Nieuw Vertiv™ DynaFlex Battery Energy Storage System brengt netonafhankelijkheid naar bedrijfskritische omgevingen

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Vertiv (NYSE: VRT), een wereldwijde leverancier van kritieke digitale infrastructuur en continuïteitsoplossingen, introduceert vandaag Vertiv™ DynaFlex Battery Energy Storage System (BESS). Dit is ontwikkeld om organisaties onafhankelijker van het stroomnet te maken en de verduurzaming van hun bedrijfskritische faciliteiten een boost te geven. Het biedt flexibiliteit in het gebruik van netstroom en is een cruciale stap in de implementatie van een dynamische stroomarchitectuur. Daarnaast stelt het systeem organisaties in staat om optimaal gebruik te maken van hybride energiesystemen zoals zonne-energie, windenergie, waterstofcellen en andere vormen van alternatieve energie. De Vertiv™ DynaFlex BESS is per direct verkrijgbaar in de EMEA-regio.

De lithium-ionbatterijen in het Vertiv™ DynaFlex BESS bieden hetzelfde vermogen als een energiebedrijf. Dit verzekert organisaties van langdurige stroomvoorziening. Het systeem stelt organisaties daarnaast in staat om soepel en herhaaldelijk tussen energiebronnen te schakelen. In combinatie met het optionele systeem voor energiebeheer, Vertiv™ DynaFlex EMS (Energy Management System), biedt de Vertiv™ DynaFlex ondersteuning voor geavanceerde strategieën voor energiebeheer. Denk aan beheer van de energievraag, het delen van energie met derden of het terugleveren van energie aan het stroomnet. Dit maakt het mogelijk om het energieverbruik, en daarmee de energiekosten, te reduceren. De teruglevering van energie kan organisaties ook een extra bron van inkomsten bieden.

Volgens het rapport Market Landscape: Battery Energy Storage Systems van Omdia is het mogelijk maken van interactie tussen het BESS en smart grids een innovatieve manier om verbeteringen naar het stroomnet te brengen. Dit wordt gedaan door:

  • het in balans brengen van vraag en aanbod;
  • hernieuwbare energiebronnen in de voedingsmix op te nemen;
  • de noodzaak van investeringen in de netinfrastructuur te verminderen of op te schorten;
  • belanghebbenden nieuwe omzetstromen te bieden.

“Duurzaamheid is uitgegroeid tot een essentieel onderdeel van de groeiplannen van veel organisaties”, zegt Peter Panfil, vice president Global Power bij Vertiv. “Zorgen over de operationele veerkracht en de toenemende belasting van het stroomnet hebben de inspanningen om alternatieve energiebronnen te gebruiken echter beperkt. De Vertiv™DynaFlex BESS biedt organisaties een complete gereedschapskist voor energiebeheer. Het systeem stelt hen in staat om te profiteren van de sterke punten van nieuwe energiebronnen en deelt traditionele energiebedrijven een aanvullende rol toe binnen een meer dynamische, efficiënte en betrouwbare mix van energiebronnen.”

De Vertiv™ DynaFlex BESS is speciaal ontwikkeld voor bedrijfskritische omgevingen waarin de stroomvoorziening een cruciale rol speelt, zoals hoogwaardige productielocaties, industriële faciliteiten en datacenters. Het stroomomzettingssysteem (PCS) van het BESS biedt ondersteuning voor een onderbreking van twee milliseconden in de stroom tijdens het overschakelen tussen energiebronnen. Dit maakt een einde aan vrijwel alle vertraging tijdens de verplaatsing van de werklast tussen hybride voedingsbronnen. In combinatie met een uninterruptible power supply (UPS)-systeem zorgt het betrouwbare en efficiënte ontwerp van de Vertiv™ DynaFlex BESS voor een verminderde kans op datacenterstoringen en de noodzaak om over te schakelen op de dieselgenerator.

De volgens de UL9540A-methode geteste lithium-ionbatterijen in de Vertiv™ DynaFlex BESS zijn ontwikkeld om brandgevaar te minimaliseren. Deze vrijstaande batterijen kenmerken zich door een compacte omvang en een modulair ontwerp.

Meer informatie over de Vertiv™ DynaFlex en andere innovatieve voedingsoplossingen van Vertiv is te vinden op Vertiv.com.