industrie, hun productieprocessen en toeleveringsketens digitaal willen transformeren ", zegt Didier Deltort, President van HP's Personalization en 3D Printing business. "Nu de belofte van additive manufacturing steeds sterker wordt, is HP een vertrouwde partner geworden om de weg naar productie te helpen versnellen. De introductie van onze nieuwe commerciële Metal Jet-oplossing, samen met innovatieve samenwerking met marktleiders als Schneider Electric, levert de blauwdruk voor duurzamere, betrouwbaardere en efficiëntere productie."

Nieuwe HP Metal Jet S100

HP's nieuwe Metal Jet S100-oplossing opent de deuren voor een digitale heruitvinding van de wereldwijde metaalproductiesector, met een sterke focus op end-to-end oplossingen voor de toeleveringsketen in zowel software als hardware die klantgericht en designgericht zijn. De Metal Jet S100-oplossing biedt industriële productiemogelijkheden, een geïntegreerde workflow en abonnements- en serviceaanbiedingen. Met de modulaire oplossing kunnen build units tussen vier verschillende stations reizen, wat betekent dat gebruikers voortdurend op schaal kunnen produceren voor de massaproductie van metalen.

"Sinds de aankondiging van de baanbrekende Metal Jet-technologie in 2018, hebben we gewerkt aan de ontwikkeling van de meest geavanceerde commerciële oplossing voor 3D-metaal massaproductie in de industrie", zegt Ramon Pastor, Global Head en General Manager van 3D Metals, HP Inc. "3D-geprinte metalen onderdelen zijn een belangrijke drijvende kracht achter digitale transformatie en de nieuwe Metal Jet S100 Solution biedt een metaalaanbod van wereldklasse voor onze klanten.

HP's ongeëvenaarde expertise en IP in Thermal Inkjet-technologie en Latex-chemie biedt voordelen op het gebied van kosten, kwaliteit, productiviteit en betrouwbaarheid. HP's Thermal Inkjet printkop zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de printsnelheid, de productkwaliteit en de herhaalbaarheid. De geavanceerde latexchemie die HP heeft ontwikkeld, biedt aanzienlijke voordelen voor het bindmiddel zelf, waardoor sterkere groene onderdelen kunnen worden geprint, de noodzaak van ontbinding vervalt en een industriële productiekwaliteit wordt verkregen.

De belangrijkste voordelen van HP Metal Jet technologie zijn:

  • Innovatieve nieuwe ontwerpen: Nieuwe geometrieën, dichtheidscontrole en ontwerpen om metalen onderdelen lichter te maken of te consolideren verleggen de grenzen van 3D-printen.
  • Verbeterde economische aspecten voor de klant: Processtappen die nodig zijn om onderdelen te maken worden verkort, terwijl de kosten als gevolg van handmatige arbeid of complexiteitseisen worden verlaagd, wat de efficiëntie in de hele toeleveringsketen ten goede komt.
  • Hogere productiviteit: Binder jetting kan de productiviteit vertienvoudigen, waardoor het mogelijk wordt om laag voor laag te verwerken in plaats van puntproces. Isotrope eigenschappen vereisen ook geen nabewerking en geen supportverwijdering, en het gebruik van metaalpoeders is ook meer kosteneffectief dan lasergebaseerd 3D printpoeder.
  • Hogere resolutie voor een betere kwaliteit van de onderdelen: HP-printkoppen, voorzien van decennia aan industriële thermische inkjettechnologie ontwikkelingen, herdefiniëren geometrie en leveren een hoge resolutie en robuustheid, waardoor massa geproduceerde 3D metalen onderdelen een haalbare optie worden voor commerciële productie.

Innovatieve samenwerking, baanbrekende toepassingen

HP werkt samen met toonaangevende partners en klanten, waaronder GKN, Parmatech, Cobra Golf, Legor Group, Volkswagen en nog veel meer. HP werkt ook samen aan mogelijkheden voor massametaalproductie met nieuwe partners en klanten over de hele wereld, waaronder Domin Digital Motion, een innovatief industrieel bedrijf dat zich richt op hydraulische systemen en kleppen, Lumenium, een startup-ontwikkelaar van geavanceerde rotatiemotoren, en Schneider Electric.

Schneider Electric is de wereldwijde leider in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering. Hun productportfolio omvat producten, besturingen, software en diensten voor residentiële, commerciële, industriële en kritieke toepassingen. "We zijn enthousiast over de nieuwe mogelijkheden voor ons bedrijf als resultaat van deze samenwerking met HP," zegt Michael Lotfy, SVP van Power Products & Systems, Noord-Amerika, Schneider Electric.

"We zijn voortdurend op zoek naar oplossingen die een duurzamere en flexibelere ontwikkeling van innovaties mogelijk maken. Door gebruik te maken van HP Metal Jet hebben onze teams een bewezen use case opgeleverd die de voordelen van digitale productie en 3D-printen laat zien, en we kijken ernaar uit om nog veel meer toepassingen te ontdekken die voldoen aan de veranderende eisen van onze klanten die de uitdagingen rond duurzaamheid en Elektriciteit 4.0 aanpakken.

"Samen met GKN werd met behulp van HP Metal Jet technologie een nieuw filter geproduceerd dat gebruikt wordt op de NSX breaker van Schneider Electric. Dit was niet mogelijk met conventionele industriële productiemogelijkheden vanwege de complexiteit van vorm en materiaal. HP Metal Jet technologie maakte niet alleen het ontwerp van nieuwe powerfilters mogelijk die de impact van gas, druk en warmte in een beperktere ruimte verminderen, maar leidde ook tot een aanzienlijke productiviteitswinst en milieuvoordelen.

Lees hier meer over de nieuwe HP Metal Jet S100 Solution.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie